میزان مصرف گوشت قرمز در هر فرد به طور روزانه و هفتگی
میزان مصرف گوشت قرمز طبق نظر کارشناس تغذیه برای هر فرد ایرانی که سالم باشد در روز باید معادل ۴۵ گرم باشد یا مصرف گوشت پخته شده در هفته به کمتر از ۵۰۰ گرم برسد.
به گزارش ایلنا، گوشت قرمز یکی از مواد مغذی پروتئینی است که بدن برای حفظ سلامتی خود به آن نیاز دارد. همچنین با مصرف گوشت قرمز سطح ایمنی فرد بالا میرود. با مصرف گوشت قرمز به میزان لازم، ذهن عملکرد مناسبی خواهد داشت و به تقویت یادگیری کمک میشود. اما میزان مصرف گوشت قرمز بایستی به چه اندازه ای باشد که فرد علاوه بر سود بردن متحمل عوارض آن نشود؟ در این مقاله به شرح این موضوع می پردازیم. با ما همراه باشید.
میزان مصرف گوشت قرمز روزانه و هفتگی
پروتئینی که در گوشت وجود دارد میتواند زخمهای به وجود آمده در بدن فرد را ترمیم کند و رشد فرد را به روال طبیعی برگرداند. همچنین پروتئین موجود در گوشت از بروز کم خونی جلوگیری میکند و کم خونی را کاهش میدهد. لازم به ذکر است که میزان آهن و روی که در داخل گوشت قرمز وجود دارد از گوشت سفید بیشتر است، اما باید به میزان مصرف گوشت قرمز توجه کرد که افراط و زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی میتواند خطراتی به دنبال داشته باشد و به بدن و سلامت فرد آسیب وارد کند.
میزان مصرف گوشت قرمز طبق نظر کارشناس تغذیه برای هر فرد ایرانی که سالم باشد باید روزانه معادل ۴۵ گرم باشد و این مقدار ذکر شده برای سالمندان و کودکان و بزرگسالان فرق دارد. برای سالمندان یک سهم، برای کودکان سه سهم و برای بزرگسالان برابر با دو سهم توصیه میشود. هر یک سهم؛ شامل ۳۰ تا ۳۵ گرم گوشت قرمز پخته یا ۴۵ گرم گوشت خام است. به این دلیل که زمانی که گوشت پخته شود آب گوشت از دست میرود.
اما مصرف این مقدار گوشت قرمز برای هر فرد ایرانی چه ضرورتی دارد؟ انستیتو تغذیه ایران یک هرم مواد غذایی خانوار ایرانی تهیه کرده است که در آن میزان مصرف گوشت قرمز برای هر فرد سالم و به صورت روزانه حدود یک تا دو سهم است.
همچنین طبق گفته منابع دیگر و تحقیقات انجام شده رساندن گوشت پخته شده به میزان کمتر از ۵۰۰ گرم در هفته برای هر فرد سالم مناسب است و نیازی نیست که هر روز گوشت قرمز مصرف شود. گوشتهایی که فرآوری شده اند (مثل انواع سوسیسها) نیز بایستی خیلی کمتر از این مقدار مصرف شوند. ۵۰۰ گرم گوشت قرمز پخته شده برابر با ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم گوشت خام است؛ بنابراین بهتر است برای مصرف گوشت قرمز چربیهای آن جدا شود و با سبزیجات و غذاهای گیاهی مغذی ترکیب گردد. ماهی، مرغ کمچرب و پروتئینهای گیاهی مثل نخود، لوبیا، عدس و سویا بهترین گزینهها به جای گوشت قرمز هستند. انجمن پژوهش سرطان آمریکا عنوان میدارد که به طور کلی نباید در هفته بیشتر از ۳۰۰ گرم گوشت مصرف کرد و گوشتی که فرآوری شده باشد را بایستی کنار گذاشت و یا مصرف آن را محدود کرد. مسلما علاوه بر اینکه از مصرف گوشت قرمز میخواهید لذت ببرید و از خواص آن بهرهمند شد، به سلامت خود نیز باید توجه داشته باشید و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنید.
عوارض مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز
مصرف زیاد گوشت قرمز یعنی بیشتر از دو تا سه بار در هفته و بیش از ۵۰۰ گرم در هفته؛ افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطانهای گوارشی مثل سرطان روده بزرگ، بیماری نقرس، سرطان پستان و سرطان پروستات را در پی دارد. مصرف زیاد گوشت در کودکان دختر نیز ممکن است به قاعدگی زودرس منجر شود. به طور کلی مصرف زیاد گوشت قرمز از عمر مفید انسان میکاهد و شانس عمر طولانی را از او میگیرد.
طریقه مصرف گوشت قرمز
همانطور که در میزان مصرف گوشت قرمز باید دقت کرد، در انتخاب گوشت قرمز و طریقه مصرف آن نیز بایستی توجه لازم را به کار گرفت.
از مصرف قطعات گوشتی که چربی همراه آنهاست پرهیز کنید و گوشتی که پاک شده و لخم باشد را خریداری کنید و یا همه چربیهای آن را قبل از اینکه به مرحله پخت برسد از آن جدا کنید. مصرف دل، جگر و قلوه و سایر گوشتهای اندامی و همچنین مصرف گوشتهای فرآوری شده از جمله سوسیس، کالباس، هات داگ و امثال آنها را نیز کنار بگذارید.
گوشت را سرخ نکنید و از تفت دادن آن نیز بپرهیزید و آب پز کردن گوشت را جایگزین این روشها کنید.
یکی دیگر از روشهای مناسب برای مصرف گوشت قرمز قرار دادن در فر است و یا قرار دادن بر روی اجاق گاز و پختن آن صورتی که چربی که ذوب شده است از آن جدا شود.
در صورت آرام پز کردن گوشت پیش از اینکه غذا را سرو کنید چربیهای آن را جدا کنید.
در آخر برای اینکه از انتقال عفونتها از راه غذا پیشگیری شود بایستی حرارت رساندن به گوشت تا ۷۴ درجه سانتی گراد باشد، اما مراقب باشید که گوشت ذغالی نشود.
منبع: ستاره