۱۴ ماده غذایی که هرگز نباید در فریزر نگهداری شوند
فریز کردن برخی از مواد غذایی سبب کاهش کیفیت و حتی فاسد شدن آن میشود و میتواند سلامت افراد را به خطر بیندازد.
به گزارش ایلنا، در این مطلب ۱۴ ماده غذایی که نباید در فریزر نگهداری شوند را معرفی خواهیم کرد.
۱. سبزیجات و سبزیهای سالاد
در صورتی که قصد دارید سبزیجات سالاد تازه و خوشمزه بخورید، بهتر است آنها را در فریزر قرار ندهید. سبزیجات بعد از اینگه یخ خود را از دست میدهند نرم و پژمرده میشوند و دیگر طعم تازه خود را ندارند. در عوض میتوانید سبزیهای شسته شده و خشک شده را در فریزر یا یخچال نگهداری کنید، در صورت ایده ال باید سبزی را در حولهای کاغذی یا نخی بپیچید. بعد داخل پاکتی پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.
۲. شیر
شیر بعد از یخ زدایی دیگر شفاف نخواهد بود و حالت بریده بریده پیدا میکند؛ بنابراین در صورتی که قصد دارید شیر بنوشید بهتر است هرگز آن را فریزری نکنید. اگرچه در صورتی که میخواهید از شیر در پخت و پز غذا استفاده کنید، میتوانید از شیر یخ زده استفاده کنید. با این حال، به یاد داشته باشید هنگامی که میخواهید شیر را یخ زدایی کنید، با توجه به اندازه ظرف، یک روز یا بیشتر باید شیر را در یخچال قرار دهید و صبر کنید تا یخ شیر آرام آرام باز شود.
۳. مواد غذایی سرخ شده
بهترین خصیصه مواد خوراکی سرخ کردنی ترد بودن آنها است، اگرچه فریزری کردن مواد غذایی سرخ شده سبب خمیری شدن آن میشود و در حقیقت حالت تردی و لذیذی غذا کاملا از بین میرود و به صورت خمیری و نرم شده در میآید. در رابطه با مصرف مرغ سوخاری که تازگی و تردی اولیه خود را ندارد، فکر میکنید علت آن چیست؟ واقعا چه چیزی میتواند بدتر از خوردن سیب زمینی سرخ شده نرم باشد؟ البته امکان دارد بتوانید تردی و خوشمزگی برخی از غذاهای سرخ شده را با انداختن دوباره آنها در ماهیتابه و روغن داغ باز گردانید؛ هر چند این کار سبب میشود غذای تان روغن بیشتری به خود جذب کند و چربتر شود. توصیه ما این است که غذای سرخ شده خود را در یک وعده بخورید و سعی نکنید باقی مانده غذا را فریز کنید.
۴. سبزیجات و میوههای آب دار
حتی در صورتی که سبزیجات و میوههای آب دار شما در یخچال تازه و نرم شوند و یا آب بیاندازند مطمئنا بهتر از آن است که فریزر یخ بزنند. کاهو، سیب زمینی، آناناس، هندوانه و سیب از جمله مواد غذایی هستند که آب فراوانی دارند. قرار دادن این مواد در فریزر سبب یخ زدگی آب آنها میشود؛ و زمانی که این یخ آب شود در نهایت تنها چیزی که باقی میماند مقداری سبزیجات یا میوههای یخ زده و بدون ویتامین خواهد بود.
۵. تخم مرغ با پوست
میدانید که حجم مایعات پس از یخ زدن افزایش پیدا میکند باز همین رو بهتر است به منظور نگهداری مایعات در فریزر از یک ظرف بزرگتر استفاده کنید. تخم مرغ نیز مستثنا نیست و در رابطه با تخم مرغ نیز دقیقا مشکل مشابه این امر وجود دارد. هنگامی که تخم مرغ را با پوست داخل فریزر قرار میدهید، مایع درون آن به تدریج سفت میشود و با افزایش حجم، پوست تخم مرغ ترک بر میدارد. بدترین قسمت ماجرا این است که با شکسته شدن تخم مرغها تمامی فضای فریزر بوی تخم مرغ به خود میگیرد. اما در بهترین حالت این مسئله نیز باید بدانید که باز هم نمیتوانید از تخم مرغ استفاده کنید.
۶. خامه ترش
یخ زدن خامه ترش سبب بریده بریده شدن آن میشود و این خیلی بد است. حال میتوانید خامه یخ زدایی شده را هم بزنید و بعد در پخت و پز غذا و درست کردن دسر از آن استفاده کنید، اگرچه قطعا طعم آن به تنهایی دیگر چندان لذیذ نخواهد بود.
۷. آرد سوخاری و خردههای نان
استفاده از خردههای نان، آرد سوخاری یا پنیر بر روی مواد غذایی سبب تردی و لذیذتر شدن غذاها میشود و از همین رو گذاشتن این نوع مواد غذایی در فریزر موجب خمیری شدن شان میشود. در نتیجه بهتر است ریسک نکنید و هرگز آنها را در فریزر قرار ندهید. به منظور حفظ طعم و مزه غذا میتوانید بعد از یخ زدایی از آرد سوخاری و پنیر استفاده کنید.
۸. نوشیدنیهای گازدار
بدون شک این اشتباه را انجام نخواهید داد. اگرچه فریز کردن نوشیدنیهای گازدار به نظر ایده جالبی میآید، اما بسته بندی این قوطیها به خصوص از نوع آلومینیومی بی شک در فریزر منفجر خواهد شد و مطمئنا وضعیت نا خوشایندی را برای شما به بار خواهد آورد. بهتر است این نوشیدنیها را در یخچال نگهداری کنید.
۹. ماست
در مورد ماست بستنی صحبت نمیکنیم. موضوع مورد بحث فریز کردن ماست است. قرار دادن ماست، ماست چکیده یا ماست یونانی در فریزر سبب تغییر بافت آن میشود. تصور نکنید با قرار دادن ماست در فریزر صاحب ماست بستنی میشوید. ماست بستنی، دسر لذیذی است که مصرف آن در دهه اخیر در آمریکا بسیار زیاد شده است. درست مانند خامه ترش، بافت ماست نیز بعد از یخ زدایی تغییر شکل میدهد، بریده بریده میشود و دیگر قابل خوردن نخواهد بود. اگرچه میتوانید از آن در پخت و پز استفاده کنید، زیرا ممکن است خوردن آن به تنهایی خیلی خوشایند نباشد.
۱۰. سیب زمینیها
از آنجایی که سیب زمینی حاوی میزان بالایی از آب است، هنگامی که فریز میشود، در سیب زمینی تشکیل کریستالهای یخ و ایجاد سوراخ در بافت سیب زمینی اتفاق میافتد. از همین رو پس از یخ زدایی سیب زمینی تازگی و تردی اولیه خود را دیگر ندارد. در نتیجه بهتر است سیب زمینی را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. در صورتی که راه چارهای جز فریز کردن سیب زمینی ندارید، بهتر است اول آن را بپزید. اگرچه سیب زمینی پخته همچنان آبدار است، اما با توجه به نوع پخت میتوانید به نتایج بهتری دست یابید.
۱۱. گوشت یخ زدایی شده
در صورتی که گوشت یک بار فریز شود مشکلی پیش نخواهد آمد. اما اگر بیش از یک بار یخهای آن آب شود و دوباره یخ بزند اصلا اتفاق جالبی نخواهد بود. یخ زدن و آب شدن دوباره گوشت به معنای خوش آمد گویی به باکتریها برای رشد و تکثیر در گوشت خواهد بود و بی شک این مطمئنا چیزی نیست که شما انتظارش را میکشید. در نتیجه گوشتهای یخ زده خود را تنها به مقدار نیاز از فریزر خارج کنید و بعد از یخ زدایی آن را فورا مصرف کنید.
۱۲. پنیر
با وجود ماندگاری بالای پنیر در یخچال، به هیچ وجه نیازی به فریز کردن پنیر نیست. در صورتی که یک پنیر سفت را در فریزر بگذارید، فورا خمیری میشود و اگر یک قالب پنیر نرم را فریز کنید، با توجه به تشکیل کریستالهای یخ در پنیر، بافت آن کاملا از بین میرود. بهتر است با گذاشتن پنیر در فریزر طعم آن را خراب نکنید.
۱۳. خامههای قنادی (سفیده تخم مرغ)
فریز کردن خامههای قنادی که از سفیده تخم مرغ تهیه میشوند، کاملا کار اشتباهی است، زیرا یخ زدن سبب از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسد شدن آن میشود. علاوه بر این خامه یخ زدایی شده دیگر فرم مناسب برای استفاده بر روی کیک را نخواهد داشت و ممکن است کیک را کاملا خراب کند.
۱۴. پاستا یا ماکارونی پخته شده
گذاشتن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب پیدایش مادهای شل و وارفته میشود که به جای این که به اشتهای شما بیفزاید، آن را کور خواهد کرد. اگرچه پاستای نیم پز را میتوانید فریز کنید در زمان مصرف کافیست آن را داغ کنید. حتی در صورتی که در کنار آن سس مخصوص هم دارید میتوانید آن را در قالب یخ قرار دهید و در فریزر قرار دهید. هنگامی که به آن نیاز داشتید تنها کافی است آن را روی پاستای خود بریزید و گرم کنید.
منبع: رکنا