خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه 2 مدل حلوای مجلسی به همراه رازهای خوشمزه‌تر شدن آن

طرز تهیه 2 مدل حلوای مجلسی به همراه رازهای خوشمزه‌تر شدن آن
کد خبر : ۹۱۷۴۷۷

​شاید شما ازجمله کسایی باشید که حلوا خیلی دوست دارید اما زمانی که درست می‌کنید یا آرد می‌سوزد، یا حلوا شکرک می‌زند یا طعم آن خوب نمی‌شود. حلوا نیز مانند شله زرد و باقلوا از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی‌هاست و در اکثر سفره‌های ایرانی‌ها از جایگاه خاصی برخوردار است. با وجود گلاب و زعفران، عطر و طعم و بوی این دسرها دوچندان خواهد شد.

به گزارش ایلنا، حلوا در هر شهری از ایران به نوعی تهیه می‌شود که ما در اینجا چند نوع آن را آموزش خواهیم داد. حلوا ارده یزد، حلوا زرده همدان، حلوا شیر خشک عربی، حلوا هل تبریز از جمله اینهاست. حلواها طعم‌های مختلف نیز دارند مانند حلوای هویج، شیره انگور و حتی حلوا آناناس و انواع میوه‌ها.

ما در اینجا می‌خواهیم شما را با فوت‌وفن‌های حلوا درست کردن آشنا کنیم. حلوایی که بتوانید به هنگام مراسم عزا، برای خیرات یا افطاری در ماه رمضان درست کرده و به همراه چای میل نمایید.

مواد لازم برای حلوا زعفرانی:

  • آرد سفید: دو لیوان
  • روغن مایع: نصف لیوان
  • آب: دو و نیم لیوان
  • شکر: یک و نیم لیوان
  • گلاب: یک چهارم لیوان
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم

طرز تهیه حلوا مجلسی:

  • در ابتدا برای تهیه حلوا شربت آن را درست می‌کنیم. آب و شکر را باهم مخلوط کرده و بر روی گاز می‌گذاریم تا مواد حل‌شده و چند دقیقه بجوشد. زعفران را نیز به مواد شربت اضافه می‌کنیم. حواستان باشد تا آب به مرحله جوش نرسد و زمانی که احساس کردید شربت قوام آمده زیر آن را خاموش‌ کنید. بگذارید شربت با دمای محیط سرد شود.
  • در یک ماهی‌تابه گود آرد را ریخته و زیر شعله را روشن می‌کنیم. آن‌قدر به هم می‌زنیم تا رنگ آرد تغییر کند. حواستان باشد لحظه‌ای از آرد غافل نشوید زیرا باعث سوختن آرد می‌شود. شعله باید در ملایم‌ترین حالت ممکن باشد. برای داشتن یک حلوای طلایی باید صبور باشید و دقایق زیادی را پای گاز به تفت دادن ملایم آرد صرف کنید. رنگ حلوا سلیقه‌ای است اما بهتر است رو به تیرگی رَود و قهوه‌ای‌رنگ شود.
  • زمانی که حس کردید آرد رنگش عوض‌شده از روی شعله برداشته و از داخل الک آن را رد می‌کنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و کاملاً صاف شود.
  • مجدداً روی گاز آرد را قرار می‌دهیم. روغن مایع (یا کره ۲۵۰ گرمی) را به آرد اضافه می‌کنیم. کاملاً به هم می‌زنیم تا  روغن به خورد آرد بِرود. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با روغن آرد را تفت می‌دهیم.
  • درنهایت شربت را به حلوا اضافه می‌کنیم. ممکن است زمانی که شربت را به حلوا اضافه می‌کنیم احساس کنید آرد حل‌ نشده و گلوله گلوله شده است. هیچ نگران نباشید با کمی هم زدن حلوا یا تکان دادن حلوا در ماهی‌تابه کاملاً خودش را می‌گیرد.
  • گلاب و عرق هل را به حلوا اضافه می‌کنیم و وقتی مطمئن شدید به خورد حلوا رفته است حلوای مجلسی را خاموش‌ کنید.
نکات کلیدی در تهیه حلوا:
  • می‌توانید به‌جای آرد سفید از آرد برنج یا آرد سنگک هم استفاده کنید. تفاوت آن در این است که رنگ حلوا تیره‌تر می‌شود. در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی کمتری پیدا می‌کند و رنگش اندکی روشن‌تر می‌شود و در صورت استفاده از آرد سنگک رنگ آن کمی تیره‌تر می‌شود.
  • آرد سبوس‌دار بهترین آرد برای درست کردن حلوا است. آرد سبوس‌دار مثل آردی که برای تهیه نان سنگک استفاده می‌شود، گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیف‌تر می‌کند. درمجموع در صنعت شیرینی‌پزی هر چه آرد، گلوتن کمتری داشته باشد شیرینی تُرد‌تر و شِکننده‌تر و خوش‌خوراک‌تر از آب در‌می‌آید.
  • حتماً گلاب را در آخر اضافه کنید تا عطر و بوی آن در حلوا مشهود باشد.
  • با پودر پسته و نارگیل حلوا را تزئین کنید.
  • سعى کنید شربت شما قل نزند چون ممکن است حلوا شما خشک بشود یا شکرک بزند. اجازه بدهید شربت خنک شود و سپس به آرد اضافه کنید.
  • تزئین حلوا به اندازه خوردن حلوا و درست کردن آن حائز اهمیت است.

حلوا زرده همدان دسری مقوی برای ماه رمضان

حلوا زرده به علت داشتن تخم‌مرغ دسری مقوی و سالم برای ماه مبارک رمضان است. این حلوا برای سوغاتی نیز مناسب است و ظاهری مانند فرنی دارد با این تفاوت که رنگ زرد مایل به نارنجی دارد و از فرنی کمی سفتر است. این دسر خوشمزه در همدان با کوماج سنتی همدان سرو می‌شود. برای تزیین به‌صورت فینگرفود یا داخل قیف برای حلوای مجلسی و پذیرایی عالی است.

مواد لازم برای تهیه حلوا زرده:

  • زرده تخم‌مرغ: ۱۰ عدد
  • شکر یا پودر شکر: نصف لیوان
  • گلاب: یک‌چهارم لیوان
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق چای‌خوری
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوا زرده:

  • در مرحله اول زرده‌ها را با هم ترکیب می‌کنیم. تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی است که مرجع پروتئینی محسوب می‌شود و هر وقت بخواهند پروتئین غذایی را سنجش بزنند آن را با پروتئین‌های مرجع تخم‌مرغ مقایسه و اندازه‌گیری می‌کنند.
  • بعد از آنکه تخم‌مرغ را کاملاً به هم زدیم شکر را به آن اضافه می‌کنیم و آن‌قدر هم می‌زنیم تا شکر داخل زرده ترکیب بشود.
  • وقتی مواد کاملاً ترکیب شد و زرده تخم‌مرغ حالت کرمی رنگ به خودش گرفت، حالا باید مواد را حرارت بدهیم تا زرده‌های تخم‌مرغ پخته شود. دو علت داره پختن زرده تخم‌مرغ یکی اینکه حاوی بیماری نباشه و دیگری اینکه به غلظت مناسب برسد. برای غلظت بیشتر می‌توانیم از نشاسته ذرت استفاده کنیم.
  • حال مواد را روی حرارت غیرمستقیم قرار می‌دهیم. نشاسته ذرت را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا مواد به قوام بیاید.
  • درنهایت زعفرانی که با گلاب قاطی شده است را به مواد اضافه می‌کنیم.
  • وقتی به غلظت مناسب رسید و رد قاشق روی حلوای شما ماند حلوای زرده آماده است و می‌گذاریم سرد شود و می‌توانید داخل قیف ریخته و تزیین کنید.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز