خبرگزاری کار ایران

۴ باور غلط درباره صبحانه که نمی‌دانستید

۴ باور غلط درباره صبحانه که نمی‌دانستید
کد خبر : ۹۳۵۱۸۳

صبحانه همیشه به عنوان یک وعده غذایی مهم مطرح بوده، زیرا می‌تواند نیاز روزانه شخص را تامین کند، اما همواره از این وعده غذایی مهم غفلت می‌شود.

به گزارش ایلنا، شاید شنیده باشید که بسیاری از افراد برای لاغر شدن و تناسب اندام بهتر وعده غذایی صبحانه را حذف می‌کنند و در واقع این طور فکر می‌کنند که با نخوردن صبحانه و خالی بودن شکم تا ظهر انرژی بیشتری مصرف شده و چربی بیشتری سوخت می‌شود.

بسیاری معتقدند که صبحانه را باید همانند پادشاه، ناهار را همانند شاهزاده و شام را مثل فقرا میل کرد. ” صبحانه همیشه به عنوان یک وعده غذایی مهم مطرح بوده، زیرا می‌تواند نیاز روزانه شخص را تامین کند، اما همواره از این وعده غذایی مهم غفلت می‌شود. ۴افسانه و باور غلط درباره صبحانه وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آیا حذف صبحانه باعث چاقی می‌شود؟

این سوال که امروزه تبدیل به یک باور شده است، یکی از باور‌هایی است که به کرات در میان عموم مردم رایج بوده و اکثریت در این تفکر به سر می‌برند که با مصرف وعده صبحانه می‌توانند وزن کم کنند یا افزایش وزن نداشته باشند. اما اضافه وزن را تنها می‌توان با رژیم‌های غذایی یا ورزش کاهش داد. مصرف صبحانه به دلیل افزایش سطح انرژی و تمرکز روزانه اهمیت دارد.

آیا مصرف صبحانه در عملکرد قلب تاثیر دارد؟

مطالعات دانشمندان امریکایی این نکته را به اثبات رسانده اند که مصرف صبحانه هیچ تاثیری در عملکرد یا تقویت وضعیت سیستم قلبی و عروقی ندارد و نمی‌توان گفت افرادی که به طور مرتب صبحانه مصرف می‌کنند از عملکرد بهتری در سیستم قلبی و عروقی خود برخوردارند.

آیا خوردن صبحانه از ریزه خواری روزانه ممانعت می‌کند؟

خوردن صبحانه کامل می‌تواند نیرو و انرژی یک روز را به شما ببخشد، اما مانع از ریزه خواری نمی‌شود. مطالعات نشان می‌دهد بین افرادی که صبحانه نمی‌خورند و افرادی که صبحانه‌ای سرشار از فیبر و هیدرات کربن مصرف می‌کنند، عملکرد روزانه بدن متفاوت خواهد بود. افرادی که صبحانه مصرف نمی‌کنند در طول روز دائما گرسنه هستند، اما مصرف صبحانه می‌تواند با افزایش سطح انرژی همراه باشد. محققان توصیه می‌کنند که صبحانه‌ای سرشار از پروتئین میل کنید تا بتوانید فعالیت‌های روزمره تان را به خوبی انجام دهید.

آیا ارتباطی بین مصرف زیاد قهوه و کم آبی بدن وجود دارد؟

در واقع قهوه، یکی از نوشیدنی‌هایی است که در کنار صبحانه قرار داشته و به دلیل دارا بودن کافئین می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. این باور صحیح نیست، زیرا به ندرت پیش می‌آید که کسی قهوه خالص را مصرف کند و معمولا قهوه با آب مخلوط و سپس میل می‌شود. در نتیجه، این ترکیب می‌تواند تاثیر گفته شده که هرچند صحیح نیست را از بین ببرد.

کاهش سطح حافظه

به طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمی‌توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی‌کنند بهره هوشی پایین تری دارند. این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می‌کنند حافظه کوتاه مدت قوی تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌های انجام شده در خصوص صبحانه نشان می‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می‌شود.

بی نظمی در قاعدگی

حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمی‌های دوران قاعدگی همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست نیز از عوارض دیگر هستند.

کاهش سطح خلق و خوی

مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی کنید. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد بزرگسالانی که صبحانه کاملی مصرف می‌کنند خوش خلق‌تر و مثبت‌تر از افراد دیگر هستند.

عوارض جانبی فیزیکی

نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می‌دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.

احساس گرسنگی مدام حذف صبحانه چه مشکلاتی برایمان ایجاد می‌کند؟

یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز می‌کنند کمتر گرسنه می‌شوند؛ اما زمانیکه روز خود را بدون صبحانه آغاز می‌کنید معده‌تان سیگنال‌هایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن می‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی می‌ماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس گرسنگی تان بیشتر خواهد شد. به عقیده محققان صبحانه نخور‌ها بیشتر در دام تغذیه ناسالم می‌افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی شان هر ماده غذایی نامناسب را نیز مصرف می‌کنند.

منبع: رکنا

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز