معاون وزارت بهداشت مطرح کرد؛
تقویت جایگاه دوایر حقوقی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور
معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت به مناسبت هفته دولت، اهم اقدامات انجامشده در این معاونت را از ابتدای شروع به کار دولت مردمی تاکنون، اعلام کرد.
به گزارش ایلنا از وزارت بهداشت، براساس اعلام معاونت حقوقی و امور مجلس، ایجاد زیرساختهای مناسب در راستای تقویت جایگاه دوایر حقوقی در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و سایر سازمانهای تابعه در محوریت این اقدامات بوده است.
بنابراین گزارش فعالیتهای معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در کانون اتصال با سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه قرار دارد و از طریق تعامل سازنده با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش برای تحقق هرچه بهتر اهداف متعالی نظام سلامت است.
پیگیری و برگزاری جلسه در خصوص سود سهام سال ۱۴۰۰ پالایشگاه اصفهان، پیگیری اجرای قانون مالیات بر ارزشافزوده، ایجاد بانک اطلاعاتی پروندههای ارجاع شده از کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی، ایجاد و تدوین پرونده الکترونیک به تفکیک نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شرکت در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور بهمنظور ارتقاء دانش و انتقال تجربیات مشترک در تعامل با نمایندگان ازجمله این اقدامات بوده است.
همچنین انجام تعداد ۱۹۵۹۶ مکاتبه با نمایندگان و تعداد ۳۳۲۵۸ مکاتبه پیگیری و پاسخگویی و نیز تعداد ۲۸۷۱مکاتبات در معاونتها و حوزههای مختلف در راستای اجرای دستورات وزیر بهداشت از مهمترین اقدامات طی دو سال اخیر بوده است و کل طرحها و لوایح موردبررسی ۸۷ مورد و تعداد طرح و لوایح در دست اقدام اداره کل امور مجلس نیز ۹ مورد است.
وصول ۴۶۱ میلیارد ریال مطالبات دولت توسط اداره کل حقوقی و تنظیم مقررات این معاونت بخش دیگری از عملکرد این معاونت بوده است که با اقدامات مؤثر ازجمله ضابطهمندی تقسیطهای بدهی و تعامل با ادارات اجرای اسناد رسمی، وصول حداکثری مطالبات قانونی دولت صورت گرفته است.
در خصوص تعیین تکلیف املاک موقوفه نظام سلامت، نیز شناسایی ۳۲۴۳۵ ملک تحت مالکیت و بهرهبرداری ستاد و دانشگاهها و مؤسسات وابسته و ایجاد بانک اطلاعاتی املاک، تبدیل ۸۶۸ مورد اسناد دفترچهای به تکبرگ، اخذ سند تکبرگی برای ۷۱۱ ملک فاقد سند از دیگر اقدامات انجامشده در طول فعالیت دولت مردمی بوده است.
همچنین بر اساس اعلام این معاونت در راستای بازنگری و ساماندهی قراردادهای دانشگاههای علوم پزشکی اقدامات زیرساختی بسیاری برنامهریزی و اجرا شده است که تشکیل شورای مشورتی حقوقی در ستاد وزارت و دانشگاهها، ارزیابی عملکرد واحدهای مربوطه و احصای چالشهای موجود از طریق بررسی وضعیت موجود و بازدیدهای میدانی از دانشگاهها و مدیریتهای حقوقی آنان در این راستا بوده است.
همچنین اجرای طرح تنقیح قوانین مربوط به حوزه سلامت از جمله اقدامات مرکز ملی حقوق سلامت است در این مرکز تمام احکام معتبر در قوانین مرتبط با حوزه سلامت، مطالعه، بررسی و جمعآوری و در تدوین و چاپ کتب مربوطه اعمال شده است.
تدوین قانون جامع سلامت و تصویب آن در شورای راهبردی تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی (موضوع مواد ۵ و ۶ دستورالعمل اجرایی قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور) است که در این راستا گروه تدوین قانون جامع سامت با حضور نمایندگانی از معاونت قوانین مجلس شورای اسامی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تشکیل شده است.
تنقیح و تدوین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت، بررسی پیشنهادهای مرکز بودجه و پایش عملکرد و دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی راجع به احکام پیشنهادی که ماهیت دائمی دارند، امکانسنجی قطع رابطه مستقیم مالی میان ارائهدهندگان و گیرندگان خدمات سلامت، تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه و تشکیل کارگروه تطبیقی مصوبات هیاتامنا با قوانین و اسناد بالادستی مجلس، دولت و قوه قضائیه از دیگر فعالیتهای انجامشده در این معاونت اعلام شده است.