خبرگزاری کار ایران

نوشیدن شیر برای پیش‌گیری از سرطان روده

نوشیدن شیر برای پیش‌گیری از سرطان روده
کد خبر : ۶۳۰۷۵۶

پژوهشگران آلمانی نوشیدن شیر را برای حفظ سلامت استخوان ها و پیش گیری از سرطان روده توصیه می‌کنند.

به گزارش ایلنا، گروهی از پژوهشگران آلمانی به کسانی که می‌گویند شیر گاو برای گوساله است نه برای انسان، توصیه می‌کنند از این منبع غذایی پرارزش صرف‌نظر نکنند. البته نوشیدن بیش از حد شیر بی‌ضرر نیست.
 
در آلمان سرانه متوسط شیر و محصولات لبنی حدود 84 کیلوگرم است. این رقم یعنی آلمانی‌ها به طور متوسط در روز یک لیوان شیر یا یک بسته ماست متوسط مصرف می‌کنند. مصرف شیر گاو اما با بحث‌های فروانی همراه است.
 
گروهی از متخصصان تغذیه می‌گویند شیر گاو مناسب طبیعت انسان نیست و در واقع نوشیدنی مناسب رشد گوساله است. در مقابل گروه دیگری از متخصصان تغذیه با اشاره به اینکه غلات، مغز دانه‌ها، سیب یا گوجه‌فرنگی هم از روز نخست بخشی از خوراک انسان‌ها‌ نبودند و در طول تکامل رفته‌رفته به برنامه غذایی انسان‌ها افزوده شدند، پرهیز از مصرف شیر را اشتباه می‌دانند.
 
شیر به دلیل آنکه حاوی کلسیم بالایی است تأثیر مثبتی بر تراکم استخوان دارد و نوشیدن آن در سال‌های کودکی و نوجوانی نقش مهمی در رشد و حفظ سلامت استخوان‌ها در سال‌های بعد زندگی بازی می‌کند.
 
به گزارش dw-پژوهشگران آلمانی می‌‌گویند کودکان و نوجوانانی که در روز 245 میلی‌لیتر شیر (یک لیوان متوسط) می‌نوشند در سال 0/4 سانتی‌‌متر بیشتر رشد می‌کنند. نتیجه برخی از پژوهش‌ها بر روی شیر حاکی از آن است که مصرف شیرگاو از بروز برخی از انواع بیماری سرطان جلوگیری می‌کند.
 
به عنوان مثال افرادی که به طور مرتب شیر می‌نوشند کمتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند. در مقابل مردانی که زیاد شیر می‌نوشند بیشتر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در نوشیدن شیر زیاده‌روی نکنید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز