خبرگزاری کار ایران

آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟

آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟
کد خبر : ۶۹۹۸۶۵

فیزیکدانان در آخرین کشفیات خود دریافته‌اند که هسته برخی از اتم‌ها متقارن نیست. کشف هسته‌های نامتقارن گلابی شکل مساله به سفر در زمان را به چالش می‌کشد.

فرارو: امکان سفر در زمان یکی از دغدغه‌های بشر از زمان‌های قدیم بوده و اکنون یکی از سوالات مهم در علم فیزیک است که کشف آن می‌تواند به بسیاری از دیگر سوالات در زمینه حیات پاسخ دهد. یکی از سوالات بی‌پاسخ این است که جهان چگونه ایجاد شده و حیات چگونه بر کره زمین شکل گرفته است.

اگر به بیگ‌بنگ که حدود ۱۴ میلیارد سال پیش رخ داده است بازگردیم شاید بتوانیم این مسائل را توضیح دهیم. بیگ‌بنگ یک تئوری و مدل کیهان شناسی است که بر این پایه بنا شده که جهان در ابتدا به صورت یک جسم بسیار متراکم بوده که در گذر زمان انبساط یافته و جهان از مقادیر مساوی ماده و انرژی تشکیل شده است.

تئوری بیگ‌بنگ ممکن است این اشتباه را در اذهان ایجاد کند که اگر اجسام از بین بروند به انرژی تبدیل می‌شوند. با این حال با دقت به محیط اطراف درمی‌یابیم که چنین اتفاقی رخ نداده است.

اغلب تئوری‌های فیزیک براساس تقارن شکل گرفته است. هسته اتم‌ها در سه شکل هستند: کروی، دیسکی یا بیضی‌گون؛ اما دکتر مارکوس شِک، محقق دانشگاه غرب اسکاتلند (UWS) و پتر باتلر از دانشگاه لیورپول انگلیس شکل چهارمی از هسته اتم‌ها را کشف کرده‌اند که کاملا نامتقارن است.

هسته گلابی شکل

نخستین هسته گلابی شکل کشف شده متعلق به هسته رادیوم ۲۲۴ را کشف کردند. این کشف با همکاری محققان از دیگر کشور‌های جهان از جمله ایالات متحده، فرانسه، آلمان، بلژیک، فنلاند، سوئیس، اسپانیا، لهستان و سوئد تحقق پیدا کرده است. باریم ۱۴۴ نیز دومین اتمی بود که مشخص شد دارای هسته گلابی شکل است.

براساس تئوری‌های پذیرفته شده در فیزیک چنین هسته‌هایی نباید وجود خارجی داشته باشند، اما کشف جدید نشان می‌هد که هسته‌های نامتقارن وجود دارند. شکل گلابی این هسته‌ها به دلیل توزیع نامتقارن بار الکتریکی درون آنهاست. کشف چنین هسته‌هایی برخلاف تئوری‌های قبلی براساس توزیع مساوی ماده و انرژی در جهان است.

این هسته‌ها به سمت یک مسیر در فضا کشیده شده‌اند و این نشان می‌دهد که زمان جهت دار است و ما به یک سمت این جهت یعنی از گذشته به سمت آینده در حال حرکت هستیم.

اکنون دانشمندان به دنبال این مساله هستند که با تولید ایزوتوپ باریم ۱۴۴ در مقادیر بالا به بررسی بیشتر جهت در زمان بپردازند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز