امینی فرد:
تامین اجتماعی هنوز گزارش نحوه هزینهکرد منابع ۹ بیست هفتم را ارائه نکرده است/ کارآمدی شستا متناسب با سرمایهگذاری انجام شده، نیست
یک نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ساختارهای اقتصادی صندوق تامین اجتماعی که در شستا تعریف شده کارآمدی لازم را ندارد.
محمد نعیم امینی فرد، گفت: میزان کارآمدی شستا متناسب با سرمایهگذاری انجام شده از سوی تامین اجتماعی نیست و تورم فزایندهای که بر اقتصاد سلامت سنگینی میکند، در کنار برخی تغییرات نسلی یعنی افزایش تعهدات صندوق تامین اجتماعی به لحاظ مالی برای میانسالان و کهنسالان و افزایش تعرفهها پس از شروع طرح تحول سلامت و بازبینی کتاب کالیفرنیا فشار مضاعفی را به تامین اجتماعی وارد کرد.
وی در ادامه به خانه ملت، گفت: بنابراین مشکلات مذکور باعث شد صندوق تامین اجتماعی که زمانی یکی از خوشحسابترین صندوقها بود در وضعیتی قرار گیرد که نتواند تعهدات خود را انجام دهد.
امینی فرد یادآور شد: 9 بیست و هفتم باید در امور درمان هزینه شود و گزارشات مسئولان در سالهای گذشته حاکی از این است که این مبلغ را صرف امر درمان میکنند البته تامین اجتماعی هنوز گزارش نحوه هزینهکرد منابع 9 بیست هفتم در سال 97 را به کمیسیون بهداشت ارائه نکرده هر چند در سال ۹۸ ساز و کارها متفاوت شد و منابع به طور مستقیم در اختیار تامین اجتماعی قرار میگیرد و میطلبد تامین اجتماعی سریعتر گزارش نحوه هزینهکرد منابع نه بیست هفتم در سال 97 را به کمیسیون بهداشت ارائه کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در حال حاضر میان درمان مستقیم و غیرمستقیم تفاوت وجود دارد به گونهای پرداختها در بخش درمان مستقیم بروزتر اما در حوزه درمان غیرمستقیم که مربوط به موسسات خصوصی، دولتی و وزارت بهداشت است پرداختها با با تاخیر معناداری پرداختها انجام می شود.
وی یادآور شد: تورم به مراکز خصوصی و حتی مراکز دولتی فشار میآورد و این مسائل توان مراکز درمانی برای ارائه خدمت را به تحلیل میبرد از سویی پرداخت بدهیهای تامین اجتماعی به دلیل مشکلات فراوان با تاخیر زیادی انجام میشود.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی برای رفع بخشی از مشکلات خود باید تفاوت میان درمان مستقیم و غیر مستقیم را به حداقل برساند، گفت: علاوه بر این باید راهکارهای کلی که برای تمام بیمه ها تعریف می شود یعنی حاکمیت بالینی، به کارگیری راهنماهای بالینی و توانمند کردن بیمهها برای نظارت همراه با ادای تعهدات آنها در زمان مقرر مورد توجه قرار گیرد به گونهای که با استفاده از راهنمای بالینی بتوان نظارت مستمری را اعمال و حذف نسخههای الکترونیکی و سنتی، نهادینه کردن سیستم ارجاع و بروزتر کردن پرداخت ها مورد توجه قرار گیرد البته مادامی که نظارت می کنیم باید در عین حال تعهدات نیز انجام شود و مهمتر از این تامین اجتماعی باید ساختارهای اقتصادی خود را در ارتباط با شستا را به صورت جدی اصلاح کند.
وی در مورد بدهی تامین اجتماعی به بیمارستان ها و مراکز درمانی، گفت: میزان بدهی تامین اجتماعی حدود ۹ هزار میلیارد تومان است که در واقع نه تنها تامین اجتماعی بلکه تمامی صندوق های بیمهای با این مشکل مواجه هستند زیرا این صندوقها، صندوقهای واسطهای هستند که منابعی را دریافت می کنند و آن را باز توزیع می کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه صندوق تامین اجتماعی نسبت به سایر صندوق های بیمه ای به لحاظ منابع و مصارف وضعیت بهتری دارد، افزود: فشارهای مضاعفی طی سالیان اخیر به صندوق تامین اجتماعی وارد شد که صندوق را با مشکل مواجه کرد.
وی در تشریح فشارهای وارد شده به صندوق تامین اجتماعی طی سالیان اخیر ادامه داد: افزایش تعداد بازنشستگان یکی از این فشارها است؛ صندوقهایی مانند تامین اجتماعی دوران بهاری دارند که معمولا در این دوران منابع صندوقها در اوج و مصارف در کمترین میزان قرار دارد که در حال حاضر دوران بهار صندق ها به ویژه تامین اجتماعی به سر آمده و تعهدات بین نسلی صندوق ها شروع شده است.