دسترسی ۴ میلیون کاربر به سامانه مدیریت بازرسی سلامت محیط و کار
هر فردی در هر نقطه کشور میتواند از وضعیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به عنوان مثال رستورانها، هتلها و سایر محیطها مطلع شده و مختار به انتخاب و خرید موادغذایی و یا صرف غذا در رستوران خاص باشد.
ایلنا: مدیر سامانه جامع مدیریت بازرسی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از انجام ۷۰ فرآیند کاری در این سامانه و دسترسی ۸ هزار بازرس و ۴ میلیون کاربر به این سامانه خبر داد.
به گزارش ایلنا، بهزاد بیگلو گفت: این سامانه پس از مطالعات گسترده در فرآیندهای متعدد اجرایی بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و طب کار در کلیه سطوح(از سطح خانه بهداشت تا وزارتخانه) توسط مرکز سلامت محیط و کار طراحی و نهایتاً در سال ۱۳۹۱ تحت آدرس:http: / / samanehjmb. behdasht. gov. irمستقر و توسط دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به مورد اجرا گذاشته شد.
وی افزود: این سامانه بیش از ۷۰ فرآیند کاری مرکز سلامت محیط و کار را در سطوح مختلف تحت پوشش قرارداده و دارای قابلیتهای عمل کردی بسیار خوبی است.
بیگلو ادامه داد: از اهداف کلی طراحی و تهیه این سامانه میتوان، صرفه جویی در هزینههای خرید تجهیزات اداری، چاپ و تکثیر فرمها، چک لیستهای بازرسی، دفاتر ثبت عملکردها، مدیریت زمان در انجام فعالیتهای بازرسی، دستیابی سریع به اطلاعات بازرسی واحدهای مورد بازرسی توسط ۸۰۰۰ بازرس بهداشت محیط و حرفهای کشور و گردش سریع این اطلاعات بازرسی به منظور تحلیل و ارزیابی و تصمیم گیری و مداخله به موقع در راستای تامین سلامت عمومی است.
مدیر سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، بخشهای متعدد سامانه را چنین توضیح داد: بخش مدیریت پرسنلی و کاربران سامانه که در این بخش اطلاعات کاملی از تمامی بهورزان خانههای بهداشت، کارشناسان بهداشت محیط وحرفهای، سرپرستان مراکز بهداشتی درمانی، روسای مراکز بهداشت، معاونان بهداشتی دانشگاهها و کارشناسان ستاد وزارتخانه که کاربران درون سازمانی سامانه خواهند بود که بالغ بر ۴۵۰۰۰ نفر هستند.
وی افزود: عدهای دیگر از کاربران برون سازمانی سامانه هستند که از مدیران شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، کارفرمایان و صاحبان صنایع و کارخانجات و کارگاهها و در نهایت متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سراسر کشور خواهند بود که بالغ بر ۴ میلیون نفر هستند.
بیگلو ادامه داد: بخش واحدهای مورد بازرسی در سطح کشور که در این بخش اطلاعات عمومی و بازرسی تمامی صنایع، کارخانجات و کارگاهها، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی، منابع آب(چاهها و چشمهها و…) و شبکههای توزیع آب آشامیدنی و نیز نتایج کنترل کیفی آب آشامیدنی تمامی اجتماعات اعم از شهری و روستایی که توسط بازرسان بهداشت محیط و حرفهای کشور مورد بازرسی قرار میگیرند ثبت و به منظور تحلیل و آنالیز دادهها و تدوین برنامههای عملیاتی جهت تامین سلامت عمومی در اختیار سطوح مختلف مدیریتی قرار میگیرند.
وی بیان داشت: بخش مردمی سامانه که در این بخش اطلاعات ۳ بازرسی اخیر وزارت بهداشت از کلیه مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی که به صورت شاخصهای کیفی(مطلوب، مطابق و یا عدم تطابق با استانداردهای وزارت بهداشت) در بستر اینترنت به آدرس http: / / samanehjmb. behdasht. gov. ir / webgis / به صورت لایههای اطلاعاتی GIS پهنه بندی میشوند و قابل رویت مردمی توسط گوشیهای موبایل آنهاست.
بیگلو گفت: هر فردی در هر نقطه کشور میتواند از وضعیت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به عنوان مثال رستورانها، هتلها و سایر محیطها مطلع شده و مختار به انتخاب و خرید موادغذایی و یا صرف غذا در رستوران خاص باشد.
وی در ادامه با اشاره به بخش خود اظهاری و خود کنترلی سامانه گفت: در این بخش سامانه، به ازای هر کارفرما و متصدی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی یک دسترسی ایجاد شده و صاحب آن مرکز قادر خواهد بود وارد سامانه شده و وضعیت بهداشتی محل کسب خود و یا وضعیت کارگاه و کارخانه خویش چک لیستهای خود اظهاری ارائه کرده و دائماً وضعیت بازرسی بهداشتی مرکز مورد تصدی خود را از نظر کارشناسان بهداشت محیط و حرفهای دیده و با خوداظهاری خود مقایسه و اقدام به کنترل وضعیت بهداشتی مرکز خود کند.