«الف.پ» موجسوار حرفهای بازار موبایل/ از سرمایه 50 میلیارد تومانی تا 26 میلیون یورویی!
رقمی که ارز دولتی گرفته است و سودی که از این تجارت به دست آورده است از رقم اعلام شده سرمایه شرکت او بیشتر است که همین مسئله هم یکی از ابهامات شرکت احمد پ است.
اسمش «الف» است و نام خانوادگیاش با «پ» آغاز میشود. وقتی با او تماس میگیریم صدایش میلرزد و عصبانی میشود «کی شماره من را به شما داده است؟ چرا اسم شرکت مرا در رسانهها منتشر کردید!» توضیح میدهیم نامش از مرجع رسمی منتشر شده و وزارت ارتباطات نام هر شرکت واردکننده موبایل که ارز دولتی دریافت کرده را به صورت عمومی منتشر کرده است. از فضای رسانه چیزی نمیداند و همچنان میگوید نباید نام شرکتش را منتشر میکردیم. البته توضیح ما نیز فایدهای ندارد. از آن دست چهرههای اقتصادی است که مدتها در خفا فعالیت کرده و درآمد میلیاردی کسب کرده و هنوز نمیداند با اتفاق پیش آمده چگونه مواجه شود!
برای او توضیح میدهم که میتواند شماره من را داشته باشد و از خبرنگار بودن من اطمینان پیدا کند. میگوید رسانهها بدون اجازه تصاویر او را در فضای مجازی منتشر کردهاند. منظور او تصویر پروفایل تلگرام اوست که او را در حال موجسواری در یک کشور خارجی نشان میدهد. هرچند باید گفت او موجسواری در اقتصاد ایران را بهتر آموخته است.
در فضای مجازی تصویری منتشر شده که نشان میدهد «الف» کمتر از یک ماه است که «خرید و فروش و واردات تلفن همراه» به اساسنامه شرکتش اضافه شده است. اما در همین کمتر از یک ماه، «الف.پ» توانسته بیشتر از شرکت های قدیمی و حرفهای، ارز برای واردات گوشی موبایل دریافت کند.
در واقع این شرکت در اوج نوسانهای ارزی، در عرض فقط ۲۶ روز پس از آگهی تأسیس بیش تر از بیست و شش میلیون یورو ارز دولتی گرفته که معادل هزار و سیصد میلیارد ریال را به بانک عامل پرداخت کرده و بیش از ده میلیون یورو گوشی وارد کرده است.
اطلاعرسانی رسانهها البته باعث شد «الف.پ» عقبنشینی کند. در ظاهر تصاویرش را از صفحه تلگرامش برداشت و در سایتهای فروش جلوی گوشیهای اپل که نام شرکت او وجود داشت، عبارت «نا موجود» اضافه شد!
سرمایه شرکت او پانصد میلیارد ریال است که چهل و نه میلیارد و نه صد و نود و نه میلیون تومان آن سهم «الف.پ» است. شریک او تنها یک میلیون تومان سهم دارد. روشی برای دور زدن قوانین ایران برای ثبت شرکت. رقمی که ارز دولتی گرفته است از رقم اعلام شده سرمایه شرکت او به مراتب بیشتر است که همین مسئله هم یکی از ابهامات شرکت «الف.پ» است.
محاسبه سود «الف.پ» که خود توزیع کننده مستقیم گوشی در ایران هست هم کار دشواری نیست. سودی که از این تجارت به جیب میزند تقریبا نزدیک به همان پنجاه میلیارد تومان سرمایه اولیه است. در واقع بدون زحمت و حتی بدون استفاده از سرمایه اولیه، ثروت شرکت او به هزار میلیارد رسیده است. در روزگاری که فشار اقتصادی حتی به بازاریان هم آسیب زده است و باعث اعتراض و تعطیلی آنها شده افرادی مثل «الف.پ» با موج سواری بر اقتصاد رانتی ایران درآمد نجومی و سر به فلک کشیده به دست میآوردند.
«الف.پ» همچنان حاضر به صحبت با ما نبود اما حاضریم دفاعیات او را منتشر کنیم، ترس او از پاسخ به رسانهها و ابهامات فراوانی که در شرکت او وجود دارد، سوالات زیادی را در ذهن به وجود میآورد. سوالاتی همچون اینکه: او چگونه توانسته کمتر از یک ماه بعد از تغییر اساسنامه ۲۶میلیون یورو ارز دریافت کند؟ چگونه با سرمایه ثبتی پنجاه میلیارد تومانی توانسته است ارزی به معادل ریالی هزار و سیصد میلیارد ریال دریافت کند؟ و اینکه ده میلیون گوشی وارد شده با ارز دولتی الان کجا است و با چه ارزی در بازار توزیع شده است؟
منبع : رویداد 24