تازه ماندن شیرینی عید با این روشها
قبل از رسیدن عید خیلی از ما عادت داریم خوراکیهای پذیرایی مثل شیرینی را به مقدار زیاد تهیه کنیم. ماندگاری و کیفیت این خوراکیها تا حد زیادی به روش نگه داری شما بستگی دارد.
به گزارش ایلنا، در این مقاله روشهایی برای نگهداری از شیرینیهای عید آورده شده است تا بتوانید در ایام عید همیشه شیرینیهای تازه و با کیفیت برای پذیرایی داشته باشید.
یکی از خوراکیهایی که برای پذیرایی از مهمان در عید نوروز استفاده میشود، شیرینی است. اکثر ایرانیها شیرینی عید خود را قبل از عید به مقدار زیاد تهیه میکنند. اما آیا میتوان این شیرینیها را با همان کیفیت روز اول نگهداری کرد؟ چگونه؟ جواب اینجاست. در این مقاله روشهایی را به شما میگوییم که به شما کمک میکند در ایام عید شیرینیهای با کیفیت و تازه داشته باشید.
روش نگهداری شیرینیتر
شیرینیها دو نوع اصلی «خشک» و «تر» دارند. از معروفترین شیرینیهای خشک میتوان به شیرینی زبان، کشمشی، دانمارکی و مربایی و از شیرینیهایتر به شیرینی خامهای و رولت اشاره کرد.
شیرینیهای تر، دوره ماندگاری کوتاهی دارند و باید حتماً در یخچال نگهداری شوند، زیرا رطوبت بالایی دارند و در ترکیب آنها از تخممرغ و خامه استفاده میشود. با توجه به اینکه سطح آلودگی میکروبی در تخممرغ و خامه بالاست، شیرینیتر باید هرچه سریعتر مصرف شود.
اگر این شیرینی بیش از یکی، دو ساعت بیرون از یخچال بماند، نباید آن را مصرف کرد، زیرا احتمال بالای اضافه شدن آلودگی میکروبی و چربی آن، احتمال مسمومیت را به خصوص در کودکان، سالمندان، خانمهای باردار، بیماران دچار نقص سیستم ایمنی و کسانی که دچار بیمارهای زمینهای مثل دیابت هستند، افزایش میدهد. مدت ماندگاری شیرینیتر در یخچال ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
روش نگهداری شیرینی خشک
اما مدت نگهداری شیرینی خشک به دلیل اینکه رطوبت کمتری دارد، بیشتر از شیرینیتر است و حتی میتوان آن را ۲-۱ هفته بیرون از یخچال، البته در جای خنک یا به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کرد.
این واقعیت را نیز نمیتوان نادیده گرفت که هر چقدر مدت زمان نگهداری شیرینی خشک کوتاهتر باشد، بهتر است، زیرا احتمال اکسید شدن روغنی که در تهیه آن به کار رفته، در طولانیمدت افزایش پیدا میکند بنابراین شیرینی را به اندازهای بخرید که در مدت کوتاهی مصرف شود.
یکی از روشها برای افزایش مدت ماندگاری شیرینی، به خصوص شیرینیهای عید، قرار دادن آنها در ظروف دردار به صورت ردیفی است. برای جلوگیری از چسبیدن شیرینیها به یکدیگر و خرد شدنشان نیز میتوانید ورقهای از کاغذ روغنی بین ردیفهای بالا و پایین قرار دهید و در ظرف را ببندید و آن را در یخچال بگذارید (برای مدت کوتاه) تا شیرینی تازهتر بماند.
هرچند مصرف شیرینی خشک کهنه باعث مسمومیت نمیشود، اما علاوه بر اینکه تازگی خود را از دست میدهد، به دلیل اکسید شدن روغن در تمام گروههای سنی، میتواند حداقل بروز مشکلات گوارشی را در پی داشته باشد.
منبع: پارسینه