چند نکته درباره مصرف هندوانه و طالبی
یک متخصص تغذیه به بیان نکاتی در خصوص مصرف هندوانه و طالبی در فصل گرما پرداخت.
به گزارش ایلنا، فرزاد شیدفر در خصوص خواص و مضرات هندوانه و طالبی بیان کرد: هندوانه و طالبی میوههایی هستند که آب فراوانی دارند و بیشتر افراد میتوانند از آنها استفاده کنند و مصرف آنها مشکل چندانی ایجاد نمیکند.
وی با اشاره به اینکه افراد دارای شرایط خاص باید مصرف این دو میوه را محدود کنند، ادامه داد: به طور کلی مصرف این دو میوه برای افراد سالم به ویژه در فصل تابستان توصیه میشود، چرا که هندوانه سرشار از پتاسیم و ویتامینهای آ، سی و بی است.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه مصرف آب هندوانه به ویژه در فصل گرما سبب بالارفتن ذخیره آب بدن و جلوگیری از تشنگی و گرمازدگی میشود، افزود: هندوانه و طالبی دارای ویتامینها و مواد معدنی فراوانی هستند که مصرف آنها سبب رسیدن مواد مورد نیار بدن میشود.
شیدفر در خصوص عوارض مصرف این میوه برای افراد مبتلا به دیابت گفت: این افراد باید از مصرف زیاد خوراکیهایی نظیر موز، آناناس، انبه و کشمش که قند فراوانی دارند، پرهیز کنند، اما به دلیل اینکه بیشتر حجم هنداونه از آب تشکیل شده است و میزان قند موجود در آن زیاد نیست مصرف به اندازه این میوه برای افراد مبتلا به دیابت مشکل چندانی ایجاد نمیکند، اما این افراد باید این میوه را به اندازه مصرف کنند و از خوردن بی رویه آن خودداری نمایند.
وی با بیان اینکه مصرف پتاسیم و فسفر برای برخی از بیماران کلیوی مضر است، متذکر شد: از آنجایی که این بیماران در مصرف آب محدودیت دارند، باید در استفاده این میوهها احتیاط کنند و حتما در مورد میزان مصرف آن با پزشک خود و کارشناس تغذیه مشورت نمایند، چرا که بیماریهای کلیوی انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها شمال دستور العملهای تغذیهای متفاوتی در خصوص میزان آب مصرفی، اندازه پروتئین دریافتی و میزان انرژی مصرفی مورد نیاز هستند.
منبع: میزان