تقدیر از برگزیدگان "سمپوزیوم ایده ماشه"
مراسم اختتامه «سمپوزیوم ایده ماشه» با معرفی سه اثر برگزیده از سوی هیات داوران، برگزار شد.
به گزارش شرق، سمپوزیوم ایده ماشه که با هدف ارائه و بررسی ایدههای هنرمندان برای ساخت محوطه و المان در ساحل ماشه در جزیره کیش آغاز به کار کرده بود، عصر 27 مهر با حضور مسئولان و هنرمندان به کار خود پایان داد.
ابوالفضل طیبی مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات جزیره کیش در سخنانی از تلاش کارکنان این شرکت برای برگزاری این سمپوزیوم تشکر کرد. دبیر رویداد نیز با مرور اجمالی روند کار، گفت: سمپوزیوم ایده ماشه به اذعان همه یک رویداد منحصر به فرد در کل کشور بوده است و پیش از این کاری در این سطح انجام نشده بود.
وی افزود: انتخاب هیات داوران هم یک اتفاق تازه بود، زیرا داوران از بین کسانی انتخاب شدند که مورد وثوق خود هنرمندان بودند و خود آنها در انتخاب و تایید آنها نقش داشتند.
دبیر رویداد در ادامه به تفاوت دیگر این سمپوزیوم با رویدادهای مشابه اشاره کرد و گفت: در این سمپوزیوم به هنرمندان فرصت ارائه داده شد و هرکدام 30دقیقه فرصت داشتند در مقابل هیات داوران از طرح خود دفاع کنند و این یک فرصت برای آنها محسوب میشد. اکنون با اعلام نفرات برگزیده در ابتدای راه هستیم و این پیگیریها تا حصول نتیجه و اجرایی شدن طرح نهایی باید ادامه پیدا کند.
در این آیین، کلیپی از آغاز روند آشنایی هنرمندان با جزیره ماشه تا برگزاری نمایشگاه ایدههای آنها برای حضار پخش شد.
سپس پوریا جهانشاد تنها داور حاضر در سمپوزیوم درباره داوریهای این رویداد گفت: ما سعی کردیم نهایت وسواس را به خرج دهیم و چیزی را انتخاب کنیم که بتوانیم از آن دفاع کنیم. وی در ادامه بیانیه هیات داوران را برای حضار قرائت کرد. متن این بیانیه به این شرح است:
« هیات داوران ضمن تشکر از کلیه هنرمندان شرکت کننده، شرکت عمران کیش و دیگر همراهان و حامیان این سمپوزیوم و پس از چند ساعت گفتگو و تبادل نظر تصمیم به انتخاب سه طرح به عنوان طرح های برگزیده گرفت. با این وجود، هیچ کدام از این سه طرح نتوانست نظر هیات داوران را برای انتخاب به عنوان طرح برتر تامین کند. به اعتقاد هئیت داوران، این سه طرح برای نهایی شدن نیاز به حک و اصلاح و پاره ای بازاندیشی ها دارند. از این رو انتخاب این طرح ها به معنای آن است که این سه طرح پتانسیل آن را دارند تا در همفکری و گفتگو با مشاوران صاحب صلاحیت، در مدتی محدود، بهینه سازی شوند. پس از طی این پروسه است که می توان یکی از این سه طرح را به عنوان طرح مناسب اجرا در ساحل "ماشه" برگزید و از آن دفاع کرد.
طراحان برگزیده بدون هرگونه اولویت بندی از این قرار اند: مونا آقابابایی و محمد سلیمانی- شهریار رضایی و گروه صفر»
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، نیز درباره تاریخچه ساحل ماشه و اهمیت آن برای اهالی کیش اظهار داشت: قصه ماشه بزرگترین قصه جزیره است. در سال 1349هیأتی از ایران و آمریکا برای انتخاب اقامتگاه زمستانی پهلوی، جزایر خلیج فارس را بررسی کردند. کارشناسان به چند جهت جزیره کیش را توصیه کردند. دلایل آن قرار گرفتن در داخل منطقه خلیج فارس، داشتن آب شیرین، مرجانی بودن جزیره و در نهایت سواحل بسیار خوب در بخش شرق و شمال شرقی کیش عنوان شد.
وی افزود: ساحل شرقی ماسهای است و برخلاف ساحل جنوبی که صخرهای است عبور و مرور در آن راحت تر است. به همین دلایل ساحل ماشه بسیار مهم بوده است و مردم در گذشته به آن شهر میگفتند. پس از تعیین آن برای اقامتگاه دربار، مردم ماشه را به بخش سفین منتقل میکنند و سفین جدید ایجاد میشود. ماشه در کیش مرکزیت داشته و بزرگترین بخش اداری و تجاری جزیره را شامل میشده است. برگزاری این سمپوزیوم و ایدهگذاری درباره بندرگاهی که سال هاست نیمه کاره مانده قابل تقدیر است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: فکر میکنم هرچه در جهت احیای نامهای فرهنگی جزیره حرکت کنیم به احیای توریسم کمک کردهایم. ایدهپردازی درباره ماشه، ایدهپردازی درباره هویت جزیره است.
در پایان مراسم از آثار برگزیده با اهدای لوح و جایزه نقدی تقدیر شد.