بیمهها از پوشش بیماریهای روانی خودداری میکنند
بیمهها برای بیماران دچار افسردگی هم محدودیت قائلند و تنها در سال یکبار و آن هم به مدت چند هفته هزینههای مربوط به بستری شدن را پوشش میدهند.
ایلنا: رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با انتقاد از عملکرد بیمههای پایه و تکمیلی گفت: بیمهها بسیاری از بیماران دچار اختلالات روانی که نیاز به بستری شدن دارند از جمله بیماریهای روانی با علایم روان پریشی را پوشش نمیدهند.
به گزارش ایلنا، رضا میرسپاسی در آستانه برپایی چهارمین همایش سلامت روان و رسانه که با محوریت «چالشهای سلامت روان و غفلت همگانی» روز سه شنبه ششم اسفند ماه جاری در محل انیستیتو روانپزشکی برگزار میشود، اظهارداشت: بیماران اگر به بیماریهایی که علایم روان پریشی مانند توهم و هذیان دارند، دچار شوند به دلیل آنکه بیمهها تنها هزینههای مربوط به بستری شدن بیماران روانی را که روان پریش نباشند، میپردازند، قادر به استفاده از خدمات بیمهای نیستند.
وی افزود: حتی در مواردی که بیمار دچار بیماری روان پریشی است، برخی از پزشکان برای آنکه بیمار بتواند از پوشش بیمه ایاستفاده کند، ناگزیرند در شرح حال او بیماری افسردگی(نه بیماری واقعیش) درج کنند.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران تصریح کرد: بیمهها برای بیماران دچار افسردگی هم محدودیت قائلند و تنها در سال یکبار و آن هم به مدت چند هفته هزینههای مربوط به بستری شدن را پوشش میدهند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از داروهای روانپزشکی تحت پوشش بیمهها نیستند، گفت: این مساله باعثتحمیل هزینه بیشتر به بیماران میشود، به ویژه اینکه بعضی از داروها، خارجی و گران نیز قیمت هستند.
میرسپاسی افزود: از طرف دیگر بیماران مبتلا به اعتیاد برای دریافت خدمات درمانی، تحت پوشش هیچ نوع بیمهای اعم از دولتی، خصوصی، پایه، تکمیلی و… نیستند.
وی اظهار داشت: به دلیل همین غفلتها در ارتباط با بیماران روانی، محور چهارمین همایش سلامت روان به موضوع چالشهای سلامت روان و غفلت همگانی اختصاص یافته است.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: در این همایش یک پنل به موضوع غفلت از بیماران روانی اختصاص یافته که به مدیریت دکتر احمد جلیلی و با حضور سیاست گذاران حوزه سلامت و اعضای جامعه پزشکی برگزار میشود.
وی ادامه داد: همچنین یک پنل دیگر با عنوان رسانه، جامعه و فرهنگ برپا میشود که هدف آن آگاهی دهی، آموزش و طرح مسایل روانی با رویکرد توجه به مسایل فرهنگی است که با حضور روانپزشکان و ارباب رسانهها برگزار میشود.
میرسپاسی افزود: بر اساس آمارهای ارایه شده، اختلالات روانی در ایران رتبه بالایی از بار بیماریها را در بر دارد.
وی یادآور شد: بر این اساس، حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد افراد بزرگسال جامعه(۱۵ تا ۶۴ سال) در طول یک سال نیاز به مراجعه برای مشکلات اعصاب و روان دارند.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران اظهار داشت: با توجه به اهمیت سلامت روان، کرسی یونسکو در آموزش سلامت با همکاری انجمن علمی روانپزشکان ایران و وزارت بهداشت، همایشهای ادواری سلامت روان را طی سه سال اخیر برگزار کرده که امسال چهارمین دوره آن برپا میشود.
وی ابراز امیدواری کرد با برپایی چنین همایشهایی، قدمی در راه بهبود وضعیت سلامت روان و بیماران دچار مشکلات روان پزشکی برداشته شود.