مانده این غذاها را هرگز نخورید
برخی افراد در یک روز برای روزهای بعد هم غذا درست میکنند در حالی که این کار صحیح نیست، برخی غذاها هستند که هرگز نباید مانده آنها را مصرف کنیم.
به گزارش ایلنا، یکی از اقداماتی که میتوانید به جای بیکار نشستن در خانه انجام دهید، درست کردن یک ماده غذایی سالم برای روز بعد است که کار شما را جلو بیندازد. بعضی از مواد غذایی هستند که نمیتوان برای روز بعد درست کرد زیرا این غذاهای مانده خطرناک هستند و باعث بروز بیماری میشوند.
-
تخم مرغ
تخم مرغ حاوی سالمونلا است. روشهای پخت تخم مرغ به این گونه است که شما باید حرارت ملایمی برای یک مدت کوتاه به آن بدهید که ممکن است باکتریها را از بین نبرد. نگه داشتن تخم مرغ در دمای اتاق برای هر مدت زمانی عامل ایجاد رشد باکتری در آن میشود و سطح آسیبرسانی آن به مرور افزایش پیدا میکند. پس بهتر است تخم مرغها را تازه مصرف کنید و حتی به صورت پخته شده هم آنها را زیاد نگه ندارید.
-
چغندر
چغندر حاوی نیتریک اکسید است که توانایی شما را هنگام ورزش افزایش میدهد و به بهبود وضعیت فشارخون کمک میکند اما ممکن است بر اثر گرما واکنش خوبی را از خودش نشان ندهد. غذاهای حاوی نیترات که به اندازه کافی خنک نشده باشند (داخل یخچال قرار نگرفته باشند)، عاملی برای ایجاد بیماری میشوند و بنابراین چغندر را هم باید تازه مصرف کنید.
-
سیبزمینی
سیبزمینی در محیطهای گرمتر و مدت زمان طولانیتر از تخم مرغ، میتواند عاملی برای ایجاد بیماری باشد. پس باید آن را در جای خنک نگه دارید زیرا باکتریها در محیط کم اکسیژن روی سطح سیبزمینی زنده باقی میمانند و وارد بدن خواهند شد.
-
اسفناج
اسفناج همانند چغندر یکی دیگر از غذاهای حاوی نیترات است. برای اینکه نیترات از این مواد غذایی به بدن شما منتقل نشود، بهتر است اسفناج را خام مصرف کنید و یا اگر آن را پختید، همان لحظه مصرف کنید.
-
برنج
بعضی از مواد غذایی هستند که بعد از مدتی سم تولید میکنند. مثلاً برنج مانده میتواند میکروارگانیسمهای زیادی داشته باشد که در دمای اتاق تعداد آنها افزایش پیدا میکند. پس اگر قرار است برنج بپزید و بعد مصرف کنید، هرچه سریعتر آن را داخل یخچال بگذارید.
-
مرغ
مرغ خام مانند تخم مرغ حاوی سالمونلا است و زمانی که در دمای اتاق قرار بگیرد، عاملی برای رشد باکتری خواهد بود. اگر بعد از زمان طولانی آن را داخل مایکروویو بگذارید هم نمیتوانید آن را به یک ماده غذایی سالم تبدیل کنید. علاوه بر این از طرفی چنانچه پیش از این هم گفته شده مصرف مجدد مرغ پخته شده و سرد شده توصیه نمیشود.
-
روغنهای منجمد شده در هوای سرد
روغن زیتون، روغن کانولا، روغن بذر کتان و دیگر روغنهای دانههای گیاهی سرشار از چربیهای امگا ۳ و دیگر چربیهای غیراشباع هستند که فواید زیادی دارند اما به دما حساسیت نشان میدهند. حرارت دادن و یا دو بار گرم کردن غذایی که حاوی این روغنهاست، عاملی برای ناپایدار شدن آنها میشود و برای بدن مضر است.
-
غذاهای چرب
غذاهای چرب را نباید دوبار گرم کنید، مثل سیبزمینی سرخ کرده که اصلاً نباید دوبار گرم شود زیرا عوامل باکتریایی در آن افزایش پیدا میکند اما اگر مجبور هستید آنها را گرم کنید، باید دما را به کمترین حالت ممکن برسانید.
-
غذای رستورانی
غذای رستورانی اصلا غذای مناسبی برای نگهداری نیست. غذای رستورانی به اندازه کافی نمیتواند در برابر رشد باکتری و میکروب مقاومت کند و معمولاً مناسب برای نگهداری داخل فریزر هم نخواهد بود. پس بهتر است این غذاها را در همان رستوران مصرف کنید و برای فردا نگه ندارید.
-
غذای دریایی
ماهی تازه حاوی امگاهای بسیار سالم است اما خطر تولید سم در آن وجود دارد و بهراحتی خراب میشود. باکتری موجود در ماهی مانده در دمای بسیار گرم بهسرعت رشد میکند؛ حتی دمای اتاق هم آن را به هم میریزد. هرگز ماهی را بیش از ۲ ساعت داخل یخچال و فریزر نگذارید و آن را تازه مصرف کنید.
منبع: همشهری آنلاین