مصرف روغن ماهی در سلامت قلب مؤثر است؟
مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلب بنا بر توصیه انجمن قلب آمریکا باید برای کاهش خطر حمله قلبی اسیدهای چرب امگا۳ مصرف کنند که در ماهی و مکملهای روغن ماهی یافت میشود.
به گزارش ایلنا، این توصیه بر اساس تحقیقاتی است که در گذشته به نتایج مثبتی پیرامون مصرف مکملهای روغن ماهی و کاهش خطر حمله قلبی دست یافته بودند. این در حالی است که از تحقیقات جدید نتایج ضدونقیضی حاصل شده است.
برای مثال، نتایج یک تحقیق جدید حاکی است مکملهای روغن ماهی در پیشگیری از عوارض ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی نظیر سکته یا حمله قلبی تأثیر تنها اندکی دارند. در تحقیقی دیگر محققان به تأثیر روغن ماهی روی دیابت نگاه کردند و دریافتند مصرف مکملهای روغن ماهی نتوانست خطر سکته و حمله قلبی را در بیماران مصرفکننده کاهش دهد.
باز هم در تحقیقی دیگر نشان داده شد مصرف مکمل روغن ماهی راهکاری مؤثر برای پیشگیری یا کاهش خطر عوارض جدی بیماریهای قلبی و عروقی نیست. اما در این میان هنوز هم تحقیقاتی هستند که خلاف این قضیه را نشان میدهند و همچنان بر تأثیر به سزای روغن ماهی دلالت دارند.
در یک نمونه از تحقیقات اینچنینی محققان دریافتند میزان بالای مکملهای روغن ماهی به کاهش چشمگیر عوارض ناشی از بیماریهای قلبیو عروقی در بیماران دارای تریگلیسیرید بالا و پرریسک انجامید.
با این تفاسیر گویا اثبات تأثیر مکملهای روغن ماهی روی سلامت قلب به تحقیقاتی گستردهتر نیاز دارد. پزشکان توصیه میکنند برای حفظ سلامت قلب در وهله اول باید به سبک زندگی سالم روی آورد و صرفا به مکملهای تقویتی اکتفا نکرد.
منبع: سلامت نیوز