خبرگزاری کار ایران

عضو شورای عالی نظام پرستاری مطرح کرد؛

اعتراض پرستاران به تشکیل جلسه شورای عالی بیمه بدون نماینده جامعه پرستاری

کد خبر : ۱۱۵۰۶۶

قطعاً ممانعت از حضور قانونی نماینده‌ای از جامعه پرستاری در شورای عالی بیمه بر اساس رأی افراد، عاقبت خوشی نخواهد داشت و یقین داریم اگر آقای رئیس جمهور در جریان این قانون شکنی قرار گیرند، حتماً برخورد می‌کند.

ایلنا: عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از تشکیل جلسه شورای عالی بیمه بدون حضور نماینده پرستاران گفت: برخی در شورای عالی بیمه به دلیل نگرانی از به مخاطره افتادن منافعشان، حضور غیر پزشکان از جمله پرستاران را در این شورا برنمی‌تابند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی بیمه در تاریخ ۲۸ مهر افزود: جای تأسف است، در دولتی که خودش را به قانونمندی معرفی می‌کند، مصوبه اخیر هیئت دولت مبنی بر عضویت سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه به راحتی نادیده گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: حضور نماینده‌ای از پرستاران در شورای عالی بیمه، قانون و مصوبه دولت است و لازم الاجراست. انتظار ما این بود که دولت یازدهم با توجه به شعارهای که همواره در راستای قانونمداری طرح می‌کند، بیش از دولتهای دیگر به قانون پایبند باشد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد با اشاره به حضور نمایندگانی از گروه‌های مختلف در شورای عالی بیمه گفت: چرا نباید پرستاران که بخش اعظمی از نیروهای نظام سلامت را تشکیل می‌دهند و به لحاظ قانونی نیز منعی برای حضور در این شورا ندارند، فقط به صرف نظر مخالف برخی در این شورا امکان حضور نداشته باشند.

وی افزود: قطعاً ممانعت از حضور قانونی نماینده‌ای از جامعه پرستاری در شورای عالی بیمه بر اساس رأی افراد، عاقبت خوشی نخواهد داشت و یقین داریم اگر آقای رئیس جمهور در جریان این قانون شکنی قرار گیرند، حتماً برخورد می‌کند.

نجاتیان اضافه کرد: قانون، قانون است و سرپیچی از آن به بهانه تعلق آن به دولتهای گذشته توجیه قابل قبولی نیست و اگر بخواهد این رویه مرسوم شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

وی عدم اجرای مصوبه عضویت سازمان نظام پرستاری را در شورای عالی بیمه خواست دولت ندانست و گفت: به نظر می‌رسد این مسئله بیشتر نظر گروه‌هایی در شورای عالی بیمه است که احتمالاً به دلیل نگرانی از به مخاطره افتادن منافعشان، حضور غیر پزشکان را در این شورا بر نمی‌تابند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: پرستاران فارغ از تمام این مسائل تنها خواستار اجرای قانون بوده، تلاش دارند با کاهش بار هزینه‌های درمانی گامی موثر در جهت احقاق حق و حقوق مردم و بیماران برداشته شود.

وی ادامه داد: اما با روندی که شاهد آن هستیم به نظر می‌رسد، برخی گروه‌ها تمایلی ندارند که این اتفاق بیفتد و شاید منافع آن‌ها ایجاب می‌کند که مردم هزینه بیشتری از جیب خودشان بدهند و بیمه‌ها بیشتر خدمات این گروه را تحت پوشش قرار دهد.

نجاتیان اضافه کرد: در دنیا، سازمانهای بیمه گر به این نتیجه رسیده‌اند که باید خدمات گروهی را تحت پوشش قرار دهند که با کیفیت و در عین حال ارزان‌تر است. هیچ دلیلی وجود ندارد که بیمه‌ها در مورد خدمتی که هم پزشک و هم پرستار قادر به انجام آن است، بخواهد آن خدمتی که گران‌تر تمام می‌شود را پوشش دهد.

حضور یک اقتصاددان در وزارت بهداشت حرکتی ارزشمند است

وی حضور دکتر دانش جعفری به عنوان یک اقتصاد‌دان در کنار وزیر بهداشت را اتفاقی میمون برای نظام سلامت کشور برشمرد و گفت: انتصاب یک اقتصاددان به عنوان مشاور وزیر بهداشت حرکتی بسیار مفید و ارزشمند است، به شرط آنکه او در برنامه ریزی‌های خود از گروه‌های غیر پزشک نظیر سازمان نظام پرستاری نیز سوال کند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: سازمان نظام پرستاری نیز این آمادگی را دارد که با تمام توان کار‌شناسی خود در جهت بهبود اقتصاد سلامت کشور به او مشاوره دهد و با سند و مدرک ثابت کند که بسیاری از خدماتی که در حال حاضر با تعرفه‌های بسیار بالا به مردم ارائه می‌شود، می‌تواند توسط پرستاران با‌‌ همان کیفیت و چه بسا بالا‌تر و با قیمتی بسیار نازل‌تر اجرایی شود.

وی اضافه کرد: اگر نظر دولت حقیقتاً کاهش هزینه‌های مردم از خدمات درمانی است، یکی از راهکار‌ها، پوشش بیمه‌ای خدمات سایر گروه‌های تیم سلامت است.

نجاتیان، علت عمده مطرح نشدن تعرفه‌های پرستاری در شورای عالی بیمه را نبود نماینده‌ای از سوی جامعه پرستاری در این شورا خواند و گفت: به همین دلیل هر زمان که بحثی در این رابطه در شورای عالی بیمه مطرح می‌شود، گروه‌های دیگر نظرات خود را غالب می‌کنند و امکان دفاع برای نمایندگان پرستاری وجود ندارد. این در حالی است که ساماندهی بحثتعرفه‌های پرستاری نقش چشمگیری در کاهش هزینه‌های درمانی مردم دارد.

مدیر واحد بین الملل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: علاوه بر تمام این مسائل اصلاً منطقی به نظر نمی‌رسد که با وجود مصوبه قانونی، برای گروهی که بالای ۶۰ درصد جمعیت تیم سلامت را تشکیل می‌دهند، در شورای عالی بیمه، کسان دیگری تصمیم گیری کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز