خبرگزاری کار ایران

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز ومتابولیسم:

۱۷ میلیون نفر دچار اضافه وزن هستند

۱۷ میلیون نفر دچار اضافه وزن هستند
کد خبر : ۱۲۳۴۰۷

چاقی در کودکان رو به افزایش است و به طور کلی پانزده درصد از کودکان چاق هستند / قرص‌هایی در ایران وجود دارند که مورد تائید وزارت بهداشت هستند و بین ۳ تا ۵ کیلو از وزن می‌کاهند که عوارض کمتری بجا می‌گذارند.

ایلنا: رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به مطالعات انجام شده در افراد بالای ۳۰ سال در کشور گفت: ۱۷ میلیون نفر دچار اضافه وزن و ۷ میلیون نفر نیز چاق هستند که در این میان حدود ۴۳ درصد مردان و ۵۷ درصد نیز زنان هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، " فریدون عزیزی "، رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم امروز درنشستی خبری گفت: چاقی در کودکان رو به افزایش است و به طور کلی پانزده درصد از کودکان چاق هستند.

وی تصریح کرد: این آمار در برخی از استان‌ها نیز به ۲۳ درصد نیز می‌رسد که در مورد افراد بالغ می‌توان گفت که سالانه یک درصد به افراد چاق و اضافه‌وزن‌دار اضافه می‌شود

عزیزی به قرص‌های لاغری موجود در بازار اشاره داشت و گفت: قرص‌های غیر طبی که از چین یا کشورهای دیگر وارد می‌شوند با عوارض زیادی همراهند اما قرص‌هایی در ایران وجود دارند که مورد تائید وزارت بهداشت هستند و بین ۳ تا ۵ کیلو از وزن می‌کاهند که عوارض کمتری بجا می‌گذارند؛ البته مصرف آن باید توسط پزشک معالج تجویز شود.

وی قرص‌های موجود در عطاری را تائید نکرد و گفت: این دارو‌ها نیز می‌توانند خطرات جبران ناپذیر و غیر قابل برگشتی داشته باشند.

رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی به استفاده افراد از گن‌های لاغری، گوشواره لاغری و چسب‌ها و تبلیغات ماهواره‌ای برای کاهش وزن اشاره داشت و افزود: استفاده از این موارد اثرات زیادی در کاهش وزن نخواهند داشت و اگر هم کاهش وزن به دنبال داشته باشند اثرشان موقتی است و با عوارضی نیز همراه خواهد بود.

عزیزی عمل جراحی را یکی از پیشرفت‌های موجود برای درمان چاقی عنوان کرد و گفت: عمل جراحی برای آن دسته افراد دیابتی و چاق است که به هیچ وجه دیابتشان قابل کنترل نیست یا نمایه توده بدنی بالای ۴۰ دارند و به چاقی مفرط مبتلا هستند که عوارض چاقی در این دسته از افراد از عوارض عمل جراحی بیشتر است.

وی موفقیت آمیز بودن این اعمال جراحی را زیاد توصیف کرد و گفت: البته این عمل‌ها ۱۰ تا ۲۰ درصد نیز عوارض دارند و باید عمل‌های جراحی توسط پزشک متخصص و همچنین پزشک غدد توصیه شود.

رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی، مهم‌ترین عامل پیشگیری از چاقی و درمان آن در حال حاضر را اصلاح سبک زندگی دانست و گفت: میزان تغذیه و فعالیت بدنی نیز در این امر دخیل است البته مسائل روانی و استرس نیز دخالت دارند اما میزان کمتری را به خود اختصاص می‌دهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز