رئیس سازمان غذا و دارو:
مشکلات دارویی ناشی از تحریمها و سوء مدیریت است / قیمت دارو در کشورهای پیشرفته ۱۰ برابر ایران
به دلیل تحریمهای ظالمانه و مدیریت نامناسب در این حوزه متاسفانه مشکلاتی برای تامین داروی مردم به ویژه بیماران خاص بوجود آمده است که انشاالله در کوتاه مدت آرامش را به بازار دارو بر خواهیم گرداند.
ایلنا: دیناروند گفت: بخشی از مشکلات دارویی کشور ناشی از تحریمهای ظالمانه و بخشی دیگر سوء مدیریت است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: به دلیل تحریمهای ظالمانه و مدیریت نامناسب در این حوزه متاسفانه مشکلاتی برای تامین داروی مردم به ویژه بیماران خاص بوجود آمده است که انشاالله در کوتاه مدت آرامش را به بازار دارو بر خواهیم گرداند و کمبود دارویی را به حداقل خواهیم رساند.
وی در این باره توضیح داد: تحریمها مستقیما تامین و تدارک داروی کشور را دچار وقفه کرده است به نحوی که شرکتهای دارویی خارجی نه اینکه از فروش دارو به ایران منع شده باشند بلکه تحت فشارها و سختگیریهای آمریکا و کشورهای غربی و همچنین محدودیتهای ایجاد شده در خصوص تبادل پول و مشکلات پیرامونی آن، عطای مبادله و معامله با ایران را به لقایش بخشیدند و از این بابت با مشکلاتی در کشور مواجه شدیم.
دیناروند افزود: عمده تاثیرات تحریم مربوط به عدم فروش دارو به ایران نیست بلکه مربوط به عدم امکان تدارک است یعنی انتقال پول دچار وقفه شده و در بسیاری از اوقات نمیتوانیم پول دارو را به شرکتهای خارجی برسانیم در حالی که ممکن است وجه آن هم موجود باشد اما نحوه انتقال آن مسدود است.
رئیس سازمان غذا و دارو به تاثیرات دیگر تحریم بر دارو اشاره کرد و گفت: وقتی فروش نفت کشور با مشکلاتی مواجه میشود نقدینگی بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز واردات دارو با مشکل مواجه میشود به نحوی که اگر قرار باشد ماهانه مبلغ ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار برای این منظور اختصاص یابد، سه یا چهار ماه یک بار این مبلغ اختصاص مییابد که مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سئوال که تحریمها علیه ملت ایران سابقه چندین ساله دارد پس چرا قبلا با چنین مشکلاتی مواجه نبودیم اظهار کرد: از طرفی تحریمها طی سالهای اخیر تشدید شده است از طرفی هم تدابیر لازم را متناسب با تحریمها در پیش نگرفتیم و از این محل هم دچار ضعف بودیم بنده معتقدم در سختترین شرایط تحریم میتوانیم با اتخاذ تدابیر لازم داروی مورد نیاز مردم را تامین کنیم به نحوی که مشکلی از این بابت متوجه مردم و بیماران نشود فقط لازم است به موقع اقدامات لازم را انجام دهیم.
دیناروند همچنین در پاسخ به این سئوال که قیمت دارو در کشورمان در مقایسه با کشورهای هم تراز و یا پیشرفته دنیا چگونه است گفت: سرانه دارو در ایران در سال ۹۱ حدود ۵۵ دلار بود که در سال ۹۲ با افزایش ۷-۸ درصدی ممکنه به کمتر از ۶۰ دلار برسد این در حالی است که میانگین سرانه دارو در دنیا حدود ۱۲۰ دلار است که نتیجه گرفته میشود سرانه مصرف دارو در ایران نسبت به میانگین جهانی و کشورهای هم تراز پایینتر و نسبت به کشورهای فقیر دنیا مناسبتر است.
قیمت دارو در کشورهای پیشرفته ۱۰ برابر ایران است
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای دنیا پایینتر است و این اختلاف ممکن است در کشورهای پیشرفته به ۱۰ برابر قیمت داروهای ایرانی برسد.
ذخایر دارویی کشور رو به بهبود است
دیناروند در پایان از بهبودی ذخایر دارویی کشور خبر داد و اظهار کرد: میزان دارویی که ثبت سفارش شده چه آنهایی که وارد شده و چه آنهایی که در راهاند گویای رشد حدود ۶۰-۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و همچنین نشاندهنده این است که خوشبختانه گردش مالی شرکتها رونق پیدا کرده است.