خبرگزاری کار ایران

رازهایی درباره شخصیت‌های کاریزماتیک

رازهایی درباره شخصیت‌های کاریزماتیک
کد خبر : ۶۱۹۰۸۰

احتمالا برای شما بسیار پیش آمده که از صحبت کردن با برخی افراد احساس لذت کرده، انرژی مثبت دریافت نموده و علاقه‌مند باشید تا ارتباط خود را با این افراد افزایش دهید.

در یک کلام، برخی از افراد از جذابیتی برخوردارند که می‌توانند با قدرت و نفوذ کلام خود، سایریان را جذب خود کنند. آنچه که این افراد از آن بهره‌مند هستند کاریزما نام داشته و به در اصطلاح گفته می‌شود که شخص مورد نظر کاریزماتیک است.

این موضوعی کم اهمیت نیست، زیرا جذابیت احتمال موفقیت را در هر حوزه زندگی بهبود می‌بخشد. انسان‌هایی که می‌توانند دیگران را تحت تاثیر قرار داده تا آنچه را که آنها به طور جدی بیان می‌کنند، دیگران انجام داده و به آن عمل کنند.

به دلیل اهمیت این مساله، کاریزما برای دهه‌های مختلف دانشمندان علوم اجتماعی را جذب کرده است. خبر خوب این است که charisma دیگر به عنوان یک هدیه مرموز که تنها چند نفر در دنیا آن را دارند، نیست. امروز ما می‌دانیم که این ویژگی است که هر کسی می‌تواند داشته باشد و در خود توسعه دهد. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که رفتارهای خاصی وجود دارد که ادراک ما از کاریزما را ایجاد می‌کنند.

در این مقاله به بیان چند رفتار که شما را تبدیل به یک شخصیت کاریزماتیک خواهد کرد و بایستی آنها را از خود بروز دهید، را بیان کرده‌ایم.

 ۱. اعتماد به نفس بالا

یکی از ویژگی‌های افراد جذاب این است که آنها اعتماد به نفس می‌گیرند. مطالعات متعدد نشان داده است که وقتی کسی اعتماد به نفس دارد، باعث می‌شود دیگران به آنچه که می‌گوید بیشتر توجه کنند. در واقع، تحقیقات انجام شده در دانشگاه Carnegie Mellon نشان داد که اعتماد به نفس حتی تاثیر بیشتری در بیان درستی نسبت به عملکرد گذشته نیز دارد.

در مورد علم اعتماد به نفس جالب است بدانید که حتی اگر احساس اعتماد به نفس نکنید، صرفا نشان دادن اعتماد به نفس تاثیر مثبت بر رفتار دارد. تحقیقات نشان می‌دهد هنگامی که شما به طور هدفمند و آگاهانه زبان بدن را نشان می‌دهید نشانه‌های دهنده اعتماد به نفس شما بیشتر می‌شود به زودی شروع به شما این حس را می‌دهد که احساس اعتماد به نفس بیشتری دارید.

۲. توجه کردن

مردم دوست دارند که در اطراف افرادی که کاریزماتیک هستند، احساس ارزشمندی کنند. مردم شایسته به خودشان آموزش داده‌اند تا با کسانی که با آنها ارتباط برقرار می‌کنند، توجه بیشتری داشته باشند. یکی از رفتارهای مرتبط با توجه، تماس چشمی است. مطالعات متعدد نشان داده است که تماس با چشم به شدت بر دوست داشته شدن، اعتماد و جذابیت تاثیر می‌گذارد.

افراد جنجالی به تمرکز خود نگاه می‌کنند و به طرز محتاطانه‌ای به دیگران گوش می‌دهند و می‌دانند که مردم اغلب از طریق تجربه اقدام می‌کنند. دلیل تماس با چشم، بخش مهمی از کاریزماتیک بودن است، زیرا هر دو کمک می‌کنند توجه و اعتماد را ایجاد کنند. آنچه که با چشم‌ها در طرف مقابل ایجاد می‌شود، همان چیزی است که معمولا ذهن شما بر آن تمرکز می‌کند. به همین دلیل است که تماس با چشم یک راه آسان برای بهبود مهارت‌های گوش دادن است و در هنگام برقراری ارتباط با دیگران واقعا حضور دارد و باید از این ابزار به صورت کارآمدی بهره برد.

۳. ایجاد حس خوب و گرم بودن با طرف مقابل

اغلب افراد کاریزماتیک به عنوان افرادی گرم و قابل دسترس توصیف می‌شوند. تحقیقات نشان داده است که هنگامی که افراد شما را به عنوان فردی گرم تشخیص می‌دهند بیشتر احتمال دارد که به شما اعتماد کنند و ایده‌های شما را بپذیرند.

یکی از قوی‌ترین و در عین حال کم هزینه‌ترین نمودهای گرما و ایجاد حس راحتی در مخاطبان، لبخند زدن می‌باشد. مطالعات نشان داده‌اند که لبخند زدن باعث می‌شود که فرد بتواند به راحتی و صالح تر بودن در نظر گرفته شود. حتی جذاب‌تر، تحقیقات انجام شده توسط دکتر رابرت زاجونیک است که مشخص می‌کند زمانی که عضلات صورت در ایجاد لبخند است، جریان خون به مغز افزایش می‌یابد، و درجه حرارت مغز را کاهش می‌دهد. این کار به طور طبیعی احساس لذت را ایجاد می‌کند و فرد را در یک حالت خوش بینانه قرار می‌دهد.

هنگامی که شما به فرد دیگری لبخند می‌زنید، به عنوان فردی گرم و مثبت درک خواهید شد که نشانه‌های کارآیی است. نشان داده شده است که لبخند زدن به نورون‌های آینه که در مغز فعال است منعکس می‌شود و همین امر باعث می‌شود که لبخند متقابلی ایجاد شود و طرف مقابل نیز به شما لبخند بزند.

۴. شور و هیجان بخشیدن

یک شخصیت کاریزماتیک پرشور است. در ذهن وی انگیزه دادن به دیگران برای عمل و اقدام وجود دارد. این انرژی مثبت یکی از ویژگی‌هایی است که باعث جذابیت بیشتر آنها می‌شود.

تحقیقات نشان داده است که احساسات شدید مسری هستند. علت آن این است که دانشمندان علوم رفتاری به عنوان شناخت عاطفی اشاره می‌کنند. دکتر ایلین هاتفیلد، محقق برجسته در این زمینه، مطالعات متعددی انجام داده است که نشان می‌دهد مردم احساسات دیگران را می‌گیرند. به عنوان مثال، اگر شما یک همکار دارید که دائما منفی است، اغلب متوجه خواهید شد که زمانی که اطراف او هستید، ناخودآگاه شروع به ظاهر بدبینانه‌تر می‌کنید و احساسات منفی را بروز می‌دهید. به همین ترتیب، اگر با فردی که پرشور و خوش‌بینانه با شما صحبت می‌کند، شروع به احساس الهام می‌کنید و احساسات مثبت‌تان را بروز می‌دهید.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز