10 گیاه رطوبت دوست برای نگهداری در تراریوم شیشه ای
تراریوم یا باغ شیشه ای به محفظه های کوچک شیشه ای شبیه آکواریوم گفته می شود که از آن ها برای نگهداری گل ها و گیاهان استفاده می شود و ظاهر جذاب و لوکس به دکوراسیون منزل، رستوران، هتل، محل کار و غیره می بخشند.
به گزارش ایلنا، تراریوم یا باغ شیشه ای به محفظه های کوچک شیشه ای شبیه آکواریوم گفته می شود که از آن ها برای نگهداری گل ها و گیاهان استفاده می شود و ظاهر جذاب و لوکس به دکوراسیون منزل، رستوران، هتل، محل کار و غیره می بخشند.
جالب است بدانید گیاهانی که در تراریوم بسته کاشته می شوند به دلیل عدم تماس با محیط بیرون به آبیاری منظم نیاز ندارند و تا سال ها با کمترین مراقبت زنده می مانند.
تراریوم ها را می توان به صورت آماده خریداری کرد، با این حال اگر به باغبانی و گل کاری علاقه دارید می توانید در خانه اقدام به کاشت گیاهان دلخواه خود در تراریوم کنید.
همان طور که می دانید یکی از چالش های مهم هنگام کاشت گل و گیاه در تراریوم انتخاب گل های مناسب است.
در ادامه مطالب بهترین گیاهان آپارتمانی و پس از آشنایی با گیاهان مناسب اتاق خواب؛ در این مطلب قصد داریم به معرفی 10 گیاه مناسب برای تراریوم بپردازیم، این گیاهان رشد آسانی دارند و برای استفاده در تراریوم جزو بهترین ها محسوب می شوند. با ما همراه باشید.
نکته: هنگام خرید گیاه برای تراریوم مطمئن شوید که به اندازه کافی کوچک باشد تا به راحتی در تراریوم قرار گرفته و شاخ و برگ آن با لبه های شیشه تماس نداشته باشد.
1. سرخس توپخانه یا ورنا
سرخس توپخانه (Artillery Fern)
سرخس توپخانه برخلاف اسم آن در واقع سرخس نیست بلکه به خانواده Pilea تعلق دارد و چون بذرهای خود را با ایجاد صدا به اطراف شلیک می کند به سرخس توپخانه ای شهرت پیدا کرده است.
ورنا برخلاف رفتار انفجاری اش بسیار ظریف است و بافت دوست داشتنی و جالبی دارد. این گیاه آسان رشد بوده و با حداقل مراقبت به زندگی ادامه می دهد.
گیاه ورنا به نور غیر مستقیم متوسط تا روشن و آبیاری متوسط برای رشد نیاز دارد.
2. گیاه آلومینیومی
گیاه آلومینیومی بومی ویتنام است و آب و هوای گرم و نور کم تا متوسط را ترجیح می دهد و برگ های آن رگه های سفید رنگی دارد که باعث درخشندگی و جذابیت آن شده است.
گیاه آلومینیومی سریع رشد است و به هرس گاه به گاه نیاز دارد. از ویژگی های این گیاه می توان به ریشه زنی آسان آن اشاره کرد، کافیست برش کوچکی از آن را در خاک مرطوب بکارید تا گیاه جدیدی داشته باشید.
این گیاه در فصل بهار و تابستان به آبیاری منظم و در فصول دیگر سال به آبیاری کمتری نیاز دارد.
3. گیاه خال صورتی (هیپوستس)
هیپوستس
خال صورتی گیاهی فوق العاده زیبا و دوست داشتنی است و ظاهر جذابی به تراریوم شما می بخشد، گیاهی رنگارنگ با رنگ های شاد صورتی، قرمز و نقره ای که علاوه بر زیبایی، مراقبت آن نیز بسیار ساده است.
این گیاه به نور روشن و غیر مستقیم نیاز دارد و لازم است در فصول بهار و تابستان به صورت مرتب آبیاری شود اما در سایر فصول سال آبیاری چندانی نمی خواهد.
هر چند وقت یک بار و زمانی که شاخ و برگ هایش بیش از حد بلند شود لازم است آن را کمی هرس کنید.
4. مارانتا
مارانتا
گیاه مارانتا گیاهی خیره کننده است که شب ها و زمانی که نور کافی دریافت نکند برگ های خود را تا می کند.
این گیاه که به گیاه نمازگزار نیز به شهرت رسیده عاشق گرما است، توصیه می شود تراریوم خود را در هوای خنک کنار پنجره یا مقابل کولر قرار ندهید.
مارانتا به نور غیر مستقیم متوسط و در فصل بهار و تابستان به آبیاری منظم نیاز دارد.
5. پوتوس
اگرچه گیاه پوتوس یک گیاه آپارتمانی معمولی به نظر می رسد اما می توانید از آن داخل تراریوم نیز استفاده کنید.
پوتوس طلایی به عنوان گیاه آپارتمانی بسیار مقاوم و ضد گلوله! شناخته شده و این ویژگی حتی در محیط کنترل شده ای همچون تراریوم نیز مفید خواهد بود.
رشد شاخ و برگ های پوتوس ممکن است ظاهر زشت و شلوغی به تراریوم بدهد و به همین دلیل نیاز است به صورت مرتب هرس شود تا سال ها به زندگی اش ادامه دهد.
این گیاه به راحتی و با قرار دادن قسمتی از ساقه آن در آب ریشه می دهد.
پوتوس نور روشن و غیر مستقیم را ترجیح می دهد و به آب کمی برای رشد نیاز دارد، از آبیاری بیش از حد این گیاه اجتناب کنید.
6. پپرومیا
حدود هزار گونه پپرومیا در سراسر دنیا وجود دارد و پپرومیا کاپراتا از رایج ترین انواع آن است که برگ های سبز یا قرمز دارد.
این گیاه به آرامی رشد می کند و اگر خوش شانس باشید گل های جذابی نیز می دهد که به تراریوم شما جلوه فوق العاده ای خواهد بخشید.
پپرومیا به نور غیر مستقیم کم تا روشن و رطوبت کم نیاز دارد، توصیه می شود از آبیاری بیش از حد این گیاه اجتناب کنید.
7. گیاه اشک بچه
گیاه اشک بچه
اشک بچه یا اشک فرشته گیاه کوچکی است که اگر شرایط رشد مناسبی داشته باشد خیلی سریع رشد کرده و پخش می شود، با این حال در تراریوم رفتار بهتری دارد و به عنوان یک گیاه دوست داشتنی و کم رشد در محفظه شیشه ای شناخته شده است.
این گیاه به نور روشن و رطوبت دائمی نیاز دارد.
8. سرخس دکمه ای
سرخس دکمه ای بومی نیوزیلند است و به طبیعت مقاومش در شرایط سخت و خشک شناخته شده است.
در نگاه اول گیاه شلوغی به نظر می رسد اما ظراوت و زیبایی خودش را در بین این همه شاخ و برگ حفظ کرده و داخل تراریوم جلوه خوبی خواهد داشت.
سرخس دکمه ای به سایه کامل با نور فیلتر شده نیاز دارد و لازم است هر هفته آبیاری شود.
9. فیکوس خزنده
فیکوس خزنده
فیکوس خزنده برگ های کوچک و قلب شکل دارد و گیاهی بالا رونده است که در تراریوم های بزرگ تر می توانید از این خصوصیت آن به روش های مختلف بهره ببرید.
فیکوس خزنده به سادگی و با قرار دادن مقداری از ساقه آن در آب ریشه می زند.
این گیاه به نور کم تا روشن و آبیاری گاه به گاه نیاز دارد.
10. کروتون
کروتون اگرچه به عنوان گیاه تراریوم شناخته نشده اما در تراریوم هایی که محفظه آن ها باز است به خوبی رشد کند. این گیاه با برگ های ضخیم و براقش که در رنگ های متنوع و شگفت انگیز هستند همانند جواهری در تراریوم شما خواهد درخشید.
کروتون لکه طلا از انواع برگ باریک آن است که بسته به نوع گیاه رنگ طلایی متفاوتی دارد.
کروتون به نور غیر مستقیم و آبیاری گاه به گاه نیاز دارد.
منبع: thespruce