انتقاد خواننده سرشناس از مافیای موسیقی
حجت اشرفزاده گفت: کافی است که برنامهگذاران باور کنند که موسیقی ایرانی با اشکال متفاوتی که در خود دارد همچنان مخاطب دارد و اگر کم لطفیها کمتر شود مطمئنا آثار خوبی همچون پروژه 30 خلق خواهد شد.
خواننده قطعه «ماهی و من» با اشاره به نامناسب بودن برخی قطعات که این روزها منتشر میشود و دور از فرهنگ ایرانی اسلامی است توضیح داد: گاهی قطعاتی منتشر میشود که از لحاظ کلام ضعفهای بسیار زیادی دارند. این روزها در عرصه ادبیات خوانندگان به ویژه آنها که جوانتر هستند مسیر لس آنجلسی و ضعیف را که پس رفت در موسیقی است طی میکنند. جالب این است که برخی از همین افراد مدعی در ترانه هستند و ادعا کردهاند که انقلابی در عرصه ترانه ایجاد کرده اند که این موضوعات و ادعاها برای من بسیار خندهدار به نظر میرسد.
اشرفزاده ادامه داد: خوانندگان باید در پرورش قطعهای که ماندگار باشد دقت بیشتری کنند. در تمام این سالها غزل سرایانی چون محمدعلی بهمنی، حسین منزوی شاگردانی چون علیرضا بدیع و امید صباغنو را پرورش دادهاند و در طرف مقابل موسیقی لس آنجلسی که تا حدودی ترویج پیدا کرده است رو به افول رفته و همه این را میدانند.
او موسیقیهای لس آنجلسی را تکرار تجربههای شکست خورده و در مسیر پسرفت عرصه موسیقی عنوان کرد و افزود: شعر و موسیقی خوب همواره راه خود را پیدا میکند و ماندگارتر است. تاریخ و گذشت زمان نشان داده است که در دورهای موسیقی کافهای رواج داشت و همزمان غلامحسین بنان آواز نیز در همان دوره میخواند و در حال حاضر و پس از گذشت سالها همه ما قطعات تا بهار گلنشین و الهه ناز را در ذهن داریم اما آثار پرفروش و کافهای گذشته در ذهنمان ثبت نشده و اگر باشد هم برای تمسخر و خنده است.
این خواننده راهحل رهایی از وضعیت موسیقی لس آنجلسی را تولید آثار نو برای نوجوانان و جوانان دانست و عنوان کرد: بدون شک تاریخ موسیقی و آثار لس آنجلسی را فیلتر خواهد کرد، بنابراین باید هنرمندان عرصه موسیقی به جای دلخوش بودن به چند جیغ و هورای زودگذر به فکر این باشند که نامی از خود در تاریخ به یادگار بگذارند.
اشرف زاده وجود مافیا در موسیقی را متعلق به بخشی از این عرصه دانست و ابعاد جدید آن را این گونه شرح داد: مافیا در عرصه موسیقی متعلق به پخش موسیقی یا به اصطلاح تبدیل به چهره کردن برخی اشخاص است. در فضای مجازی به ویژه در اینستاگرام چهرههای جدید کاملا به مردم خورانده میشوند. با هزینههای چند صد میلیونی و باورنکردنی موسیقی را در فضای مجازی بدون هیچ قانونی و باتکرار در کانالها و صفحات مجازی به شکلی پیش بردهاند که به تدریج خواننده و قطعات او بر مردم و مخاطبان خورانده شود. این رقابت ناسالم است چون خوانندهای با توان مالی پایینتر توان رقابت با تیمی که فرد را به شهرت رسانده و برایش کنسرت برگزار میکند ندارد.
منبع: میزان