خبرگزاری کار ایران

۳ دلیل که کودکان در ساعت ۹ به خواب بروند

۳ دلیل که کودکان در ساعت ۹ به خواب بروند
کد خبر : ۹۰۵۰۰۴

شاید یکی از سخت‌ترین کار‌ها برای کودکان خوابیدن است. والدین وقت زیادی را برای خواباندن کودکان شان به ویژه در سال‌های اول زندگی شان می‌گذارند.

به گزارش ایلنا، اگر والدین خوابیدن قبل از ساعت ۹ شب را به شکل یک قانون خانوادگی در آورند، مزایای بسیار زیادی عاید آن‌ها و کودک دلبندشان خواهد شد. علاوه بر این که والدین می‌توانند زمان‌های بعد از خوابیدن فرزندان را به خود اختصاص دهند، خوابیدن قبل از ساعت ۹ برای کودکان فواید زیادی برای سلامتی آن‌ها در پی دارد.

۱ – به خواب رفتن سریع‌تر
بسیاری از والدین تصور می‌کنند که هر چه کودک خسته‌تر شود زودتر به خواب می‌رود. این تصوری کاملا اشتباه است!

کودکانی که قبل از ساعت ۹ شب به رختخواب می‌روند سریع‌تر به خواب می‌روند و کیفیت خواب بهتری نسبت به آن دسته از کودکان که دیرتر می‌خوابند دارند. همچنین احتمال بیدار شدن آن‌ها در اواسط شب بسیار کمتر می‌باشد. مطالعات نشان می‌دهد که کودکانی که قبل از ساعت ۹ شب می‌خوابند، ۷۸ دقیقه خواب بیشتر نسبت به سایر کودکان دارند!

۲ – ترشح هورمون‌های رشد
متخصصین اطفال معتقدند که هیچ چیزی به اندازه خواب صحیح و به موقع در کودک برای رشد او مهم نیست. مدت‌ها قبل از ورود کودک به مراحل نوجوانی هورمون‌ها همچنان مهم‌ترین نقش را در رشد ان‌ها دارند. بالاترین میزان ترشح هورمون‌های رشد در بدن کودک در ساعت ۱۰ شب، ۱۲ شب و ۲ بامداد است

تنها دراز کشیدن در رختخواب و بیدار بودن در ساعت ۱۰ کافی نیست، بلکه کودک باید در این زمان در مرحله خواب REM باشد.

۳ – بهره وری و کارایی بالا در طول روز
علاوه بر دو نکته‌ای که در بالا ذکر کردیم یکی از مهم‌ترین فواید زود خوابیدن کودکان، کارایی بهتر و تمرکز بالاتر این دسته از کودکان در مدرسه است. طبق گزارش parents.com خواب کافی و به موقع در کودکان باعث بالا رفتن تمرکز و بهره وری بیشتر آنان می‌شود.

مدیر مرکز پزشکی خواب در مرکز پزشکی ملی کودکان در واشنگتن می‌گوید: “علائم کم خوابی و ADHD (اختلال کم توجهی – بیش فعالی) در کودکان از جمله بی توجهی و رفتار‌های تکانشی تقریبا دقیقا مانند هم هستند! ”

چگونه کودکمان را ساعت ۹ شب بخوابانیم؟
والدین در تمامی مسائل الگوی کودک هستند. در این مورد هم همینطور! اگر او را می‌خوابانید خودتان هم به اتاق خواب بروید و وانمود کنید که شما هم خواب هستید. می‌توانید در رختخوابتان بی صدا مطالعه کنید. حداقل تا زمانی که مطمئن شدید که او خوابیده است!

کودک را به اجبار به اتاقش نفرستید و اتاق را خاموش کنید و خودتان با صدای بلند تلویزیون ببینید یا با تلفن صحبت کنید. کتاب مورد علاقه کودکتان را برایش بخوانید. کتاب خواندن روش بسیار خوبی برای خواباندن کودک است.

۲ ساعت قبل از رفتن کودک به رختخوابش اجازه ندهید که به صفحات وسایل الکترونیکی مانند موبایل یا تبلت نگاه کند. نور آبی منتشر شده از این وسایل به خواب رفتن را برای آن‌ها بسیار سخت می‌کند. خاموش کردن این وسایل قبل از خواب موجب ترشح ملاتونین _ هورمونی که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می‌کند _ در بدن کودک می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز