مدیرعامل فولاد مبارکه مطرح کرد:
جهانی شدن و رقابتپذیری؛ بزرگترین مسائل پیش روی صنعت
اصفهان -زینب نیک رنگ - خبرنگاراقتصادمردم : مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: رسالت صنعت فولاد امروز کمک به افزایش رشد اقتصادی، حفظ اشتغال و به گردش درآوردن چرخهای اقتصاد ملی است و از این منظر، دوران حساسی پیش روی این صنعت قرار دارد.
حمیدرضا عظیمیان با تأکید بر اینکه جهانی شدن و برخورداری از صنعت رقابتپذیر از بزرگترین مسائل پیش روی صنعت و اقتصاد کشور است، در پاسخ به سؤالی دربارۀ گامهای فولاد مبارکه در حوزۀ جهش تولید چنین پاسخ داد:امسال به فرمودۀ مقام معظم رهبری سال «جهش تولید» نامگذاری شده است. سالی که درست در شدیدترین تحریمهای بینالمللی علیه اقتصاد ایران، قرار است حرکتی جهشگونه در اقتصاد ایران شکل گیرد و تا امروز که پنج ماه از سال سپری شده، نمود عینی این امر در برخی از بخشهای صنعتی و معدنی کشور بهخصوص حوزۀ فولادسازی آشکار شده است.
وی افزود: ایران با برخورداری از نیروهای جوان و تحصیلکرده، دسترسی به بازار 400 میلیون نفری منطقه، وجود پتانسیلهای درونی، مانند معادن، و وجود راههای استراتژیک، ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف اقتصادی دارد و حوزۀ صنایع معدنی و بهویژه فولادسازی نیز از این امر مستثنا نیست. واقعیت آن است که فشارهای خصمانۀ آمریکا در سه سال گذشته سبب شده رشد اقتصادی در کارنامۀ اقتصاد ایران منفی شود، ولی بدنۀ تولید و صنعت کشور توانسته همچنان استوار باشد و نهتنها نیاز داخلی کشور را برآورده سازد، بلکه محصولات خود را روانۀ بازارهای هدف صادراتی کند و در دورهای که فروش نفت عملا امکانپذیر نیست، برای کشور ارزآوری داشته باشد. شاید بهصراحت بتوان گفت همین ایستادگی است که نماد تابآوری بالای اقتصاد ایران است. خوشبختانه با درک این موضوع و شرایط موجود، در اقتصاد ایران شعار «جهش تولید» در پیشانی استراتژیهای اقتصادی و ملی قرار گرفته تا نیاز مهم ایجاد اشتغال و ثروت در کشور محقق شود.
عظیمیان گفت: در این میان نکتۀ حائز اهمیت آن است که اکنون در سایۀ شدیدترین و بیسابقهترین تحریمها علیه اقتصاد ایران، «جهش تولید» استراتژی اصلی کشور قلمداد شده و بخشهای مختلف صنعتی و تولیدی نیز بهخوبی به این نکته پی بردهاند که نهتنها نباید متوقف شوند، بلکه باید در مسیر توسعه حرکت کنند. اما نباید این واقعیت را نیز از ذهن دور داشت که وضعیت کنونی با نقطۀ مطلوب فاصله دارد؛ چراکه ظرف سه سال گذشته، رشد بخش واقعی اقتصاد کشور منفی بوده و صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده این روند تا پایان سال 99 در اقتصاد ایران ادامه داشته باشد و رشد اقتصادی به 5- درصد برسد؛ البته باید شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا را نیز در این خصوص لحاظ کرد.
مدیرعامل فولاد ادامه داد: نکتۀ حائز اهمیت آن است که از منظر علمی، اقتصاد ایران اکنون در دورۀ رکود تورمی قرار دارد و آنچه در این دورۀ زمانی نیاز کشور است سرمایهگذاریهای جدید و توسعۀ صنایع مولد و بالادستی است؛ البته باید توجه داشت که در کنار برخی بدبینیها به وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی و رشدهای پیشبینیشده، این وضعیت نشان میدهد صنعت کشور، با وجود پتانسیلهای قابلتوجه، نیاز به حمایتهای جدی و اساسی دارد؛ بهویژه اینکه صنایع با وجود تحریمها و فشارهای مالی طی دو سال گذشته ایستادگی کردهاند و اجازه ندادهاند وضعیت اشتغال کشور با بحران مواجه شود و همچنان نیز میتوان به افقهای جدید امیدوار بود.
وی افزود: شرکت فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین شرکت فولادی کشور، با حدود سه دهه تجربه در تولید انواع محصولات تخت فولادی، نقش محوری در توسعۀ صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور داشته است. این شرکت در سال 98 با تولید 7.5 میلیون تن انواع محصولات فولادی عملکرد قابلتوجهی داشته و در همین سال از رشدی بالغبر 12.5 درصد نسبت به برنامه و 67 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.
مدیر عامل فولاد مبارکه بیان داشت: یکی از اساسیترین چالشهای چشمانداز اقتصاد ایران، پدیدۀ جهانی شدن است که برخورداری از صنعت رقابتپذیر را برای اقتصاد اجتنابناپذیر میسازد.
عظیمیان گفت: یکی از اقدامات اساسی و مهم کشور در دستیابی به اهداف ترسیمشده، بهبود فضای کسبوکار و رقابتی نمودن آن در کشور است. فضای کسبوکار از جمله شاخصهای تعیینکنندۀ وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن میتوان به بررسی و تجزیهوتحلیل شرایط اقتصادی هر کشور پرداخت. به همین دلیل صنعت فولاد بهعنوان یکی از صنایع مهم و استراتژیک و قابلرقابت، میتواند با افزایش قابلیتها و توانمندیهای خود سهم قابلتوجهی در بهبود فضای کسبوکار کشور ایفا کند؛ ضمن اینکه فولاد مبارکه با استفاده از تجارب ارزندۀ خود در طول مسیر تعالی، مرزهای تولید را پشت سر گذاشته و علاوه بر این، برای ارتقای جایگاه رقابتی خود و بهتبع آن صنعت فولاد کشور گامهای بلندی در حوزۀ بومیسازی، ارتقای سطح تکنولوژی و کسب و انتقال دانش فنی صنعت فولاد برداشته است و امید است در آینده بتواند فراتر از تولیدکنندۀ فولاد، به شرکتی تبدیل شود که دارای تکنولوژی ساخت کارخانههای فولادسازی است