عواملی که به شنواییتان آسیب میزنند
گوشها اعضای مهمی از بدن انسان هستند و هر گونه اختلال در ناحیه گوش می تواند به شنوایی فرد آسیب برساند.
به گزارش ایلنا، گوش انسان شامل سه بخش گوش داخلی، گوش میانی و گوش خارجی است، اگر به هر یک از ساختارهای گوش داخلی آسیب وارد شود، میتواند منجر به ناشنوایی فرد شود.
از دست دادن شنوایی میتواند بسیار ناامید کننده باشد؛ زیرا در این صورت تعاملات اجتماعی برای فرد ناشنوا بسیار دشوار میشود. همچنین کاهش شنوایی به طور غیر منتظره میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و اضطراب شود.
عواملی که باعث ناشوایی میشوند
ناشنوایی صنعتی
حوادث کار
آسیب سر
حوادث ترافیکی جدی
براساس آمار موجود بسیاری از کم شنواییها در نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای بلند اتفاق افتاده است.
عوارض استفاده از گوش پاککنها
به گفته متخصصان شنوایی برای تمیز کردن گوشها استفاده از گوش پاککن پیشنهاد نمیشود؛ زیرا این عمل موجب تخریب پرده صماخ گوش خواهد شد.
آسیب دیگری که استفاده از گوش پاک کن به همراه دارد ایجاد سوزش در مجرای گوش و فشار دادن بیشتر موم گوش به سمت داخل است.
تولید موم داخل گوش روشی است که بدن برای پاکیزه نگه داشتن و محافظت از گوش انجام میدهد، اگر موم داخل گوش بیش از حد معمول تولید شد، بهتر است برای تمیز کردن آن به پزشک مراجعه کنید.
هشدار؛ هنگام دویدن به موسیقی گوش ندهید
گوش دادن به موسیقی در حال ورزش، میتواند برای شنوایی شما خطرناک باشد، گوش دادن به صدای بلند موسیقی هنگام ورزش باعث از دست دادن دائمی شنوایی خواهد شد. برای جلوگیری این اتفاق هنگام گوش دادن به موسیقی در زمان ورزش اگر صداهای اطراف خود را نمیشنوید احتمالاً در حال آسیب رساندن به حس شنوایی خود هستید.
همچنین خطر استفاده از هندزفری تلفن همراه برای گوشها بسیار بیشتر از هدفونها است.
وارد شدن آب داخل گوشها
اگر هنگام شنا کردن آب وارد گوشهایتان شده و در کانال گوش به دام بیافتد تبدیل به مکانی مناسب برای رشد باکتریها میشود که میتواند باعث ابتلا به بیماری گوش شناگر شود.
برخی از افراد برای از بین بردن فشار هوایی که هنگام سفر با هواپیما در گوش جمع میشود، بینی خود را گرفته و سعی میکنند به آرامی هوا را از دهان خارج کنند که این اقدام باعث میشود به گوشهایتان آسیب وارد شود.
سفر با هواپیما در هنگام سرماخوردگی به گوشهایتان آسیب میزند
اگر سرما خوردهاید و قصد سفر با هواپیما را دارید بهتر است بدانید که به دلیل عدم تساوی فشار بین دو طرف پرده گوش، گوشهایتان دچار درد میشود و ممکن است به مدت چند روز کم شنوا شوید؛ در موارد شدید خونریزی و یا پارگی پرده صماخ گوش اتفاق میافتد.
همچنین ابتلا به بیماریهای مرتبط با خون مانند دیابت، فشار بالای خون و کلسترول بالا شنوایی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین براساس تحقیقاتاستفاده از مسکنهای بدون نسخه مانند آسپرین و ایبوپروفن، در دوزهای بالا به گوشهایتان آسیب خواهد زد.
منبع: باشگاه خبرنگاران