خبرگزاری کار ایران

نقش ورزش در اقتصاد جامعه

نقش ورزش در اقتصاد جامعه
کد خبر : ۵۳۱۱۸۰

امروزه اکثر کشورهای توسعه یافته به نقش پر اهمیت ورزش در اقتصاد پی برده‌اند و یکی از برنامه‌ریزی‌های و درآمدزایی را بر پایه ورزش قراداده‌اند.

احسان اسدی در جهان اقتصاد نوشت: امروزه اکثر کشورهای توسعه یافته به نقش پر اهمیت ورزش در اقتصاد پی برده‌اند و یکی از برنامه‌ریزی‌های و درآمدزایی را بر پایه ورزش قراداده‌اند ولی در کشورهای جهان سوم هنوز به عنوان یکی بازی به این مهم نگاه می‌کنند و اهمیت چندانی برای این صنف قائل نشده و بیشتر در این کار هزینه می‌کنند، تا درآمد حاصل نمایند.

اگر به مسابقاتی که در اکثر ورزشگاه‌های جهان برگزار می‌شود دقت نمایید متوجه می‌شوید که سکوها مملو از تماشگر بوده و همه چیز سر جای خود قرار دارد و آنها می‌توانند با این رویه درآمدزایی بالایی داشته باشند.

توجه به مسئله ورزش می‌تواند سهم بسزایی بر افزایش درآمد مردم داشته باشد. مثلاً در یک مسابقه فوتبال بجز سهم بلیط فروشی می‌توان از درآمدی که از پارکینگ داری بدسته آمده همچنین اغذیه، اجرای موسیقی، انتظامات، صدابرداری، پخش تلویزیونی، عکاسی، مصاحبه، نورپردازی و چندصد نفر دیگر که می‌توانند برای برگزاری یک مسابقه فوتبال مشغول به کار بوده و از این راه امرا معاش نمایند را در نظر گرفت به این مجموعه بازیکنان، مربیان، اعضای کادر فنی و داوران نیز اضافه کنید و حال توجه کنید که چرا در کشورهای دیگر برای ورزش چنین جایگاه بلندی در نظر گرفته‌اند. در واقع تأثیر ورزش و تربیت بدنی به عنوان یک پدیده تربیتی سازنده و مفید در غنای فرهنگی هر جامعه حائز اهمیت است چرا که امروزه تعداد علاقه‌مندان به ورزش به مراتب بیشتر از شرکت کنندگان آن است. اهمیت تربیت بدنی و ورزش در فرهنگ سازی و انتقال آن به دیگران به ویژه در دهه اخیر در انتقال میراث فرهنگی و ارزش‌های اخلاقی و انسانی جامعه خود به ملت‌های دیگر دو چندان می‌شود.

این پدیده اجتماعی عصر حاضر، که به طور کامل مملو از نقش همبستگی، همکاری، گذشت، فداکاری، دوستی، صمیمیت و بسیاری از ارزش‌های انسانی و اجتماعی دیگر در موفقیت و پیروزی است به آسانی می‌تواند ضمن انتقال فرهنگ از یک نسل به نسل دیگر ، از یک ملت به ملت دیگر نشان دهنده غنای فرهنگی یک جامعه پویا و رو به رشد باشد. ورزش در ارتقای جایگاه اجتماعی سهم به سزایی دارد. خیلی از شاخص‌ها هستند که در ارتقای پایگاه اجتماعی مهم هستند، مردم نگاهی که به نخبگان دارند آن را به عنوان یک قهرمان درست می‌کنند و می‌خواهند قشر جوان از آن الگو بگیرند.

جامعه‌ای که به ورزش اهمیت بدهد انحرافات و آسیب‌های اجتماعی در آن کمتر است، انحرافات، جامعه را به سوی انحلال می‌کشاند در جامعه‌ای که ورزش نباشد فساد هم بیشتر است فساد عامل انحلال بسیاری از دولت‌ها بوده است جامعه‌ای که به سوی ورزش پیش برود حتماً می‌تواند از انحلال و فساد جلوگیری کند.

طبیعت انسان‌ها و عوامل محیطی و موقعیت فرد در اجتماع و نگاه مردم و انتظارات مردم در رشد اجتماعی خیلی موثر است، ورزش یکی از شاخص‌هاست. رشد سریع دانش بشری در عرصه‌های گوناگون، عصر حاضر را به عصر انفجار دانش و اطلاعات تبدیل کرده است.

در چنین شرایطی جوامع مختلف برای هماهنگی و همراهی با رشد و توسعه جهانی و قرار گرفتن در طبقه کشورهای توسعه یافته، سعی دارند تا با استفاده از حربه علم و دانش و کاربرد آن در عمل ، موقعیت خود را همچنان در سطح کشورهای توسعه یافته حفظ کنند.

در واقع به نظر می‌رسد آن چه می‌تواند موجب عقب ماندگی و قرار گرفتن در زمره کشورهای توسعه نیافته در حال توسعه شود کم توجهی به تحقیق، پژوهش، علم و دانش حاصل از آن است.

بدیهی است هر گونه سستی و کم کاری در این ارتباط، رشد فرهنگی هر جامعه‌ای را دچار بحران کرده و در نتیجه آن جامعه عملاً در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بسیاری از زمینه‌های دیگر ناتوان و به دیگران وابسته می‌شود، شاید به همین دلیل است که ادیبان ، فرهنگ را معادل دانش، فضل، کمال و ادب، آموختگی و تربیت تعریف می‌کنند.

رشد اقتصادی یکی از اساسی‌ترین مولفه‌های اقتصاد کلان است که دست یابی به آن به عنوان یکی از مهمترین اهداف دولتمردان و اقتصاددانان مطرح است. سرمایه‌گذاری کارا بر منابع انسانی و فیزیکی یکی از راهکارهای رسیدن به نرخ رشد اقتصادی مطلوب است. در دنیای امروز از ورزش به عنوان یکی از این منابع، بخصوص در کشورهای پیشرفته یاد می‌شود که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت بر رشد اقتصادی کشورها تاثیرگذار است.

طبق بررسی‌های به عمل آمده، دلیل منفی و معنادار بودن رابطه امکانات ورزشی با رشد اقتصادی در گروه کشورهای با درآمد متوسط را می‌توان پایین بودن امید به زندگی که سبب کاهش نشاط می‌شود و کمتر بودن تعداد ورزشگاه‌ها به ازای هر یک میلیون نفر که گرانی امکانات ورزشی را با خود به همراه دارد منجر به عدم بهره وری افراد در گروه کشورهای با درآمد متوسط و تأثیر منفی بر رشد اقتصادی می‌گردد.

پس بهتر است در عصر حاضر مسئولان با دقت بیشتری به این مهم پرداخته و شرایطی را فراهم آورند که مردم بتوانند از این موهبت استفاده نمایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز