خبرگزاری کار ایران

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر
کد خبر : ۷۰۹۹۱۳

لباس‌ها بارها، در طول تاریخ به عمد برای اهداف سیاسی- اجتماعی استفاده شده‌اند البته گاهی هم به‌طور اتفاقی در این موقعیت قرار گرفتند.

یورونیوز: حدود ۱۰۰ سال قبل گروهی از زنان بریتانیا، جنبشی برای برابری حق رای زنان (suffragettes) آغاز کردند و در تظاهرات لباس‌هایی به رنگ‌های مختلف [سبز نماد امید، سفید نماد پاکی، بنفش نماد وقار]، از جمله سفید به عنوان نمادی از خلوص و پاکی پوشیدند. هیلاری کلینتون هم دو سال قبل در رقابت‌های انتخاباتی‌اش و پیش از مناظره با دونالد ترامپ، با پوشیدن کت و شلواری سفید ادای دینی به این گروه کرد و پیام سیاسی مشخصی را برای ببیندگان فرستاد: «شاید امروز بعد سال‌ها رسیدن به حق رای برای زنان، وقت آن رسیده که رییس جمهوری زن داشته باشیم.»

این لباس سفید، دیگر لباسی برای آراستگی نبود بلکه پیامی داشت و به نمادی برای برابری حقوق زنان تبدیل شده بود.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

هیلاری کلینتون در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا و پوشش سفید رنگ هدفمندی که انتخاب کرده بودرویترز

اما در سال ۲۰۱۸ چه پوشش‌هایی سر و صدا کردند یا پیامی با خود همراه داشتند. این گزارش نگاهی به برخی از این پوشش‌ها دارد.

لباس‌های جنجالی ملانیا ترامپ

در اوج انتقادها به سیاست‌های دونالد ترامپ درباره جداسازی کودکان از والدین در مرز مکزیک و شرایط بد نگهداری آن‌ها، ملانیا ترامپ ماموریت پیدا کرد که در نقش بانوی اول آمریکا به محل نگهداری کودکان سفر و از آن‌ها دلجویی کند. در برگشت از ماموریت اما کت ملانیا جنجال برانگیز شد، پشت این کت ۳۰ دلاری زارا با حروف خیلی بزرگ نوشته شده بود «من واقعا اهمیت نمی‌دهم شما چطور؟» نوشته ای که به گفته مشاوران ملانیا در واقع خطاب به رسانه های منتقد و «اخبار جعلی» بود اما دیگران برداشت کاملا متفاوتی داشتند؛ اینکه بانوی اول آمریکا در این سفر خاص چنین کتی برتن می‌کند برای برخی چاره‌ای جز این باقی نگذاشت که منظور ملانیا ترامپ را بی‌تفاوتی او به وضعیت سخت کودکان مهاجر تفسیر کنند.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

ملانیا ترامپ و لباسی از مارک زارا که با حروف خیلی بزرگ نوشته شده بود «من واقعا اهمیت نمی‌دهم شما چطور؟»- رویترز

این تنها باری نبود که ملانیا در انتخاب لباس مرتکب اشتباه می‌شد، اخیرا هم در سفر خود به آفریقا لباسی پوشید که یادآور لباس استعمارگران اروپایی در این قاره بود که با انتقادهای زیادی مواجه شد.

 

هفته مد نیویورک و شعارهای سیاسی اجتماعی

هر چقدر هفته مد پاریس از سیاست به دور است، هفته مد نیویورک همواره با موضوعات اجتماعی- سیاسی روز پیوند خورده است. از دو سال گذشته و با انتخاب ترامپ به‌عنوان رییس جمهور، این موضوع شدت هم پیدا کرده است، به‌عنوان مثال تی شرت‌های برند پرابال گرانژ با نوشته هایی نظیر «من یک مهاجرم» در سال قبل سر و صدا کرد.

امسال هم به غیر از مجموعه «پیر ماس » که اعتراضی نسبت به وضعیت سیاهان آمریکا بود، نمایش برند جرمی اسکات با شعار سیاسی روز همراه شد. در زمان اعتراض‌ها به انتخاب «برت کاوانا» (متهم به آزار جنسی دکتر کریستین بلازی فورد) به‌عنوان قاضی دادگاه عالی ایالات متحده آمریکا، جرمی اسکات در پایان نمایشگاه تی شرتی پوشیده بود که روی آن این نوشته به‌چشم می‌خورد: «به سناتور خود بگویید که به کاوانا رای نه بدهد».

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

جرمی اسکات در پایان نمایشگاه تی شرتی پوشیده بود که روی آن این نوشته به‌چشم می‌خورد: «به سناتور خود بگویید که به کاوانا رای نه بدهد»-رویترز

 

زنان سیاه پوش کنگره آمریکا

اوایل سال ۲۰۱۸ و در جلسه سالانه ایالاتی دونالد ترامپ، زنان و تعدادی از مردان عضو حزب دموکرات حاضر در کنگره آمریکا، همگی به نشانه همراهی با جنبش metoo# و همدردی با قربانیان آزارهای جنسی در دنیای سیاست یک دست لباس سیاه بر تن کردند، این لباس‌های سیاه یادآور مراسم گلدن گلوب امسال هم بود که چندی پیش از آن برگزار شد و درآن بازیگران زن به همین دلیل (با این تفاوت که این بار معترض به صنعت سینما بودند) یک دست لباس سیاه پوشیدند، لباس سیاه زنان حزب دموکرات البته در ملاقات با ترامپ که خود به آزارهای جنسی متهم است معنای خاص خود را به مخاطبان انتقال می‌کرد.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

سیاه پوشی زنان و تعدادی از مردان عضو حزب دموکرات حاضر در کنگره آمریکا، به نشانه همراهی با جنبش metoo#رویترز

جلیقه زردها

فرانسوی‌ها بارها از لباس به‌عنوان نماد اعتراض‌های سیاسی استفاده کرده اند، چه در زمان انقلاب کبیر که نداشتن نوعی از لباس (پاپوش/شلوار) در اعتراض به اختلاف معیشت فقرا با اشراف به نمادی از فقر بدل شد و معترضان به بدون پاپوش ها (sans-culottes- کولُت Culotte نوعی پاپوش ابریشمی مربوط به طبقه اشراف) معروف شدند و چه امروز که جلیقه‌ی زرد به نماد کارگران و اعتراض به افزایش قیمت سوخت بدل شده است. جلیقه زرد که پوشیدن آن بنا به قانون مصوب ۲۰۰۸ در مواقع سوانح و اضطراری اجباری است، امروز برای معترضین فرانسوی نمادی است از موقعیت بحرانی معیشتی آنها. این لباس یا تکه پارچه نه تنها یادآور سال ۲۰۱۸ است بلکه به قول نیویورک تایمز جلیقه زرد روزی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین لباس‌های همه ادوار تاریخ به موزه‌ها خواهد پیوست.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

امروز جلیقه زرد برای معترضین فرانسوی نمادی از موقعیت بحرانی معیشتی آنها است.رویترز

 

میشل اوباما «شدن»

بانوی اول در کشورهای مختلف معمولاً به خوش پوشی معروفند از این جهت که به تاثیر مثبت آن برآرای مردم آگاهند اما بر خلاف ستارگان سینما، ظاهری محافظه‌کارانه انتخاب می‌کنند مثل برژیت ماکرون، همسر امانوئل ماکرون که استایل‌های انتخابی‌اش اغلب شیک و محافظه کارانه و با الهام از لباس های نظامی است که علاوه بر تاکید برظرافتتش به او قدرت هم می‌بخشند اما او معمولا از محدوده شیکِ کلاسیک عبور نمی‌کند.

میشل اوباما که به انتخاب‌های درست و هوشمندانه در ظاهرش مشهور است این روزها به‌ خاطر تبلیغ کتابش «شدن» در برنامه‌های مختلفی شرکت می‌کند این بار در نیویورک در مصاحبه با سارا جسیکا پارکر بازیگر مشهور که خود او هم نماد خوش پوشی و استایل‌های خاص محسوب می‌شود با لباس زرد ساتن و بوت‌های بلند براق بالنسیاگا دیده شد.

بالنسیاگایی اخیرا زیر نظر مدیر جوانش «دمنا واسلی» به برند محبوب جوانان نسل هزاره تبدیل شده است و پوشیدن طراحی‌های پیشروی واسلی جسارت ویژه‌ای می طلبد. ترکیب لباس میشل اوباما این بار اما طوری بود که حتی برخی ستارگان سینما هم جرات پوشیدن آن را ندارند. عکس های میشل اوباما با این لباس تا چندین روز سوژه روز صفحات مجلات مد و شبکه‌های اجتماعی بود، به نظر واشنگتن پست میشل اوباما با این لباس می خواست بگوید که دیگر فصل بانوی اول امریکا بودن برای او به پایان رسیده است و حالا او چیزی بیشتر از این است، او میشل اوباماست.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

لباس زرد ساتن و بوت‌های بلند براق بالنسیاگا میشل اوباماآسوشیتدپرس

 

لباس عروسی سلطنتی مگان مارکل

گفته می شود خاندان سلطنتی انگلستان در فعالیت‌های سیاسی دخالت نمی‌کنند اما ملکه در هرحال در راس مقام‌های سیاسی کشور قرار دارد و نماینده دولت بریتانیا و کشورهای مشترک المنافع محسوب می شود به همین دلیل شاید نتوان لباس عروسی مگان مارکل در عروسی سلطنتی امسال را که از محبوبترین و پربیننده ترین لباس‌های سال بود، از گروه لباس‌های مذکور مستثنی کرد. لباسی که کلر وایت طراح انگلیسیِ ژیوانشی برای مگان مارکل طراحی کرده بود.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

لباس مگان مارکل با الهام از تاریخ ژیوانشی و هم طبق نظر مگان مارکل طراحی شده بود- رویترز

لباس عروس هم با الهام از تاریخ ژیوانشی و هم طبق نظر مگان مارکل طراحی شده بود. ساخت تور پنج متری عروس بیشتر از خود لباس عروس زمان برده بود و به گلددوزی خاصی آراسته بود. حاشیه تور منقش به انواع گل‌هایی بود که هر کدام نماینده محل تولد هری و مگان و ۵۳ کشور مشترک المنافع بودند. این لباس هم اکنون در موزه کاخ وینزور برای نمایش عموم قرار دارد.

لباس‌هایی که در سال ۲۰۱۸ جنجالی و سیاسی شدند+تصاویر

ساخت تور پنج متری عروس بیشتر از خود لباس عروس زمان برده بود و به گلددوزی خاصی آراسته بود- رویترز

 

گوچی و سربند سیک‌ها که جنجالی شد

مجموعه پاییز ۲۰۱۸ معروف گوچی همچون مجموعه‌های خلاقانه و پیشرو الساندرو میکله توجه و تحسین بسیاری را برانگیخت، لباس‌هایی که ارجاعات مختلفی به فرهنگ‌های مختلف داشتند (حتی به نظر برخی به لباس‌های قاجاری هم اشاره شده بود). اما در این مجموعه در یک مورد به مذاق گروهی از هندی خوش نیامد. زمانی که پوشش سر چند تن از مدل‌ها بسیار شبیه پوشش سر سیک‌های هندی بود. این پوشش که برای آن‌ها مقدس قلمداد می شود، بخشی از قواعد آیین سیک است و از اینکه سربند مقدسشان سوژه فروش و بازاریابی محصولات گوچی شوند استقبال نکردند و آلساندرو میکله مدیر خلاقیت گوچی را به دزدی فرهنگی متهم کردند.

Dear @gucci, the Sikh Turban is not a hot new accessory for white models but an article of faith for practising Sikhs. Your models have used Turbans as ‘hats’ whereas practising Sikhs tie them neatly fold-by-fold. Using fake Sikhs/Turbans is worse than selling fake Gucci products pic.twitter.com/gCzKPd9LGd

— Harjinder Singh Kukreja (@SinghLions)February 22, 2018

یکی از پیروان این آیین در هند در توییتی نوشته بود: «گوچی عزیز، سربند سیک‌ها، یک ابزار جدید و مد روز برای مدل های سفیدپوست نیست بلکه یک شی مقدس برای پیروان آیین سیک است، مدل‌های شما آن را به‌عنوان «کلاه» استفاده می کنند، در حالی پیروان سیک آن را به آرامی و با چندین بار تاکردن بر سر می گذارند. سواستفاده از سربند سیک ها حتی از فروش محصولات تقلبی گوچی هم بدتر است»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز