طرز تهیه سمنو خانگی خوشمزه با آرد جوانه گندم
دراین گزارش با ما همراه باشید تا روش پخت سمنو نذری خانگی با پودر جوانه گندم را به شما آموزش دهیم.
به گزارش ایلنا، اگر می خواهید سمنو بپزید یادتان باشد که به ازای هر مقدار گندمی که جوانه می زند باید سه برابر آرد استفاده کنید به عنوان مثال برای یک کیلوگرم گندم حدود سه کیلو گرم آرد استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه سمنو خانگی
- گندم برای جوانه زدن – 1 کیلوگرم
- آب – به مقدار لازم
- آرد جوانه گندم یا آرد سنگک – 3 کیلوگرم
طرز تهیه سمنو با آرد جوانه گندم
ابتدا گندم پوست نگرفته یا گندم مخصوص سبزه را تمیز کرده و خوب بشویید سپس با آب خیس کنید، آب گندم را روزی ۴ تا ۵ بار عوض کنید تا زمانیکه جوانه بزند.
طرز تهیه سمنو : تمیز کردن گندم
گندم جوانه زده را در ظرفی پهن کنید و آن را در جای تاریک بگذارید و روزی 3 تا 4 بار بر روی آن آب بریزید تا جوانه های سفید رنگ آن بزرگ شود.
این گندم ها را در چرخ گوشت بریزید تا خرد شوند و سپس در ظرف بزرگی در آب بریزید تا شیره آن را بگیرید.
طرز تهیه سمنو : رشد ریشه گندم
حالا آن ها را در صافی بریزید تا شیره آن جدا شود.
آرد جوانه یا آرد سنگک را با این شیره به دست آمده مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید.
هر قدر میتوانید روی جوانه های چرخ شده و صاف شده آب بریزید و فشار دهید تا شیره آن جدا شود، آب بهدست آمده را پس از هر بار سفت شدن سمنو دوباره به آن بیفزایید.
برای خوشرنگ شدن سمنو هر بار که سمنو در حال ته گرفتن است مقداری از شیره جوانه گندم به آن اضافه کنید تا ته نگیرد در این صورت هم خوشرنگ تر و هم شیرین تر خواهد شد.
مدت پخت سمنو معمولا 15 تا 18 ساعت است، پس از سپری شدن این زمان آن را روی حرارت بسیار ملایم به مدت 4 تا 6 ساعت دم کنید.
سمنو ی شما آماده است آن را در ظرفی بریزید و با خلال بادام و پسته تزئین کنید.
پخت سمنو در منزل
توجه داشته باشید که تا قبل از دم کردن بهتر است سمنو مرتب هم زده شود.
منبع:کوکا