مجازات مرگ در انتظار یک دانشمند
مجازات مرگ در انتظار دانشمند چینی است که چندی پیش پژوهش تولد نوزادان مهندسی ژنتیک شده را انجام داد.
به گزارش ایلنا، دانشمند چینی که چندی پیش پژوهش تولد نوزادان مهندسی ژنتیک شده را انجام داد، احتمال دارد در چین به فساد و رشوه متهم شود و مجازات مرگ در انتظار او باشد.
به گزارش گیزمودو، «هی جیانکوی» دانشمند چینی که ادعا میکند در پژوهش مربوط به تولد دو نوزاد مهندسی ژنتیک شده را انجام داده، هم اکنون تحت بازداشت خانگی است. این در حالی است که به گفته دانشمندان انگلیسی احتمال دارد به جرم رشوه و فساد در چین به مرگ محکوم شود.
علاوه براین موارد احتمالا جیانکوی به نقض قوانین انجام تحقیقات در چین متهم شود.
این دانشمند چینی برای این تحقیق «فرانکشتاین چینی» لقب گرفته است.
تعدادی از همکاران جیانکوی درباره احتمال مجازات سنگین این دانشمند به دلیل انجام این تحقیق سخن گفته اند.به نوشته تلگراف برخی از دانشمندان انگلیسی ادعا میکنند که با جیانکوی تماس گرفتهاند و احتمال دارد او به رشوه و فساد متهم شود. مجازات این اتهامات در چین مرگ است.
این درحالی است که جیانکوی از ماه دسامبر نمیتواند خانه خود را در ایالت شنژن ترک کند.
تمام گزارشها حاکی از آن است که او در آپارتمانی متعلق به دانشگاه شنژن زندگی می کند که سربازان از آن محافظت میکنند. به عبارت دیگر او در حبس خانگی است.
«رابین لاول بج» از انیستیتو «فرانسی کریک» میگوید: در حال حاضر تحقیقاتی رسمی از سوی وزارتخانه های بهداشت و علوم چین درحال اجرا است. احتمالا بسیاری از افراد شغلهای خود را از دست بدهند واضح است که علاوه بر او افراد دیگری در این پژوهش تولد نوزادان مهندسی ژنتیک شده، شرکت داشتهاند.
جیانکوی ممکن است به فساد متهم شود. او یک فیزیکدان است و بیولوژیست نیست واحتمالا به تنهایی این تحقیق را انجام نداده است.
لاول بج در ماه نوامبر اجلاسی درباره مهندسی ژنتیک انسانی در دانشگاه هنگ کنگ برگزار کرد. لاول بج تصمیم گرفت از این دانشمند ۳۴ ساله در اجلاس دعوت کند.
به هرحال تخمین زده می شود جیانکوی ثروت ۴۰ میلیون پوندی خود را برای انجام این تحقیق هزینه کرده و به طور خصوصی دانشمندان ماهری را برای پژوهش استخدام کرده است.
لاول بج در این باره میافزاید: او واقعا تصور میکرد کار خوبی انجام میدهد و پژوهشش برای انسان مهم است. تقریبا تمام افرادی که با او صحبت کرده بودند، او را از انجام این پژوهش منع کرده بودند.
منبع: رکنا