خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی؛ ترد و خوشمزه

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی؛ ترد و خوشمزه
کد خبر : ۹۹۹۴۱۱

شیرینی زبان از جمله شیرینی های سنتی و ایرانی می باشد که همانند کیک یزدی در پذیرایی های ایرانی ها نقش چشم گیری دارد.

به گزارش ایلنا، شیرینی زبان از چندین سال پیش در میان سفره های پذیرایی ایرانی ها رونق داشته است که در کنار کیک یزدی و دانمارکی از پایه های ثابت شیرینی های مراسم ها و میهمانی ها بوده اند.

مواد لازم برای شیرینی زبان خانگی

 آرد سفید قنادی :300 گرم

کره:150 گرم

تخم مرغ :یک عدد

روغن مایع :یک قاشق سوپخوری

جوهرلیمو: 1/2 قاشق چایخوری

وانیل :1/2 قاشق چایخوری

نمک :یک قاشق چایخوری

آب خنک : یک فنجان

طرز تهیه:

ابتدا در ظرفی تخم مرغ ، جوهر لیمو ، روغن مایع ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و هم بزنید. کاسه بزرگ دیگری را انتخاب کنید و آرد را داخل آن بریزید و وسط آرد را گود کنید. سپس مخلوط تخم مرغ رابه آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی و نرمی به وجود بیاید.

 خمیر به عمل آمده را یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن تغییر کند.

 بعد از جا افتادن خمیر ، روی میز کار یا سطح صافی ،مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع پهن کنید.قطر خمیر نباید بیشتر از2 سانتی متر باشد.

 سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد آرام آرام  به وسیله  وردنه روی خمیر ضربه بزنید. تا کره وسط خمیر کاملا نرم شود.

 خمیر بدست آمده را به قطر یک سانتی متر باز کنید و بعد آن را به شش لا، تا بزنید.

 خمیر تا شده را 20 دقیقه ای در جای خنک و یا در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.

 برعکس دفعه قبل اینبار ، عرض خمیر را شش لا ، تا بزنید.

 و دوباره آن را به مدت 20 دقیقه در جای خنکی قرار دهید.

 این کار را 6 بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و  شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید.

 در مرحله آخر خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید و با آن شیرینی مورد نظرتان را درست کنید.

 با این خمیر میتوانید شیرینی هایی مثل شیرینی پاپیونی، نان خامه ای ، زبان، ناپلئونی ،قیفی و ولوان را تهیه کنید.

 برای تهیه شیرینی زبان خمیرهزارلا آماده شده را به ضخامت یک  یا یک و نیم سانتی متر و به  شکل مربع یا مستطیل باز کرده و با قالب  مخصوص شیرینی زبان ، خمیر را قالب می زنیم .

سپس با نوک کارد تیزی از طول وسط خمیر را یک برش 2 سانتی می زنیم. خمیر ها را داخل سینی که با کاغذ روغنی پوشانده شده با فاصله کم میچینیم .

بعد سطح روی آن را مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ بمالید و در وسط پنجره فر گرم شده با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه قرار میدهیم تا نان ها کاملا پف کنند.

سپس حرارت فر را به درجه 170 برسانید و اجازه دهید تا شیرینی ها به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر بپزند.

وقتی شیرینی ها را از داخل فر بیرون آوردید میتوانید روی آن شربت کارامل یا عسل بمالید و با کنجد ، پودر پسته ، پودر نارگیل و یا گل سرخ تزدین کنید.

 برای تهیه شربت کارامل شکر را روی حرارت بخار آب  قرار میدهیم تا ذوب شوند. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم.

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی؛ ترد و خوشمزه

 طرز تهیه شیرینی زبان خانگی؛ ترد و خوشمزه 

 

نکات تکمیلی برای درست کردن شیرینی زبان ترد و خوشمزه

برای درست کردن خمیر هزارلا باید درجه حرارت محل کار خنک باشد. چرا که گرمای محیط باعث آب شدن کره و خراب شدن خمیر می شود.

اگر خمیر به شکل لایه لایه در نیامده باشد ، یا کره ای که در داخل خمیر قرار داده اید کم بوده است و یا خمیر بیش از حد معمول باز و بسته و نازک شده است.و یا ممکن است درجه حرارت فر کم بوده باشد .

آگر بیش از حد در هنگام پهن کردن خمیر ، آرد روی سطح کار بریزید ، خمیر در هنگام تا زدن سفت میشود.

باید سطح خمیر قبل از قالب زدن کاملاً صاف شده و دارای ضخامتی یکسان باشد.

سعی کنید از خمیر هایی که از لابه به لای محل قالب زدن باقی می ماند را مجددا جمع نکنید و وردنه نزنید چون این خمیر مناسب نیست و باعث ترک خوردن خمیر میشود.

در هنگام قالب زدن از قالب هایی استفاده کنید که لبه های آنها تیز باشد و به آسانی قابلیت برش داشته باشد.

خمیر را می توانید داخل نایلون به مدت سه روز در یخچال و یا زمان طولانی تر در فریزر نگهداری کنید.

اگر شیرینی پس از پختن به یک طرف خم شد ، یعنی اندازه خمیر متوازن نبوده و یک قسمت آن کلفت و قسمتی دیگر آن نازک باز شده است. و یا خمیر قبل و بعد از قالب زدن مدتی در جای گرم بوده است

اگر شیرینی ما بعد از پختن و خارج کردن از فر کوچک بوده است:یعنی استراحت خمیر به اندازهٔ کافی نبوده ویا سینی فر بیش از اندازه چرب شده است.

ورز دادن زیاد خمیر باعث میشود تا خمیر سفت شود و هنگام پهن کردن به سختی شکل بگیرد. 

اگر از طعم کره در شیرینی خوشتان نمی آید میتوانید روغن صاف قنادی را جایگزین کره کنید. با این تفاوت که در کره مقداری دوغ وجود دارد که باید از روغ کمتری استفاده شود، مثلا بجای 100 گرم کره باید 80 گرم روغن جایگزین کرد.

خمیر هزارلا را به راحتی میتوانید از سوپر مارکت ها نیز تهیه کنید.

منبع: اشپزها

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز