خبرگزاری کار ایران

پیاده روی نشانه های سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می‌دهد

پیاده روی نشانه های سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می‌دهد
کد خبر : ۷۲۱۶۸۴

تحقیقات انجام شده نشان می دهد نیم ساعت پیاده روی روزانه به روند بهبودی این بیماری کمک شایانی می کند.

به گزارش ایلنا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر پیاده روی روزانه در کاهش علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر ،گفت: تحقیقات انجام شده نشان می دهد نیم ساعت پیاده روی روزانه به روند بهبودی این بیماری کمک شایانی می‌کند.

سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS‏) نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات روده‌ای، مشخص می‌شود. اسهال یا یبوست می‌ توانند علامت غالب این بیماری باشند که ممکن است به صورت متناوب ظاهر شوند.

محمد امانی اظهار داشت: پیاده روی روزانه علاوه بر نظم در حرکات روده، سبب کاهش استرس در بیماران شده که این موارد، روند بهبودی را شتاب می بخشد.

وی تاکید کرد که هرچه استرس در این افراد کمتر و تحرک آنان بیشتر باشد، سوخت و ساز بدن بهتر شده و این موارد می تواند علائم بیماری را کاهش دهد.

فوق تخصص گوارش و کبد اعلام کرد: هرچند سندرم روده تحریک پذیر درمان قطعی ندارد، اما با کارهایی مانند پیاده روی و مصرف نکردن برخی مواد غذایی و دخانیات می توان آن را کنترل کرد.

وی با اشاره به اینکه سندرم روده تحریک پذیر بیشتر در افراد تحصیل کرده مشاهده می شود، بیان داشت: این بیماری بیشتر در افراد 30 تا 50 سال مشاهده می شود.
 
 سیگار و الکل سبب تشدید بیماری روده تحریک پذیر می شود

وی به عواملی که سبب تشدید بیماری روده تحریک پذیر می‌شود، اشاره کرد و گفت: مصرف سیگار، قلیان، الکل، نوشابه‌های گازدار، کنسرو، فست فود و مواد تند و ترش سبب تشدید این بیماری می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: روده تحریک پذیر همچنین با مصرف برخی از مواد غذایی مانند کاهو،کلم و مواد نشاسته‌ای حتی نان تشدید می شود.وی به این بیماران توصیه کرد که از استفاده محصولات غذایی که سبب تشدید بیماری می شود، خودداری کنند.

امانی افزود: افرادی که سندرم تحریک پذیر دارند ممکن است دچار یبوست یا اسهال شوند که مردم به اشتباه یبوست را تنبلی روده می نامند که این موضوع درست نیست.درصد کمی از افراد دچار تنبلی روده هستند و این بیماری هم از طریق دارو و هم جراحی بهبود می یابد.
 
افراد به کاهش وزن توجه جدی کنند

وی ادامه داد: هرچند روده تحریک پذیر بیماری خطرناکی نیست و درد شبانه ندارد، اما اگر بیماران، شب از درد بیدار می شود یا دچار کاهش وزن ( شش ماه حدود 10 کیلوگرم) شدند، باید به این علائم توجه جدی داشته و به پزشک مراجعه کنند.
 
 امانی افزود: افرادی که سابقه بیماری گوارشی دارند به عنوان مثال والدین آنان دچار سرطان روده یا بیماری التهابی روده هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

منبع: انتخاب

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز