شناسایی آثار تمدن باستانی مایا در عمق جنگل های گواتمالا
برای اولین بار، بیش از 61 هزار سازه و ساختار متعلق به تمدن باستانی قوم مایا در دل جنگلهای گواتمالا شناسایی شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از لایوساینس، برای اولین بار، بیش از 61 هزار سازه و ساختار متعلق به تمدن باستانی قوم مایا در دل جنگلهای گواتمالا شناسایی شده است. این سازهها از هرمهای غول آسا تاخانه های مجزا را دربر میگیرند. دانشمندان امیدوارند با شناسایی این سازهها به سرنخ هایی دست یابند که درک آنها در مورد نحوه کشاورزی، رویههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و غیره را در این منطقه از جهان در گذشتههای دور افزایش دهد.
جنگلهای گواتمالا بسیار وسیع بوده و دارای درختهایی انبوه و پرپشت هستند و لذا انجام اکتشافات علمی در آنها بسیار دشوار است. لذا محققان برای تهیه نقشه تمدن باستانی مایا در این بخش از جهان مجبور به استفاده از فناوری لیدار شدند که شناسایی سازهها و خرابههای باقی مانده ساختمانی را با تابش نور ممکن میسازد.
تصاویری که از این طریق تهیه شدهاند نشان می دهد در منطقهای به وسعت 2100 کیلومتر مربع سازه های فراوانی از تمدن مایا در دسترس است.
پژوهشگران دانشگاه نیواورلئان که در اجرای طرح مذکور همکاری داشتهاند، میگویند 12 منطقه جداگانه را در منطقه جنگلی پتن گواتمالا شناسایی کردهاند که در آنها سازههای شهری و روستایی تمدن مایا به راحتی قابل مشاهده است. بر اساس همین بررسی تخمین زده شده که بیش از 11 میلیون نفر در این منطقه زندگی می کرده اند. زمان زندگی این افراد به 650 تا 800 قبل از میلاد بازمیگردد.