رئیس مرکز تحقیقات چاقی داشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی:
آلودگی هوا و آلایندههای محیطی از عوامل چاقی هستند
چاقی بیشتر در فردی بروز میکند که زمینه ژنتیکی آن را دارد بنابراین علت چاقی تنها پرخوری و کم تحرکی نیست / فردی که زمینه ژنتیکی دارد، اگر در این فضاهای آلوده زندگی کند، استعداد چاقیاش بیشتر میشود.
ایلنا: رئیس مرکز تحقیقات چاقی داشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: آلودگی هوا و آلایندههای محیطی که از کارخانجات صنعتی وارد محیط میشوند، از جمله عوامل چاقی هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حسین دلشاد با بیان این مطلب گفت: چاقی بیشتر در فردی بروز میکند که زمینه ژنتیکی آن را دارد بنابراین علت چاقی تنها پرخوری و کم تحرکی نیست.
دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران خاطر نشان کرد: فردی که زمینه ژنتیکی دارد، اگر در این فضاهای آلوده زندگی کند، استعداد چاقیاش بیشتر میشود.
دلشاد اضافه وزن و چاقی را زمینهساز بسیاری از بیماریها دانست وافزود: بروز بیماریهای متابولیک و غیر متابولیکی از جمله دیابت، فشارخون «اختلال چربی «خون اختلالات تنفسی «گوارشی مثل کبد چرب «بیماریهای قلبی - عروقی بویژه سکتههای قلبی و مغزی و علاوه بر آن، استعداد ابتلا به برخی سرطانها مثل سرطان روده و نیز سرطان پستان در افراد چاق شیوع بیشتری دارند.
وی با اشاره به اینکه تخریب مفاصل به صورت آرتروز بویژه در زانوها از جمله عوارض اضافه وزن است، افزود: با افزایش بیرویه وزن، در زنان چاق، اختلالات هورمونی نیز به وجود میآید که ازجمله آنها بیماری پلیکیستیک تخمدان را میتوان نام برد.
دلشاد ادامه داد: این بیماری به علت اختلال در تخمکگذاری باعثاختلال در سیکلهای ماهیانه و بعضا عدم تخمکگذاری و ناباروری در زنان چاق میشود.
وی همچنین به نحوه کاهش اضافه وزن و چاقی اشاره کرد و افزود: کاهش بیش از دو کیلوگرم وزن در ماه، به ارگانهای دیگر بدن آسیب خواهد زد. بنابراین مردم فریب تبلیغات سوء رسانههای مختلف را نخورند، زیرا این روشها حتی اگر هم جواب بدهند، با آسیبهای بعدی همراه خواهند بود
دلشاد با تاکید براینکه برای درمان مناسب چاقی در وهله اول یافتن دلیل چاقی فرد اهمیت دارد افزود: مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدافسردگی، هورمونی و یا وجود برخی بیماریها مثل کم کاری شدید تیروئید و به طور کلی برخی اختلالات ژنتیکی میتوانند از علل چاقی باشند.