با دوری از این غذاها از مغزتان مواظبت کنید
طبق گفته پزشکان، مصرف برخی مواد غذایی میتوانند بر روی مغز تاثیر منفی بگذارند و باعث التهاب و زوال عقل شوند.
هنگامی که افراد در مورد رژیم غذایی صحبت میکنند نخستین چیزی که به ذهنشان میرسد کاهش وزن و چربی است اما مواد غذایی که مصرف میکنید تنها بر روی وزن شما تاثیر نمیگذارد بلکه مغز شما از آنچه میخورید بهره میبرد.
براساس گزارش «مدیکال دیلی»، برخی مواد غذایی میتوانند به مغز آسیب بزنند و تاثیر منفی بر تواناییهای شناختی داشته باشند؛ در اینجا با برخی از این مواد غذایی آشنا خواهید شد.
غذاهای سرخشده
همانطور که میدانیم غذاهای سرخ شده حاوی میزان زیادی کالری و چربیهای مضر هستند. این مواد در ایجاد التهاب مغز شرکت دارند و منجر به از دست دادن حافظه میشوند.
فست فود
فست فودها با مشکلات سلامتی از جمله چاقی مرتبط هستند. این غذاهای مملو از چربیهای اشباعشده توانایی بدن را در مبارزه با آلزایمر کاهش میدهند.
قندهای مصنوعی
برخی محصولات حاوی قندهای مصنوعی، برای عملکرد مغز مضر و با دیابت و زوال عقل مرتبط هستند. مواد غذایی بستهبندی شده از جمله مواد دارای قندهای مصنوعی به شمار میآیند.
نوشیدنیهای شیرین
نوشیدنیهای انرژیزا، نوشیدنیهای ورزشی، آبمیوهها و دیگر نوشیدنیهایی که سرشار از قند است کالری زیادی را تولید میکنند و با افزایش زوال عقل مرتبط هستند. شما میتوانید به جای این نوشیدنیها از آب میوههای طبیعی و سالمتر استفاده کنید.
ماهی
برخی ماهیهای حاوی جیوه، تاثیر منفی بر عملکرد شناختی میگذارند؛ از جمله این مواد میتوان به تن ماهی، ماهی خالخالی شاهی، شمشیرماهی، کوسه، کاشیماهی و چربگوشت اشاره کرد.
غذاهایی با سدیم بالا
پزشکان اجتناب از خوردن غذاهایی با سدیم بالا را توصیه میکنند زیرا این مواد باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر میشود. به همین منظور شما میتوانید غذاهای بستهبندی شده را با محصولات دیگر جایگزین کنید و به هنگام آشپزی میزان مصرف نمک را کاهش دهید.
روغنهای گیاهی
برخی روغنهای خاص از جمله آفتابگردان، سویا و کلزا حاوی سطوح بالایی از اسید چرب امگا ۶ هستند و مصرف بیش از حد آنها منجر به التهاب مغز میشود. شما میتوانید از روغنهایی با چربی امگا سه مانند روغن زیتون استفاده کنید.
پنیر پرورده
این نوع پنیر از خرد و مخلوط کردن انواع پنیرها و نامیزه کردن آنها با نمکهای گوناگون به دست میآید. این پنیرها تولید پروتئینهایی که در آلزایمر شرکت دارند را افزایش میدهند.
گوشتهای بستهبندی شده
گوشتهای بستهبندی شده از جمله گوشت گاو، هاتداگ، گوشت گاو و کنسرو گوشت که با مواد نگهدارنده، قند و سدیم ساخته میشوند به مغز و بدن انسان آسیب میرسانند.
منبع: سلامت نیوز