۷ عادت اشتباه صبحگاهی که همین امروز باید آنها را ترک کنید
گاهی در روتین صبحگاهی ما عادتهای اشتباهی وجود دارد که بیآنکه متوجه باشیم تمام روز ما را خراب میکنند و باعث کم شدن بازدهی ما میشوند.
به گزارش ایلنا، هیچ برنامه صبحگاهیای وجود ندارد که برای همهی آدمها مناسب باشد و بتوان آن را برای همه تجویز کرد. شاید شما دوست داشته باشید که صبحها حتماً با گوشیتان از اتفاقات جدید باخبر شوید یا آب بنوشید. ایرادی ندارد. اما گاهی در روتین صبحگاهی ما عادتهای اشتباهی وجود دارد که بی آنکه متوجه باشیم تمام روز ما را خراب میکنند و باعث کم شدن بازدهی ما میشوند. صبحها بعد از بیدار شدن از خواب، این کارها را انجام ندهید.
۱- قطع کردن زنگ ساعت
بیشتر ما صبحها بعد از به صدا در آمدن زنگ ساعت، احساس میکنیم هنوز آمادگی رویارویی با دنیا نداریم؛ بنابراین زنگ ساعت را موقتاً قطع میکنیم تا فقط ۵ یا ۱۰ دقیقه بیشتر بخوابیم. با این حال، باید سعی کنید در برابر این میل مقاومت کنید.
کارشناسان معتقدند ضرر این کار بیشتر از فایدهای است که تصورش را میکنید. یک علت آن این است که اگر بعد از قطع کردن زنگ ساعت، دوباره به خواب عمیق فرو بروید، به این ترتیب وارد چرخهی خوابی میشوید که قادر نخواهید بود به سادگی از آن خارج شوید؛ بنابراین به جای آنکه سرحال از خواب بیدار شوید، احتمالاً گیج و منگ خواهید شد.
در عوض اینکار بهتر است مقدار خواب مورد نیازتان را تخمین بزنید و سعی کنید با سر وقت خوابیدن، آن را برای خودتان تأمین کنید.
۲- کز کردن در رختخواب
اگر موفق شدید بعد از به صدا در آمدن زنگ ساعت بیدار شوید، اما هنوز در رختخواب هستید، از این فرصت استفاده کنید و بدن تان را تا جایی که میتوانید کش دهید.
روانشناسان معتقدند کش دادن بدن در شروع روز میتواند به بالا رفتن اعتماد به نفس کمک کند.
گرچه به سختی میتوان گفت که کش دادن بدن باعث خوشحالی میشود یا برعکس، کش ندادن بدن ما را از خوشحالی محروم میکند، اما تحقیقات نشان داده کسانی که صبحها هنگام بیدار شدن از خواب، دستهای آنها حالتی V شکل دارد، افراد بسیار شادی هستند.
بر عکس، بررسیهای اولیه نشان میدهد کسانی که صبحها در حالت جنینی از خواب بیدار میشوند، اضطراب بسیار بیشتری دارند.
۳- چک کردن پیغامها
اگر شبها در نزدیکی تلفن همراه تان میخوابید، حتماً صبحهای خود را ناخودآگاه با چک کردن پیغام هایتان شروع میکنید. اما این کار را نباید انجام دهید.
کارشناسان معتقدند اگر صبح خود را با چک کردن پیغام هایتان شروع کنید، در طول روز دیگر نمیتوانید حال خود را تغییر دهید.
به محض اینکه دست به گوشی ببرید، با سیلی از خواسته ها، انتظارات، مسائل پیش بینی نشده، یادآوریها و مشکلاتی رو به رو میشوید که پایانی ندارند و یکی دو دقیقه برای آنها کفایت نمیکند؛ بنابراین برای این کار زمان جداگانهای در نظر بگیرید تا با تمرکز کافی به آن رسیدگی کنید.
۴- مرتب نکردن تخت
تحقیقات نشان داده بین مرتب کردن تخت و افزایش بازدهی در طول روز ارتباط وجود دارد.
البته هنوز معلوم نیست که آیا مرتب کردن تخت باعث افزایش بازدهی میشود یا احتمال مرتب کردن تخت در کسانی که خود افراد بسیار منظمی هستند بیشتر است. با این حال، کارشناسان، مرتب کردن تخت را یک عادت کلیدی میدانند که میتواند آغازگر زنجیرهای از عکس العملهایی باشد که در ایجاد عادتهای خوب دیگری هم نقش دارند.
۵- نوشیدن قهوه
اگر تصور میکنید که تا یک لیوان قهوه نخورید، انرژی لازم برای شروع روز را پیدا نمیکنید، باید در این عادت تجدید نظر کنید.
بدن ما برای تنظیم انرژی خود، به طور طبیعی، در بین ساعتهای ۸ تا ۹ صبح، هورمون اضطراب بیشتری تولید میکند؛ بنابراین بهترین برای زمان نوشیدن قهوه در بیشتر افراد، بعد از ساعت ۹/۳۰ صبح است.
اگر قبل از این ساعت کافئین مصرف کنید، بدن سعی میکند هورمون اضطراب کمتری تولید کند تا خود را با شرایطی سازگار کند که به دلیل مصرف قهوه به آن تحمیل شده. در نتیجه انرژی بدن دیگر تنظیم نمیشود و دقیقاً همان مشکلی پیش میآید که سعی داشتید با خوردن قهوه از آن جلوگیری کنید.
۶- آماده شدن در تاریکی
روشن نکردن چراغها و نکشیدن پردهها شاید روش ملایم تری برای شروع روز به نظر برسد، اما باید بدانید که ساعت بدن حساس به تاریکی و روشنایی طراحی شده؛ بنابراین وقتی در تاریکی آماده میشوید، با این کار به بدن تان میگویید که هنوز شب است و همین مسأله باعث میشود بیشتر احساس گیجی و منگی کنید.
اگر وقتی از خواب بیدار میشوید، هوا هنوز روشن نشده، چراغهایی را روشن کنید که پر نور هستند و محیط را کاملاً روشن میکنند.
۷- هدر دادن نیروی اراده
کارهایی مثل نوشیدن آب، گوش دادن به موسیقی یا زنگ زدن به یک دوست، به خودی خود کارهای خوبی هستند، اما چه بهتر آنکه آنها را در یک برنامهی روتین تان بگنجانید. برای مثال، صبح از خواب بیدار شوید، در حالی که به موسیقی گوش میدهید آب بنوشید، لباس هایتان را بپوشید و در راه به دوست تان زنگ بزنید.
بعضی دانشمندان معتقدند نیروی ارادهی ما محدود است (البته این نظر همهی دانشمندان نیست) و در آغاز روز وقتی سعی میکنیم در مورد کار بعدی مان تصمیم بگیریم، بیشتر نیروی ارادهی خود را مصرف میکنیم، در نتیجه مقدار کمتری از آن برای بقیهی روز و مواقعی که باید روی کارمان تمرکز کنیم باقی میماند.
افراد موفقی همچون مارک زاکربرگ، مدیر عامل شبکهی اجتماعی فیسبوک، هر روز لباسهای تکراری و یک شکل میپوشند تا تعداد تصمیمهایی که باید در زمان صبح بگیرند را محدود کنند.
منبع: روزیاتو