خاصیت ضدسرطانی دمنوش محبوب ایرانی اثبات شد
بابونه در طول قرنهای متمادی در طب سنتی و عامیانه اروپا برای درمان سردرد، ورم مفصل و تب مورد استفاده قرار گرفته است.فراورده های حاصل از این گیاه معمولاً از برگهای آن تهیه می شوند. خاصیت ضد میگرنی این گیاه به عنصر فعالی به نام "پارتنولید" مربوط می گردد.
به گزارش ایلنا، اکنون دانشمندان از دانشگاه بیرمنگهام از برگهای گیاه بابونه مادهای را استخراج کردهاند که می تواند به طور بالقوه ضدسرطان باشد. این ماده «پارتنولید» نام دارد و در طول سال ها بسیار مورد پژوهش قرار گرفته است.
دانشمندان گمان برده بودند که این ماده ممکن است ضدسرطان باشد، اما تهیه این ماده در مقادیر کاربردی کاری دشوار و هزینهبر بوده است. بابونه و سایر گیاهان سرده مینا مملو از پارتنولید هستند، به همین دلیل تیم دانشگاه بیرمنگهام این گیاه را به عنوان منبع استخراج به کار بردند.
محققان توانستند این ترکیب را در مقادی مورد نیاز برای تخلیص و تبدیل به مشتقات کاربردیتر در تولید دارو، استخراج کنند. آنها لیستی از ۷۶ ماده مشتقشده به دست آورده و از میان آنها زیستسازگارترین و کاربردیترین ماده برای مصارف دارویی را برگزیدند.
آنها خاصیت درمانی این گیاه را در خصوص سلولهای سرطانی اختلالی به نام «لوکمی لیمفوسیتیک مزمن» به آزمایش گذاشتند. در نهایت آزمایش آنها موفقیت آمیز بود و توانستند اثبات کنند که ماده موجود در برگهای بابونه خاصیت ضد سرطانی دارد.
بابونه اروپایی در طول قرنهای متمادی در طب سنتی و عامیانه اروپا برای درمان سردرد، ورم مفصل و تب مورد استفاده قرار گرفته است.فراورده های حاصل از این گیاه معمولاً از برگهای آن تهیه می شوند. خاصیت ضد میگرنی این گیاه به عنصر فعالی به نام "پارتنولید" مربوط می گردد.
منبع: علم و فناوری