روش صحیح فریز کردن اسفناج
اسفناج یکی از مفیدترین و کاربردی ترین سبزیجات است.خانم هایی که می خواهند در همه فصل ها از اسفناج استفاده کنند می توانند با روش های مختلف آن را فریز و نگهداری کنند.
به گزارش ایلنا، اسفناج از سبزی هایی است که حاوی آهن، ویتامین کا، کلسیم بوده و استفاده از آن در انواع سالادها و غذاها فواید زیادی برای سلامتی دارد.
شما می توانید برای استفاده از فواید بی نظیر اسفناج آن را به صورت تازه استفاده کنید اما اگر می خواهید در همه فصول و در هر زمانی در غذاهایتان از این سبزی کاربردی استفاده نمایید، می توانید اسفناج را با روش هایی که در این بخش آورده ایم، فریز کنید.
درست است فریز کردن اسفناج حالت خمیری و نرم به آن می دهد اما بخش زیادی از مواد مغذی اسفناج پس از یخ زدن حفظ می شود.
نحوه خرید اسفناج تازه
در خرید اسفناج به این نکات توجه کنید:
- اسفناج های تازه و جوان را خریداری کنید، این اسفناج ها ساقه های نازک دارند.
- هنگام خرید اسفناج دقت کنید که اسفناج برگ هایی با رنگ سبز تیره داشته باشند.
- اسفناج های پژمرده، لکه دار، قهوه ای یا زرد را نخرید.
- اگر برگ ها بسیار تیره یا پلاسیده هستند و بوی تندی دارند آن ها را خریداری نکنید.
- برای تهیه آب سبزیجات از ساقه های بزرگ استفاده کنید زیرا همه ی مواد مغذی موجود در برگ ها را دارا می باشند.
اسفناج را چگونه بشوییم؟
در یک کاسه بزرگ آب سرد بریزید و برگ های تازه و سبز اسفناج را درون آن خیس دهید. پس از یک ربع تا نیم ساعت خیس دادن برگ های اسفناج را به خوبی با همان آب بشویید. این کار را چند بار تکرار کنید تا اسفناج ها کاملا شسته و تمیز شوند. شستن اسفناج با آب جاری می تواند به برگ ها آسیب برساند.
هنگامی که کار شستشوی اسفناج ها را تمام کردید آن ها را در آبکش بگذارید تا آب شان گرفته شود و خشک گردد زیرا خشک کردن مرحله اساسی در نگهداری اسفناج است. دقت کنید برگ های اسفناج برای فریز کردن نباید آب داشته باشند، پس می توانید برگ ها را روی یک پارچه نخی بریزید تا آب آنها جذب شود.
فریز کردن اسفناج
شما به چند روش می توانید اسفناج را فریز کرده و به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید و هر زمانی که دلتان می خواهد از فریزر خارج کرده و پس از باز شدن یخ آن به غذاهای خود بیافزایید.
اسفناج را 6 تا 12 ماه می توان داخل فریزر نگه داشت، اما بهتر است سبزی ها زودتر از این مدت مصرف شوند زیرا به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست می دهند. روش های فریز کردن اسفناج عبارتند از:
فریز کردن اسفناج به صورت خام:
- برگ های اسفناج را به روش بالا بشویید و خشک کنید.
- برگ اسفناج ها را درسته و بدون اینکه خرد کنید، درون کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید و با فشار، هوای اضافی کیسه را خارج کرده و داخل فریزر قرار دهید.
- قبل از مصرف اسفناج ها را درون یخچال بگذارید تا یخ آنها باز شود و سپس مصرف کنید.
- با این روش حدود 6 ماه می توانید اسفناج ها را داخل فریزر نگهداری کنید.
بلانچ کردن اسفناج
برای اینکه بتوانید اسفناج را به مدت طولانی تری نگه داری کنید از روش بلانچ کردن کمک بگیرید. مراحل بلانچ کردن اسفناج:
1.در قابلمه ای مقداری آب ریخته و بگذارید آب به جوش آید.
2. به مدت 2 دقیقه اسفناج ها را داخل آب جوش ریخته و به سرعت خارج کنید.
نکته بسیار مهم:برای کاهش از دست رفتن مواد مغذی اسفناج، می توانید از بخار بلانچینگ استفاده کنید. یعنی روی قابلمه پر از آب جوش یک سبد استیل بگذارید و اسفناج ها را داخل سبد بریزید و بلافاصله بعد از ریختن اسفناج ها داخل سبد، روی سبد را با یک درب قابلمه بپوشانید تا بخار حاصل از آب جوش بیرون نرود. چند دقیقه اسفناج ها در این حالت قرار دهید.
3. درون کاسه ای بزرگ را آب یخ بریزید و اسفناج ها را 2 دقیقه درون آن قرار دهید، اینگونه فرآیند پخت متوقف شده و رنگ و طعم اسفناج حفظ می شود.
4. اسفناج ها آن ها را روی یک پارچه ی کاغذی پهن کنید و حدود 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا رطوبت اسفناج ها گرفته شود.
5.اسفناج ها را درون کیسه فریزر بریزید و هوای اضافه، درون کیسه های فریزر را خارج کنید.
فریز کردن پوره اسفناج
می توانید اسفناج را پوره کرده و درون فریزر نگهداری نمایید و در تهیه کاپ کیک اسفناج استفاده کنید. مراحل پوره اسفناج:
- شش قسمت اسفناج و یک قسمت آب را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کن را روشن کنید تا پوره شود.
- پوره را درون قالب های مربعی یا قالب یخ بریزید و 4 ساعت درون فریزر قرار دهید تا اسفناج ها کاملا یخ ببندند.
- سپس مکعب های منجمد را از قالب ها خارج کرده و درون کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید و هوای اضافی درون کیسه ها را خارج کنید.
آیا اسفناج منجمد سرطان زا است؟
اسفناج را می توان هم به صورت خام و هم پخته به مدت 6 تا 12 ماه داخل فریزر با دمای منفی 18 درجه سانتی گراد نگهداری کرد اما یکی از نگرانی های در مورد نگهداری اسفناج در فریزر این است که در اسفناج پخته ای که در فریزر نگهداری می شود ترکیب های سرطان زایی مانند نیتروزامین وجود دارد.
باید بدانید طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده روی اسفناج های پخته و فریزشده مقدار این نیتروزامین خیلی کم است پس نگران نباشید.
منبع:نمناک