رواج مافیای گیاهی در انگلیس
برخی گیاهخواران در انگلیس در حال رواج دادن افراطیگری زیست محیطی هستند و برای رساندن افکار خود به باقی افراد جامعه از ابزارهای خشن و افراطی استفاده میکنند و به طبیعت زندگی افراد و یا تمایلات شخصی گوشتخواران احترام نمیگذارند.
به گزارش ایلنا، یک جوان گیاهخوار عکس بالاتنهی عریان خود را منتشر میکند تا بگوید از وقتی رژیم غذایی گیاهی را جایگزین گوشتخواری کرده، تغییرات اساسی در بدن او رخ داده است؛ گیاهخواری بین عموم مردم و مشاهیر به یک اندازه راه خود را باز کرده است و آنها در تلاش هستند با روشهای مسالمت آمیز این سبک از غذا خوردن را ترویج دهند، در مقابل عدهای بر این باورند که برخی گیاهخواران در حال رواج دادن افراطیگری زیست محیطی هستند و برای رساندن افکار خود به باقی افراد جامعه از ابزارهای خشن و افراطی استفاده میکنند و به طبیعت زندگی افراد و یا تمایلات شخصی گوشتخواران احترام نمیگذارند.
انگلیس یکی از کشورهایی است که گیاهخواری در آن به شکل گستردهای رواج دارد و نزدیک به چهار میلیون تن در آنجا گیاهخوار هستند، در حالی که بسیاری از آنها با استفاده از آزادی شخصی خود به طور مسالمتآمیز گیاهخواری میکنند، اما برخی دیگر نیز دیدگاه متفاوتی دارند و تلاش میکنند تا بقیه افراد جامعه را نیز مجبور به پیروی از سبک غذایی خود کنند. آنها معتقدند نه تنها برای حفظ سلامت انسان بلکه برای محافظت از حیوانات در برابر کشتار و شکنجه باید همه را وادار به گیاهخواری کنیم.
در بیانیهای که به رسانهها ارسال شد، جمعی از قصابان و کشاورزان که به چرای دام میپردازند توضیح دادند که برخی گیاهخواران زندگی آنها را به جهنم واقعی تبدیل کردهاند. سال گذشته در انگلیس گزارش شد که یک گیاهخوار و حامی حیوانات به یک قصابی در لسترشر حمله کرد و یکخوک کوچک سه ماهه را به سرقت برد.
این مرد جوان از سرقت و نجات این خوک فیلم گرفت و کلیپ ویدئویی را در حسابهای شخصی خود در رسانههای اجتماعی منتشر کرد که این امر به پلیس این امکان را میداد که وی را به اتهام مزاحمت، سرقت و تخریب اموال عمومی دستگیر کند.
این جوان علاوه بر اخراج از شغلش به ۱۰۰ ساعت خدمت در جامعه محکوم شد. او پس از مجازات اظهار داشت که قصد او خیر بوده و میخواسته خوک را از کشته شدن نجات دهد. در انگلیس مافیای گیاهی اصطلاحی است که به گیاهخوارانی داده میشود که از روشهای خشن در تحمیل ایدههای خود در مورد اهمیت رژیم گیاهخواری استفاده میکنند، از جمله اقدامات آنان: تخریب مزارع دامداران، به سرقت بردن حیوانات که برخی از آنها در طی روند سرقت یا پس از سرقت بر اثر ناتوانی گیاهخواران در مراقبت از آنها به دلیل نبود تجربه قبلی آنها در این زمینه میمیرند.
«مافیای گیاهی» نه تنها حیوانات را برای محافظت از آنها سرقت میکنند، بلکه گاهی اوقات زمینهای زراعی را تخریب میکنند، بنابراین دامداران هیچ جایی برای چرای حیوانات خود نمییابند به علاوه پیامهای تهدیدآمیزی به خانه دامداران و کشاورزان ارسال میشود ودر آن تهدید میکنند که آنها را خواهند کشت یا اموالشان را تخریب کرده و مزارعشان را خواهند سوزاند.
این تهدیدها گاهی از قلمرو تروریسم روانی خارج میشود و رنگ واقعیت به خود میگیرد و این توسط یکی از صاحبان فروشگاههای گوشت در شهر انگلیس اشفورد تجربه شد و گیاهخواران ویترین مغازه او را تخریب کردند و نامههایی را برای او باقی گذاشتند که در صورت متوقف نکردن کسب و کار خود و کشتن حیوانات او را منفجر خواهند کرد. اتومبیل یک گوشتفروش در همان شهر نیز از سوی گیاهخواران تخریب شد.
نه تنها موارد فوق، روشهای دیگری از ایجاد ترس روانی وجود دارد که به دنبال آن مدافعان حقوق حیوانات، در تعداد زیاد به رستورانهای ارائهدهنده گوشت حمله میکنند و صداهای بلند و آزار دهندهای شبیه صداهای حیوانات هنگام کشتار، ایجاد میکنند، و یا برخی ویدیو کلیپهای خشن یا منزجر کننده از کشتن حیوانات را جلوی چشم افراد حین خوردن گوشت به نمایش میگذارند.
برخی از افراطیون گیاهخواری از حمله لفظی در رسانههای اجتماعی استفاده میکنند؛ یکی از معروفترین آنها به فردی به نام جویکاربسترونگ یکی از حامیان حقوق حیوانات در انگلستان بازمیگرد. او دامداران را به متجاوزین تشبیه کرد.دیدگاه او با خشم گستردهای از سوی گوشتخواران و دامداران مواجه شد تا جایی که او مجبور به عذرخواهی شد و ادّعا کرد عصبانی بوده و کنترلی رویحرفهایش نداشته است.
بعضی از گیاهخواران هم از روشهای مسالمتآمیزی در مواجهه با فروشگاههای گوشت استفاده میکنند، و البته خسارتهای اقتصادی زیادی را به مالکان این فروشگاهها وارد میسازند؛ تظاهرات داخل فروشگاه و تلاش برای جلوگیری از خرید گوشت توسط مشتریان از جمله کارهایی است که آنها انجام میدهند.
نمونه چنین حرکتی چندماه پیش در نیوزیلند رخ داد و گیاهخواران لباسهای سیاه پوشیدند، روی دهانشان برچسب زدند و جلوی قسمت گوشت منجمد فروشگاه ایستادند و در دستانشان شاخهگلی گرفته بودند که نشاندهنده اندوه و سوگواری برای حیواناتی بود که به هدف تغذیه بشر کشتهشده بودند. تظاهرات آرام و مسالمتآمیز بود با این حال روی فروش آن مغازه اثر بدی گذاشت، و پای پلیس را وسط کشید.
کارکنانی که در شرکتهای آزمایشگاهی روی حیوانات آزمایش انجام میدهند نیز از برخی حملات طرفداران گیاهخواری در امان نبودهاند؛ یک زوج گیاهخوار به نامهای ناتاشا سیمبکنز و همسرش اسفینوانهاسلین بستههای حاوی ویروس ایدز را به کارکنان مشغول در این آزمایشگاهها میفرستادند، به علاوه از بیرون آزمایشگاه بستههای انفجاری به درون پرتاب میکردند و اتومبیل کارکنان مستقر در آزمایشگاه دانشگاه کمبریج، بزرگترین آزمایشگاهحیوانات در اروپا را منفجر میکردند.
روی آوردن طرفداران محیط زیست و حقوق حیوانات به اینانفجارها چیز جدیدی نیست و در سال ۱۹۸۵ میلادی خودروی دو پژوهشگر انجمن پژوهشهای بیولوژی انگلستان در لندن منفجر شد و یک سال بعد از آن ماجرا پزشکی به نام اندرو سپاستینی پژوهشگر، بمبی را درون اتومبیلش پیدا کرد و از حادثه نجات یافت. یکی از افراد دخیل در این انفجارها در توجیه چنین اقداماتی گفت: ما میخواهیم این گروه در ترس و وحشت زندگی کنند!
منبع: تابناک باتو