شباهت عجیب دو جاذبه گردشگری ایران و آمریکا!+عکس
یکی از جاذبههای مهم این دره وجود پلی به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر و عرض دهانه ۸۰ متر بوده که از آن به عنوان یکی از بلندترین پلهای معلق ایران و حتی خاورمیانه یاد میشد.
چمدان: دره خزینه یکی از شگفتیهای طبیعت ایران است که در اثر سالها فرسایش به وجود آمده است. این دره زیبا، بلندترین پل معلق ایران را داشت که هم اکنون تخریب شده است.
«دره خزینه» جاذبهای منحصر به فرد است که در میانههای جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد. این دره نشانههایی از فرسایش در طی سالهای دور و دراز را دارد و پس از فراز و نشیبهای بسیار به شکل امروزی درآمده است. در کنار نقش و نگارهایی که بر دیوارههای دره خزینه به چشم میخورند، عبور رودخانهٔ کرخه از میان این دره جلوهای خاص به آن بخشیده و با عبورش طراوت را مهمان این منطقه میکند.
شباهت بسیار زیاد این جاذبه با گرندکانیون آمریکا (Grand Canyon National Park) ویژگی خاصی است که در کمتر جایی در ایران به این شکل دیده میشود.
پل معلق دره خزینه
یکی از جاذبههای مهم این دره وجود پلی به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر و عرض دهانه ۸۰ متر بوده که از آن به عنوان یکی از بلندترین پلهای معلق ایران و حتی خاورمیانه یاد میشد. متاسفانه پل «دره خزینه» توسط افرادی ناشناس از ورودی دره استان ایلام در روستای ماژین به پایین انداخته شد. هنوز علت و خاطیان این اتفاق مشخص نشده است.
این پل معلقِ کابلی که بر فراز رود کرخه و در منطقهای درهای و صخرهای واقع شده بود شامل دو پل کوچک و بزرگ معلق بود. یک طرف پل معلق دره خزینه در لرستان قرار داشت و طرف دیگر آن به استان ایلام میرسید. این پل با استفاده از چهار طناب کابلی و اتصال چوبهای روسی ساخته شده بود.
گفته میشود در جریان مطالعات و جانمایی اولیه سد کرخهٔ ۲ که قرار بود روی رود کرخه احداث شود، وجود یک گسل در منطقه در سال ۸۱ تشخیص داده شد و موجب تعطیلی ساخت و ساز شد. سپس در محلی دیگر با فاصله تقریبی یک کیلومتر از محل قبلی، مطالعات ثانویه زمینشناختی و ژئوتکنیک آغاز شد تا محلی دیگر مشخص شود. تردد و نقل و انتقال گروه مطالعاتی و تجهیزات گمانهزنی نیاز به یک پل داشت تا عبور و مرور به راحتی میسر شود. این نیاز منجر به آغاز عملیات ساخت پل معلقی بر فراز رود کرخه در اوایل بهار سال ۸۲ شد.
بهترین فصل سفر به دره خزینه
لرستان در منطقهای کوهستانی واقع شده است که در بهار و تابستان از آب و هوایی معتدل برخورار است. به دلیل قرارگیری دره خزینه در منطقهای که در معرض تابش آفتاب قرار دارد بهتر است بهار یا اوایل پاییز را برای سفر به این منطقه انتخاب کنید.
برای رسیدن به این جاذبه باید به شهرستان پلدختر در استان لرستان بروید و از آنجا وارد جاده اندیمشک شوید. پس از طی ۴۷ کیلومتر به روستای دره خزینه میرسید و سپس با طی دو کیلومتر به محل کارگاه سدسازی کرخهٔ ۲ وارد میشوید. با عبور از محل کارگاه سدسازی کرخهٔ ۲ و طی مسافت ۳ کیلومتر میتوانید از زیباییهای دره خزینه لذت ببرید.