عباس مجیدی:
اکثر هنرمندان با حذف معافیت مالیاتی دچار مخاطره میشوند
رییس هیاتمدیره انجمن مجسمهسازان ایران گفت: با حذف معافیت مالیاتی، وضعیت بدنه اکثیر هنرمندان دچار مخاطره میشود.
به گزارش ایلنا، عباس مجیدی درباره استمرار معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: معافیت مالیاتی هنرمندان بحث حمایتی است تا سطح فرهنگی و هنری جامعه ارتقا یابد و هنرمند بدون دغدغه مالی به کار هنری بپردازد و بدنه اصلی جامعه هنری اعم هنرمندان تجسمی و تئاتر و موسیقی، وضعیت معیشتی خوبی ندارند.
وی در ادامه گفت: بدنه اصلی جامعه هنری اعم هنرمندان تجسمی و تئاتر و موسیقی، وضعیت معیشتی خوبی ندارند و با توجه به وضعیت چند سال گذشته با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند. در حال حاضر از هنرمندان تجسمی اثر جدی خریده نمیشود و سودی در شأن هنرمند به او تعلق نمیگیرد.
این مجسمهساز افزود: الان فقط ۲ تا ۳ درصد هنرمندان کشور را افراد سلبریتی تشکیل میدهند بنابراین هدف این ماده قانون مالیاتی اکثریت بدنه حرفهای هنرمندان کشور است نه آن تعداد هنرمندان مشهور که احیانا درآمد بالایی دارند. با حذف معافیت مالیاتی، وضعیت بدنه اکثیر هنرمندان دچار مخاطره میشود. این چالش نه فقط گریبان هنرمند را میگیرد بلکه چالشی بزرگ برای جامعه است، در صورتی که هنرمندان حوزه تجسمی مجبور باشند از درآمد نداشته، مالیات پرداخت کنند، جامعه دچار معضل بزرگی میشود چراکه هنرمندان منزوی میشوند و کار نمیکنند.
مجیدی گفت: جامعه بزرگ هنرمندان کشور انتظار بستههای حمایتی از سازمانها و نهادهای دولتی دارند. به این معنا که فضای کار برای هنرمندان ایجاد کنند تا وضعیت فرهنگ و هنر ارتقا یابد. فضای کار هنرمندان در سطح عمومی جامعه است. بنابراین کار آنها ارزش افزودهای را برای کل جامعه ایجاد میکند که با هیچ بخش دیگری قابل قیاس نیست. برای سامان دادن به وضعیت مالیاتی که بخش مهمی از درآمدهای دولت است، هنرمندان میتوانند فضایی ایجاد کنند که صاحبان سرمایه مالیاتشان را پرداخت کنند، نه اینکه دولت بیاید و از خود آنها مالیات بگیرد.
رییس انجمن مجسمهسازان گفت: الان متاسفانه هنرمندان وضعیت تثبیت شدهای ندارند. بسیاری از رشتههای هنری هنوز بهعنوان شغل پذیرفته نشدهاند. اگر هنرمندان از حداقل شرایط معیشتی برخوردار باشند، کسی با مالیات گرفتن از آنها مشکلی ندارد اما مساله این است که با هنرمندان مثل اقشار عادی جامعه رفتار نمیشود و بسیاری از پیشکسوتان رشتههای هنری در خانههای اجارهای سکونت دارند و گاهی میبینیم بعضی از آنها برای خرید سمعک هم مشکل دارند. وقتی میتوانیم از هنرمندان انتظار پرداخت مالیات داشته باشیم که آنها کار کنند. الان در حوزه هنرهای تجسمی، طرف قرارداد هنرمندان، سازمانها و نهادها هستند که آنها هم قراردادها را به هنرمند تحمیل میکنند و هنرمند در موضع ضعف است.
مجیدی خاطرنشان کرد: ضمن تشکر از دولت برای حمایت از هنرمندان و حفظ قانون معافیت مالیاتی، باید بگویم، هنرمندان کثیر کشور، آنها که بدنه اصلی هنر کشورند، فضا را در جامعه تلطیف میکنند و درصدد ارتقای سطح کیفی جامعه هستند. امنیت مالی و شغلی آنها در بلندمدت برای کل جامعه مفید است.