حفظ زیبایی پوست با روشهای ساده
با راه کارهای ساده و کم خرج میتوان همیشه زیبا و آراسته بود.
به گزارش ایلنا، زیبایی طبیعی جایگاهی رفیع در تاریخ دارد و بشر از بدو پیدایش نخستین تمدنها همواره گیاهان، میوهها و دیگر عناصری را که طبیعت برای او ودیعه نهاده، مورد استفاده قرار داده است.
با پیشرفت علم، پژوهشگران با احاطه بر منابع طبیعی، موفق به کشف ترکیبهای گیاهی سرشار از مواد تغذیه کننده، ویتامینها، پروتئینها، مواد معدنی و مواد مفیدی شدهاند. این ترکیبهای طبیعی توانستهاند نقش موثری در زیبایی طبیعی، محافظت پوست، طراوت و شادابی آن داشته باشند.
مواد آرایشی شیمیایی یا طبیعی؟
مراقبت از پوست جدای از مسائل درمانی و بهداشتی آن، بواسطه ارتباط نزدیکی که با زیبایی دارد، از اهمیت زیادی خصوصاً نزد خانمها برخوردار است. با شروع قرن بیستم تولید کنندگان، مواد آرایشی را با هزینههای بالا در بستهبندیهای متنوع و زیبا به بازار Store عرضه کردهاند، لوازمی که بعضاً نه تنها مفید نبوده، بلکه مضر نیز بوده است. استفاده مداوم از آنها به پوست و زیبایی طبیعی لطمه وارد کرده و سلامت و شادابی پوست را به طور جدی به خطر میانداخت. برای حل مشکلات گیاه درمانی و استفاده از ترکیبات طبیعی ارزان و سالم پاسخهای مناسبی دارد که علاوه بر بیخطر بودن، بسیار مفید است.
با طبیعت زیستن و جزیی از طبیعت بودن، خود سلامتی طبیعی را به همراه خواهد داشت.
ماسکهای گیاهی راهی برای دستیابی به زیبایی طبیعی
ماسکهای تهیه شده از گیاهان و انواع میوهها برای پاکسازی عمیق پوست، بستن منافذ تغذیه پوست، روشن و باز شدن رنگ چهره و گاهی درمان مورد استفاده قرار میگیرند. این ماسکها چربی پوست را تنظیم کرده و باعث بالا رفتن رطوبت پوست و در نتیجه طراوت و زیبایی پوست میگردند.
میوهها و برگهای گیاهان مفید را میتوان کوبیده و یا آسیاب کرده، به صورت ماسک روی پوست صورت استفاده کنید. در مورد دانهها و گیاهان خشک ابتدا باید خوب آسیاب شده و در آب جوش خیسانده شوند. اگر بعد از خرد کردن میوهها آب آنها کافی نباشد میتوان به آن شیر اضافه کرد. اگر بعد از خرد کردن میوهها ماسک بسیار آبکی شد میتوان آردهای گیاهی دیگر را به آن افزود تا غلظت لازم را بدست آورد.
جهت تهیه ماسک از گیاهان تازه،۲مشت پر گیاه را در یک مخلوط کن ریخته و کاملاً خرد کنید. در صورت سفت بودن میتوان چند قطره آب (ترجیحاً آب مقطر) به مخلوط اضافه کرد، حال مخلوط آماده است. سفیده تخم مرغ، شیر، عسل، ماست، زرده تخم مرغ، لیمو ترش، سرکه، حبوبات، سبزیجات، روغنهای گیاهی، میوهها و گیاهان دارویی مناسب برای ساختن ماسکها میباشند.
طرز استفاده از ماسکهای زیبایی
ابتدا موهای خود را با حوله و یا روسری کاملاً جمع کنید، سپس صورت را با آب ولرم به خوبی شسته، بدون اینکه پوست را خشک کنید، در صورتیکه پوست کمی مرطوب است، ترکیب آماده شده را بصورت لایه ای بر روی پوست صورت خود قرار دهید. (معمولاً ماسکها را اطراف چشم و روی لبها قرار نمی دهند) به آرامی دراز بکشید و پاهای خود را کمی بالاتر از سطح بدن، بر روی بلندی قرار دهید تا جریان خون بهتر انجام گیرد. مدت زمان قرار دادن ماسک بر روی صورت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه متغیر است. برحسب نوع ماسک و حساس بودن پوست، این زمان کمی تغییر میکند.
پس از سپری شدن مدت زمان لازم، با کمی پنبه، ماسک را به آرامی از سطح صورت پاک کنید. در صورت خشک شدن ماسک از پنبۀ خیس استفاده کنید. باید دقت شود این کار به ملایمت صورت پذیرد تا پوست خراشیده و تحریک نشود. پس از پاک کردن ماسک، صورت را با آب ولرم مایل به سرد بخوبی شستشو دهید. استفاده از ماسکهای گیاهی به عنوان راهی برای رسیدن به زیبایی طبیعی و طراوت پوست بسیار مؤثرند. بهترین زمان استفاده از ماسکهای طبیعی، بعد از پاکسازی عمیق پوست و بخور دادن است.
فواید ماسک گذاری بر پوست
ماسک گذاری از شیوههای مهم در پاکسازی، احیا پوست و حفظ طراوت و زیبایی پوست است. ماسک ها از انواع میوهها، گیاهان و مواد معدنی تهیه میشوند و فواید کلی آنها شامل؛
پاکسازی و پاک کنندگی پوست
مقدمهای برای انجام پیلینگ پوست
تقویت کننده، افزایش قوام پوست و سفت کننده
ایجاد شادابی و طراوت پوست
بسته به نوع افزودنیها گاهی دارای خواص درمانی میشود
باعث رطوبت رسانی میشود
افزایش تنفس سطحی پوست را سبب می شود.
چگونه ماسکی را انتخاب کنیم؟
البته نوع ماسک بسته به نوع پوستی که فرد دارد، باید انتخاب شود. در آن صورت میتوان مفید واقع شود و اثرات مفید آن بارز و محسوس خواهند بود. استفاده از ماسک گهگاه (یک بار در هفته) ضرورت دارد، زیرا سلولهای مرده اپیدرم سطحی پوست با شستشوی ساده با آب و صابون ممکن است از بین نروند و در نتیجه پوست تیره رنگ شده و طراوت و شادابی خود ا از ذدست میدهد. انواع ماسکهای مفید را میتوان در منزل به سهولت تهیه کرد، این ماسکها از مواد طبیعی و در دسترس مانند عسل، تخم مرغ، آردهای مختلف، خاک رس، آب میوهها و سبزیهای تازه، میوههای گوشت دار و تازه، روغن گیاهان (روغن بادام، روغن جوانه گندم و…) جوشانده اعضا گیاهان مختلف و غیره استفاده میشوند.
منبع: رکنا