بهترین برندهای لپتاپ در سال ۲۰۱۸
چه یک لپتاپ گرانقیمت مخصوص بازی میخرید و چه یک لپتاپ معمولی ارزانقیمت، در هر حال همیشه برند لپتاپ اهمیت زیادی دارد. ۱۰ کمپانی تولیدکننده لپتاپ را بر اساس طراحی، خلاقیت، ارزش در مقابل پول پرداختی و کیفیت محصول دستهبندی کردهایم که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
در سال ۲۰۱۸، برای دومین سال متوالی، لنوو به عنوان بهترین برند لپتاپ سال انتخاب شد. البته اچپی و دل با فاصلهی بسیار کمی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. اپل که سال گذشته در جایگاه پنجم قرار داشت امسال به جایگاه هفتم سقوط کرد.
۱- لنوو (۸۶/۱۰۰)
لنوو برای دومین سال متوالی در جایگاه اول قرار گرفته است. این کمپانی به خاطر وجود محصولات پرچمدار و فوقالعادهاش این افتخار را به دست آورده است. از ThinkPad X1 Carbon زیبا تا Yoga 920 همهفنحریف، همگی جایزه منتخب منتقدین را گرفتهاند. ThinkPad X1 Carbon تنها محصول سال ۲۰۱۸ بود که توانست پنج ستاره را از منتقدین بگیرد. ۵۳ درصد لپتاپهای لنوو امتیاز ۴ و یا بیشتر گرفتهاند. اما در کل امتیازهای لنوو نسبت به سالهای گذشته افت پیدا کرده است. این شرکت در رقابت تنگاتنگی با اچپی و دل قرار دارد.
۲- اچپی (۸۵/۱۰۰)
اچپی امسال نسبت به سال قبل، دو رتبه صعود کرده است. ۲۰۱۸ با وجود لپتاپهای قابلقبولی از جمله HP Spectre x360 و لپتاپ قوی ZBook 17 و لپتاپ ارزانقیمت HP Envy 13t برای این شرکت سال فوقالعادهای بود. اچپی با طراحیهای زیبایش در جایگاه دوم قرار گرفت و وارد رقابتی تنگاتنگ با لنوو شد.
۳- دل (۸۲/۱۰۰)
در لیست محصولات دل ترکیبی از لپتاپهای فوقالعادهای مثل Dell XPS 13 و Alienware 15 به چشم میخورد. این شرکت موفق شده است محصولاتی با قیمت مناسب و سرشار از خلاقیت را به فروش برساند. سطح پشتیبانی فنی این کمپانی همیشه نقدهای مثبتی گرفته است. این سرویس کاربران را به پشتیبانهای شخصی وصل میکند که در تمام مراحل همراه آنها هستند.
۴- ایسر (۸۱/۱۰۰)
ایسر در آینده نزدیک لپتاپهایی مثل Spin 1 و Aspire E 15 را به بازار خواهد داد. این کمپانی به خوبی میداند چطور خدماتی دائمی با قیمت کم به مشتریانش عرضه کند. ایسر همچنین در ساخت محصولاتی قوی سرآمد است، مثال بارز آن میتواند Predator 21X با قیمت ۹۰۰۰ دلار باشد.
۴- ایسوس (۸۱/۱۰۰)
به خاطر وجود سیستمهای خلاقانهای مثل زیفیروس، ایسوس در دنیای بازی حرف اول را میزند. با جود مدلهای فوقالعادهای مثل ZenBook UX331UN و لپتاپ های ضدضربهای مثل Chromebook C213S و لپتاپهایی با قیمت مناسب مثل ZenBook UX330UA، ایسوس از رقبای اصلی بازار در زمینهی طراحی و قیمت است.
۶- مایکروسافت (۷۷/۱۰۰)
با اینکه مایکروسافت به تازگی ساخت لپتاپ را شروع کرده و تعداد لپتاپهایی که به بازار میدهد انگشتشمار است، اما همین تعداد کم هم از بهترینهای بازار هستند. Surface Book 2 خلاقانهی این کمپانی که قابلیت تبدیل شدن به تبلت را هم دارد و لپتاپهای Surface رنگارنگ و کاربردی آن از بهترینهای مایکروسافت هستند. یکی از ویژگیهای چشمگیر لپتاپهای مایکروسافت هماهنگی بینظیر نرمافزار و سخت افزار است و همچنین کیفیت بالا سری سرفیس باعث شده تا این برند به سرعت جای خود را در این جدول باز کند.
۷- اپل (۷۲/۱۰۰)
اپل سقوط زیادی داشته است و به نظر میرسد این شرکت مثل قبل بر روی لپتاپهایش تمرکز نمیکند. این کمپانی در سال گذشته هیچ تلاشی برای خلق طراحیهای جدید و یا ارتقای طرحهای قبلی از خود نشان نداد. تنها یکی از لپتاپهای این کپمانی موفق شد جایزهی منتقدین را از آن خود کند. با وجود تمام اینها هنوز هم کمپانی تیم کوک، یکی از بهترین تکنولوژیهای بازار را در دست دارد.
۸- ریزر (۷۰/۱۰۰)
اگر از نظر مالی مشکلی ندارید و دنبال لپتاپ مخصوص بازی خوبی میگردید، ریزر انتخاب خوبی است. این کمپانی مجموعهای از لپتاپهای قابل قبول را به بازار عرضه میکند. از لپتاپهای خوب این کمپانی میتوان به Razer Blade و Razer Blade Pro اشاره کرد. البته اگر بودجهی آنچنانی ندارید باید در برندی دیگر دنبال لپتاپ بگردید.
۹- اماسآی (۶۷/۱۰۰)
اماسآی یکی از بزرگترین کمپانیهای ارائهکنندهی لپتاپهای مخصوص بازی است. با این وجود در رقابت برای جایگاه آخر این ردهبندی قرار گرفته است. از دلایل اصلی جایگاه پایین این کمپانی میتوان از تکنولوژی ضعیف آن نام برد. با این حال محصولات این کمپانی هنوز هم تاحدی حرفی برای گفتن دارند. برای مثال بهترین صفحه کلید مخصوص بازی در بازار را میتوانیم بر روی لپتاپ MSI GT75VR Titan Pro این کمپانی پیدا کنیم.
۹- سامسونگ (۶۷/۱۰۰)
اگر سامسونگ نصف علاقهای را که به گوشیهای هوشمندش نشان میدهد را صرف لپتاپهایش کند، احتمالا وضعیت بهتری خواهد داشت. در حال حاضر سامسونگ لپتاپهای کمی در بازار دارد، لپتاپهایی که در این رقابت واقعا حرفی برای گفتن ندارند. با وجود سختافزار قدرتمند اما همچنان بدترین طراحیهای تاریخ این صنعت از محصولات این کمپانی است و سامسونگ برای باقی ماندن در صنعت لپتاپ نیاز به یک تحول بزرگ دارد.
نحوه امتیاز دهی
هر برند لپتاپ از ۱۰۰ نمره امتیاز میگیرد. امتیازها در پنج گروه طراحی، نقدها، پشتیبانی فنی، خلاقیت، ارزش محصول و تنوع داده شده است.
نقدها (۴۰ امتیاز)
مهمترین جنبه هر برند، کیفیت محصولاتش است. برای مشخص کردن امتیاز بخش نقدها، ما از نظرات یکم مارچ ۲۰۱۷ تا ۲۸ فوریه ۲۰۱۸ هر کمپانی استفاده کردیم. برای هر برند از میانگین امتیاز آن برند استفاده کردیم. این امتیاز از ۵ را به امتیاز از ۴۰ تبدیل کردیم و به ازای هر جایزه منقتدین هم ۰.۷۵ به امتیاز کل اضافه کردیم.
طراحی (۱۵ امتیاز)
اهمیت ظاهر یک لپتاپ برای هیچکس پوشیده نیست. هیچ دو لپتاپی دقیقا مثل هم نیستند و امضای کار هر کمپانی در طراحیهای آن نشان داده میشود.
پشتیبانی فنی و گارانتی (۲۰ امتیاز)
همهی ما هنگام خرید یک لپتاپ دوست داریم مطمئن باشیم که هر کمپانی پشت محصول خود ایستاده است و در صورت وجود هرگونه مشکل فنی از مشتری حمایت میکند. ۲ امتیاز از این ۲۰ امتیاز برای میزان پوششدهی گارانتی کمپانیها در نظر گرفته شده است.
خلاقیت (۱۰ امتیاز)
بازار لپتاپ رشد سریعی دارد و اگر در این بازار حرکتی رو به جلو نداشته باشید خیلی زود کنار زده میشوید. در زمینهی خلاقیت ما بر اساس میزان تاثیر کمپانیها بر روی پیشبرد این بازار به سمت جلو، امتیاز دادیم. این تاثیر میتواند با ساخت و یا تجهیز تکنولوژی محقق شود. حتی میزان ریسکپذیری هر کمپانی نیز در این امتیازدهی در نظر گرفته شده است.
قیمتگذاری و تنوع (۱۵ امتیاز)
چند دسته از خریداران مشتری این کمپانی هستند؟ آیا کارآیی و ارزش هر لپتاپ متناسب با قیمت آن است؟ ما در این گروه امتیاز ویژهای را برای گستردگی تنوع لپتاپها در نظر گرفتیم (لپتاپهای با قیمت متوسط، لپتاپهای مخصوص بیزینس، لپتاپهای مخصوص بازی و غیره). همچنین برای قیمتگذاریهای تهاجمی نیز امتیاز ویژهای در نظر گرفته شده است.
منبع : آیتیایران