خبرگزاری کار ایران

صحنه‌ای جالب در مسجد تاریخی ایران؛ توریست‌های خارجی که روی زمین دراز کشیده‌اند!

صحنه‌ای جالب در مسجد تاریخی ایران؛ توریست‌های خارجی که روی زمین دراز کشیده‌اند!
کد خبر : ۷۰۵۹۵۸

تصویری از توریست‌های خارجی توسط یک روزنامه‌نگار منتشر شده است که بسیار قابل توجه است ... آنها اینگونه از آثار تاریخی ما به وجد می‌آیند اما مسئولان کشورمان همچنان در غفلت بسر می‌برند ...

تصویری منتشر شده است که بسیار قابل توجه است و نشان می‌دهد کشورمان برای جذب گردشگران خارجی چه ظرفیت بالایی دارد که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و مسئولان از آن غافل هستند.

در تصویر اولی که منتشر شده توریست‌های خارجی را نشان می‌دهد که در یک بنای تاریخی روز زمین دراز کشیده‌اند و در حال عکاسی از سقف این بنای تاریخی هستند. این تصویر را در زیر ببینید.

در عکسی دیگر نمایی از سقف این بنای تاریخی منتشر شده است که نشان می‌دهد این توریست‌ها مبهوت معماری بی‌نظیر سقف مسجد شیخ لطف‌الله در اصفهان شده‌اند. (توییتر شبنم رحمتی)

صحنه‌ای جالب در مسجد تاریخی ایران؛ توریست‌های خارجی که روی زمین دراز کشیده‌اند!

مسجد شیخ لطف‌الله (ساخته شده در ۱۶۰۲ – ۱۶۱۹ میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان و مجموعه تاریخی میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شده است.

این مسجد شاهکاری از معماری و کاشی‌کاری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شده‌است.

مسجد شیخ لطف‌الله به فرمان شاه عباس اول در مدت هجده سال بنا شده و در ضلع شرقی میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالی‌قاپو و در همسایگی مسجد امام (شاه) واقع شده است.

این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطف‌الله میسی بنا شده و سالانه گردشگران زیادی را جذب خود می‌کند.

رضاشاه به توصیه آرتور پوپ در میانه سال‌های دهه ۱۹۲۰ دستور بازسازی و مرمت کلی مسجد شیخ لطف‌الله را داد.

این مسجد به علت اینکه نه مناره دارد و نه دارای شبستان ورودی (حیاط) است و همچنین ورودی آن پله می‌خورد، مشابه سایر مساجد نیست.

عدم وجود شبستان و صحن ورودی، این مسجد را به مقتضیات تقارنی میدان نقش جهان (قرار گرفتن مسجد رو به روی عمارت عالی‌قاپو) که در نهایت منجر به این مسئله شده است که نتوان صحنی یا حیاطی رو به قبله که برای نمازگزاری استفاده شود، برای آن طراحی کرد.

طرح طاووس در گنبد مسجد شیخ لطف الله دیده می‌شود. طاووسی در مرکز داخلی گنبد طراحی شده است که پرهای آن به وسیلهٔ نور وارد شده از طاق بالای در ورودی مسجد تکمیل می‌شود.

چمدان

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز