مهم ترین عامل خطر ابتلا به پارکینسون
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: مهم ترین ریسک فاکتور و عامل خطر ابتلا به پارکینسون، سن است.
به گزارش ایلنا، سید امیر حسن حبیبی، در آستانه برگزاری هشتمین کنگره علوم اعصاب ایران، افزود: هدف از این کنگره که در روزهای ۲۷ تا ۲۹ آذر ۹۸ در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود، مشارکت و همفکری همکاران علوم پایه و بالینی است.
این متخصص مغز و اعصاب، به مباحث این کنگره اشاره کرد و گفت: مباحث مورد بحث در این کنگره شامل نوروساینس، سیستم ایمنی مغزو اعصاب (ایمونولوژی)، بیماری های مغز و اعصاب، بیماری های مضمحل کننده نورولوژی، بیماری های اختلال حرکتی، اختلالات خواب، اعصاب و عضله، اختلالات چشمی، شنوایی و تکاملی، است که مورد بحث و تبادل نظر شرکت کنندگان در کنگره قرار می گیرد.
دبیر علمی بخش بالینی هشتمین کنگره علوم اعصاب، مهلت ارسال مقالات به کنگره را ۳۰ آبان ۹۸ اعلام کرد.
حبیبی، دستاوردهای جدید علوم پایه را ژنتیک مولکولی، سلول های بنیادی و آنالیزهای حرکت برشمرد و گفت: امسال برای اولین بار از همکاران طب سنتی دعوت کردیم تا کاربردها و تکنیک های طب سنتی را در بیماری های مغز و اعصاب ارائه دهند. همچنین ارائه تکنیک های جدید نقشه برداری مغز در علوم بالین از دیگر برنامه های این کنگره است.
وی ادامه داد: در درمان بیماری های نورولوژی پیشرفت علم را مدیون علوم پایه هستیم چون اول باید پایه و اصول طبیعی و تکامل روند مغز را بدانیم تا بتوانیم راهکارهایی ارائه دهیم.
این متخصص مغز و اعصاب، تاکید کرد: جدا کردن علوم پایه و بالین کار کاملا اشتباهی است و برای پیشرفت علم نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا ابتدا باید علوم پایه راهکار را ارائه دهد و علوم بالینی آنها را به کار برد تا به نتیجه مطلوب برسد.
حبیبی اظهارداشت: علوم پایه فقط پزشکی نیست بلکه دستگاه ها و تجهیزاتی مثل ام آر ای و سی تی اسکن که از علوم غیر پزشکی وارد پزشکی شدند خدمات بالایی ارائه می دهند.
وی در ادامه به شیوع پارکینسون به عنوان یکی از بیماری های مغز و اعصاب اشاره کرد و افزود: شیوع این بیماری بستگی به سن دارد و یک در هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: مهم ترین ریسک فاکتور و عامل خطر ابتلا به پارکینسون سن است که از ۵۰ سالگی شروع می شود. البته یک تعداد از پارکینسون ها ژنتیکی و ارثی است که شروع زودرس دارند و عواملی چون کمبود ویتانین D، کاهش فعالیت بدنی، قرار گرفتن در معرض سموم کشاورزی و...، احتمال ابتلا به پارکینسون را افزایش می دهد.
دبیر علمی بخش بالینی کنگره علوم اعصاب، بهترین راه پیشگیری و درمان پارکینسون را فعالیت های حرکتی و ذهنی عنوان کرد و گفت: هرچه فعالیت ورزشی بالا باشد شانس بهبودی و تاخیر بروز علائم بالا می رود.
حبیبی تاکید کرد: در بحث درمان پارکینسون خوشبختانه از دنیا عقب نیستیم و تمام تکنیک هایی که در دنیا انجام می شود از جراحی تا کاشت الکترود، فرم های تزریقی، داروها، اقدامات کاردرمانی و فیزیوتراپی و...، همه در ایران به بهترین شکل انجام می شود.
وی در ارتباط با داروهای بیماران پارکینسون، گفت: شاید کمبود دارو به خاطر تحریم ها داشته باشیم ولی از لحاظ علمی و تکنیکی چیزی عقب نیستیم و حتی در مسائل تحقیقاتی پایه و بالین خیلی پیشرفت داشته ایم.
منبع: رکنا