همه چیز درباره رژیم خام گیاه خواری که باید بدانید
رژیم غذایی بر پایه خام خواری، رژیم سادهای است که اساس آن مصرف مواد غذایی خام و به خالت طبیعی است؛ این رژیم فواید و مضرات خود را دارد.
به گزارش ایلنا، گرچه تعریف دقیقی از رژیم خام خواری وجود ندارد، اما به طور کلی به غذایی خام گفته میشود که بیشتر از ۴۶ درجه سانتی گراد حرارت ندیده باشد و همچنین منجمد نشده باشد. بر همین اساس رژیم غذایی خام خواری، رژیمی است مغذی برای بدن که فواید زیادی دارد.
این رژیم عمدتا شامل مواد غذایی، سبزیجات و میوههای طبیعی و اروگانیک میشود و همچنین انواع دانهها و جوانهها را نیز در خود جای میدهد. در این رژیم مواد غذایی خشک شده و تهیه شده در دمای کمتر از ۱۰۷ درجه فارنهایت نیز مجاز است، چون به این روش هنوز خواص خود را از دست نداده اند.
در واقع طرفداران این رژیم عقیده دارند که:
غذاهای خام حاوی آنزیمهایی هستند که هضم غذا را در بدن تنظیم میکنند.
حرارت دادن یا منجمد کردن مواد غذایی، باعث نابودی این آنزیمها میشود.
مصرف غذا بدون این آنزیمها در دراز مدت باعث مسمومیت، زیاده روی در مصرف غذا و در نهایت اضافه وزن میشود.
غذاهای خام نسبت به غذاهای پخته، مواد مغذی بیشتری دارند.
از نظر طرفداران رژیم غذایی خام خواری، بهترین مواد خوراکی برای پیروی از این رژیم شامل گروههای مواد غذایی زیر میشود:
نشاسته: کدو تنبل، سیب زمینی و چغندر
چربیها: آجیل، نارگیل، دانهها و آووکادو
اسیدها: گوجه فرنگی، فلفل و میوههای ترش مزه
شیرینی جات و قندیها: میوههای خشک و میوههای با قند طبیعی
پیروان رژیم غذایی خام خواری همچنین قوانین سادهای برای ترکیب مواد خوراکی در رژیم خود دارند که آنها را به کسانی که قصد پیروی از این رژیم دارند، توصیه میکنند. این افراد میگویند:
سعی کنید چربیها و قندیها را با هم ترکیب کنید.
ترجیحا چند نوع چربی را با یکدیگر مصرف نکنید.
اسیدها و میوههای شیرین را با یکدیگر مصرف نکنید.
اسیدها را با مواد نشاستهای ترکیب نکنید.
رژیم غذایی خام خواری، به دلیل این که درصد بسیار کمی از قند و چربی ترانس اشباع شده دارد و همچنین حاوی مقادیر زیادی سدیم، پتاسیم، منیزیم، اسید فولیک، فیبر، ویتامین A و آنتی اکسیدان است، برای سلامتی توصیه میشود.
اکنون با برخی از فواید رژیم خام خواری آشنا میشویم:
افزایش انرژی
پاک کننده و روشن کننده پوست
کاهش قابل توجه وزن
خطرات و مضرات رژیم خام خواری:
از انتقاداتی که به این رژیم وارد میشود، مصرف مواد غذایی خام است. به عنوان مثال مصرف مواد لبنی، مثل شیر ممکن است ناقل بیماری باشد و باید حتما شیر را پاستوریزه مصرف کرد. برخی افراد نیز در رژیم خام خواری خود از تخم مرغ خام استفاده میکنند که از سوی پزشکان و متخصصان توصیه نمیشود و باید تخم مرغ را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سالمونلا حتما پخته مصرف کرد.
یکی دیگر از مهمترین عوارضی که متخصصان برای رژیم خام خواری مطرح میکنند، احتمال کمبود مواد مغذی است که عمدتا در پی کمبود ویتامین B۱۲، آهن و اسیدهای چرب امگا ۳ به وجود میآید.
مطالعهای نشان میدهد افرادی که از رژیم غذایی خام خواری پیروی میکنند، سطوح بالاتری از هموسیستئین دارند و میزان کلسترول HDL در آنها به دلیل کمبود ویتامین B۱۲، پایین است. با این حال افراد مبتلا به هیپوگلیسمی (قند خون پایین) و دیابت باید نسبت به رژیم خام خواری محتاطتر عمل کنند. چون گرچه این رژیم به خوبی آنتی اکسیدان و فیبر برای بدن آنها فراهم میکند،، اما مقدار آب زیاد دریافتی آنها از این نوع رژیم، شرایط را برای شان سختتر خواهد کرد و سلامتی شان را با مشکل روبه رو خواهد کرد.
به همین دلیل، افراد، به خصوص کسانی که از دیابت، کم وزنی و اختلالات تغذیهای رنج میبرند، باید پیش از آغاز رژیم خام خواری حتما با پزشک متخصص مشورت کنند.
در نهایت این موضوع را در نظر داشته باشید که رژیم غذایی خام خواری، تنها برای کاهش وزن و بهره مندی از فوایدش کافی نیست و باید در کنار آن سبک زندگی خود را نیز تغییر دهید و فعالیت بدنی را نیز به برنامه زندگی خود اضافه کنید.
منبع: بهداشت نیوز