کشف قدیمیترین آبجوسازی جهان درسرزمینهای اشغالی+عکس
تیمی بینالمللی از باستان شناسان موفق به کشف چیزی در سرزمین های اشغالی شدهاند که گفته میشود قدیمیترین سایت تولید الکل در جهان است.
به گزارش ایلنا، بر اساس مقالۀ منتشر شده توسط دانشگاه استنفورد، گروهی از پژوهشگران به رهبری خانم لی لیو، استاد باستانشناسی چینی دانشگاه اسنتفورد در غاری در کوه کرمل واقع در شمال اسرائیل و در جنوب شهر حیفا، باقی ماندههایی از ملاتهای سنگ شده با قدمتی ۱۳ هزارساله را پیدا کردهاند که تجزیۀ آنها در آزمایشگاه نشان داد در واقع محلولی شبیه به آبجو هستند.
این محلول الکلی احتمالا برای نوشیدن در مراسم و آیینهای اجتماعی و مذهبی تولید میشده و محل تهیۀ آن در نزدیکی گورستانی متعلق به تمدن ناتوفی بوده است؛ یعنی مردمانی که طی سالهای ۱۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ قبل از میلاد در این مکان زندگی میکردند.
دنی نادل، استاد باستانشناسی دانشگاه حیفا و عضو این تیم میگوید: «ناتوفیان در این غار مردههای خود را روی سکویی پوشیده شده از گلها و گیاهان میگذاشتند و ظاهرا یک نوشیدنی شبیه به سوپ که الکلی بوده را نیز تهیه میکردند... این نوشیدنی با آبجوی امروزی متفاوت بوده و درصد الکل کمتری داشته است... تلاشها برای تولید این الکل، نشان دهندۀ اهمیت این نوشیدنی در فرهنگ ناتوفی است.»
باستانشناسان پیش از این در ماه ژوئیه در شمال شرق اردن نیز قطعههایی از نان پیدا کرده بودند که عمر آنها به سالهای ۱۴۶۰۰ تا ۱۱۶۰۰ قبل از میلاد برمیگشت و توسط مردمان ناتوفی پخته شده بود.
کشف جدید در سرزمین اشغالی، این نظریه را تقویت کرد که دانش تهیۀ آبجو حتی قبل از کشف دانش کاشت و برداشت غلات و حبوبات در خاورمیانه وجود داشته است و احتمالا تولید آبجو یک عامل انگیزشی برای کشت غلات در این منطقه بوده است.
این کشف همچنین نشان داد که احتمالا پیش از تهیه نان نیز دانش تهیۀ آبجو در این منطقه وجود داشته و برخلاف این نظریه که تهیۀ آبجو فعالیتی در کنار تهیۀ نان و مخمر نان بوده، در دوران باستان تهیۀ آبجو بطور مستقل نیز انجام میشده است.
منبع: یورونیوز