خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات:

سهامداران وفادار «وبصادر» وضعیت مطلوبی در ماه‌های آینده تجربه می‌کنند

سهامداران وفادار «وبصادر» وضعیت مطلوبی در ماه‌های آینده تجربه می‌کنند
کد خبر : ۸۴۰۶۳۸

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات گفت: روند سهام بانک صادرات ایران با روند بسیاری از سهم‌ها در بازار سرمایه متفاوت است و سهامداران وفادار «وبصادر» وضعیت مطلوبی را در بازار طی ماه‌های آینده تجربه خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، بهروز خدارحمی با ارائه اطلاعاتی درخصوص آخرین وضعیت سهام وبصادر در بازار بورس اظهار کرد: استراتژی ما در بانک صادرات همواره و خصوصاً در دوره مدیریت جدید و با تاکید ایشان، این بوده که بیش از توجه به فراز و فرود سهم، پارامترهای دیگری از جمله نقدشوندگی سهام را مورد اهمیت قرار دهیم، بنابراین حتی در بدترین شرایطی که بازار داشت، ترجیح دادیم نماد بسته نشود و سهم از نقدشوندگی نیفتد و این همواره اولویت نخست ما بوده و به نظرم به اندازه کافی سهامداران بانک صادرات ظرف یکسال و نیم اخیر آثار تحقق این هدف را مشاهده کرده‌اند.

خدارحمی افزود: بخش دوم دغدغه ما این بوده که معمولا سهامداران کلان و به تعبیری وابستگان بانک صادرات که سهم را حمایت می‌کنند، روی سفته‌بازی و فراز و فرودهای تیز و تندی که سهم را از ارزش ذاتی فاصله می‌دهد، مداخله مثبت یا منفی در بازار نداشته باشند و صرفاً نقش حمایتگری‌شان را به بهترین شکل انجام دهند. بنابراین تلاش کردیم ارزندگی سهم را عرضه و تقاضا در بازار تعیین کند و سهامداران فعال بازار هستند که تشخیص می‌دهند سهم چه زمانی روند صعودی در قیمت داشته و چه زمانی روند نزول قیمت به خود بگیرد و مداخلات ثانویه در ارزش‌گذاری و روند رشد «وبصادر» رخ ندهد.

وی در ادامه به شرایط مطلوب سهام بانک صادرات در بازار سرمایه اشاره و تأکید کرد: به تصور من در مقایسه با سایر بانک‌ها و شرایطی که بسیاری از صنایع در بازار دارند، در بلندمدت سهام بانک صادرات ایران شرایط بسیار مطلوب‌تری نسبت به حال حاضر خواهد داشت، اما متأسفانه نگاه کلی حاکم بر بازار این شده که افراد به دنبال کسب سودهای کوتاه‌مدت هستند غافل از اینکه سهمی که به سرعت و با شیب زیاد در سوددهی، قیمت آن افزایش می‌یابد با همان شیب هم در صورت دارا بودن سهم و روند نزولی در بازار، زیان به سهامدار تحمیل خواهد کرد.

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در پاسخ به اینکه تأثیر افزایش قیمت بنزین بر بازار سرمایه در کوتاه‌مدت و بلندمدت چه خواهد بود، گفت: در کوتاه‌مدت به دلیل اینکه رفتار مردم عمدتاً هیجانی و بدون محاسبه و تحلیل است قابل پیش‌بینی نیست، ولی به نظر می‌رسد در بلندمدت تأثیری محدود در صنایع و زیرمجموعه‌هایی از جمله بخش حمل و نقل که می‌توانند از آن متأثر شوند، خواهد داشت. 

این فعال بازار سرمایه افزود: در این تحلیل باید توجه کرد که عملاً با افزایش نرخ برابری دلار به ریال، کالاها و دارایی‌های موجود در اقتصاد کشور، یکی یکی ارزش خود را تعدیل کردند و مطابق با نرخ برابری جدید قیمت‌گذاری شد. واقعیتی که نباید از آن غافل شد این است که یکی از دارایی‌هایی که در نتیجه تغییر قیمت دلار باید ارزش آن تغییر می‌کرد، همین بنزین یا سوخت بوده است. یعنی در واقع این اتفاق با تأخیر رخ داد و مولد تنش دیگری در بازار سرمایه نخواهد شد و تأثیر دوباره بر افزایش قیمت سایر کالاها برجای نخواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت بنزین یکی از واقعیت‌های اقتصادی است که زودتر و همزمان با افزایش نرخ دلار باید رخ می‌داد، تأکید کرد: برخی کالاها این افزایش قیمت را در بازه زمانی بسیار کوتاهی تجربه کردند، از جمله با تغییر نرخ ارز بلافاصله در بازار فلزات گران‌بها از جمله طلا، شاهد افزایش قیمت بودیم ولی اثری که بر مسکن داشت با تأخیری چندماهه رخ داد. در حال حاضر نیز افزایش قیمت بنزین تابع همان شرایط است که خود به تنهایی نمی‌تواند اثر برگشتی بر افزایش قیمت سایر کالاها داشته باشد.

خدارحمی در خصوص پیش‌بینی شرایط «وبصادر» برای 4 ماه پایانی سال، با تأکید بر اینکه سهام بانک صادرات سهام بسیار ارزشمندی است، گفت: استراتژی ما این است که به عنوان حمایت‌گر سهم، در فراز و فرودهای سهم نقش مداخله‌گر نداشته باشیم و نمی‌خواهیم نقشی متفاوت با جریان اصلی بازار ایفا کنیم، اما به جرأت می‌توان ادعا کرد «وبصادر» سهم بسیار خوش‌پتانسیلی است و نسبت به ارزش ذاتی هم ارزش قابل ملاحظه‌ای دارد، در نهایت نیز معتقدیم که سهامداران باید به این جمع‌بندی برسند که «وبصادر» سهم ارزنده‌ای است و باید افزایش ارزش پیدا کند و به راحتی این سهم را از دست ندهند.

وی با اشاره به اینکه برای کسب سود واقعی در بازار سرمایه و خصوصاً درباره سهام «وبصادر» باید چشم‌انداز بلندمدت داشت، ادامه داد: چیزی که بخشی از سهامداران «وبصادر» به آن توجه  نمی‌کنند این است که در هر صنعت یا یک سهمی اگر بازار منفی شود ممکن است ارزش نقدشوندگی آن سهم بسیار متأثر شود، اما تجربه دوسال گذشته ما به اندازه کافی به سهامداران وفادار نشان داده که سهم «وبصادر» اینگونه نیست و در بدترین شرایط هم اگر سهامداری اراده کند سهم خود را بفروشد حداکثر در بازه زمانی 24 تا 48 ساعت این سهم می‌تواند تبدیل به نقد شود.

خدارحمی افزود: بنابراین اگر سهامداران چشم‌انداز مثبتی برای سهم می‌بینند، نباید نگران برگشت روند باشند و بدانند روزهای منفی یا روزهایی که سهم با رکود مواجه است، خیلی طولانی نخواهد بود.

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات تصریح کرد: امیدوارم این اقبال توسط بازیگران ریز و خرد بازار نسبت به «وبصادر» بیش از گذشته باشد و سهم بتواند ظرف ماه‌های آینده قیمت‌های بیشتر که به ارزش ذاتی آن نزدیک‌تر است، را تجربه کند.

سهامداران تحلیل‌گر با طمأنینه بیشتری رفتار می‌کنند

بهروز خدارحمی مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در تحلیل آخرین شرایط و وضعیت بازار سرمایه با اشاره به تحولات و التهابات بازار سرمایه به دلیل رخدادهای اخیر در کشور، گفت: بازار سرمایه در نتیجه اتفاقات خارج از پیش‌بینی در دو هفته اخیر، به دلیل حساسیت‌هایی که بازار همیشه نسبت به ریسک‌ها دارد، ابهام قابل توجهی را تجربه کرد. 

وی ادامه داد: ابهام همیشه در بازار به زبان ریسک ترجمه می‌شود و افراد خصوصاً سهامدارانی که به تازگی وارد این بازار شده‌اند، به دلیل کم‌تجربگی با کوچک‌ترین نوسان و افزایش ریسک، با نگرانی قابل ملاحظه‌ای مترصد نقدشوندگی سرمایه و خروج از بازار می‌شوند که همه این‌ها به افزایش التهاب در بازار دامن می‌زند و به همین دلیل ما بازار پرنوسان و پر‌چالشی را ظرف چندروز گذشته داشتیم، اما عمده افرادی که تحلیل درستی دارند و تحلیل‌گرانی که شرایط مختلف و اصطلاحاً سرد و گرم را در بازار سرمایه تجربه کرده‌اند، با طمأنینه بیشتری رفتار کردند؛ چون قابل پیش‌بینی بود که این شرایط نمی‌تواند در بلندمدت ادامه یابد و خیلی زود بازار به شرایط عادی و باثبات باز خواهد گشت. همچنین فرصت مناسبی بود برای افرادی که مترصد زمان مناسب برای خرید سهم‌های ارزنده بودند.

خدارحمی در پایان، گفت: به نظر می‌رسد ظرف دوسه روز اخیر هرچند نه با عمق لازم، اما رشد پررونق بازار سرمایه شروع شده و اصطلاحاً باید منتظر سبزپوشی بازار باشیم و همچنان هم به نظر می‌رسد بورس نسبت به بازارهای رقیب وضعیت بهتری برای سرمایه‌گذاری عموم مردم داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز