طبق تحقیقات محققان؛
افزایش «دیاکسیدکربن» علت کاهش ارزش غذایی برنج است
طبق تحقیقات انجام شده افزایش دیاکسیدکربن در هوا با کاهش ارزش غذایی برنج مرتبط است.
به گزارش ایلنا، مطالعه منتشر شده روز چهارشنبه در روزنامه «پیشرفتهای علمی» نشان داد که افزایش کربن دیاکسید با کاهش ارزش غذایی برنج از جمله ویتامینها و پروتئینها مرتبط است.
یک تیم تحقیقاتی گفت: انتظار میرود رشد برنج در غلظت دیاکسیدکربن هوا تا پایان قرن اخیر، با سطوح پایینی از 4 ویتامین اصلی B مواجه خواهد شد.
همچنین این یافتههای جدید، تحقیقات پیشین را در مورد برنجی که تحت تاثیر غلظت بالای کربن رشد کرده و دارای پروتئین، آهن و زینک کمتری بوده است را تایید میکند.
محققانی از استرالیا، چین، ژاپن و آمریکا این تحقیق را بر روی 18 نوع برنج انجام دادند که به طور میانگین کاهش ویتامینهای B1، B2، B5 و B9 را نشان میدهد. وجود این ویتامینها برای تبدیل مواد غذایی به انرژی در بدن ضروری است.
محققان میگویند این تغییرات در کیفیت تغذیهای برنج ممکن است باعث افزایش بیماری شود و رشد کودکان را تحت تاثیر قرار دهد؛ همچنین بیماری مالاریا و اسهال را نیز وخیمتر میکند.