خبرگزاری کار ایران

پرش به قله های بالاتر بازار سهام با جذب نقدینگی

پرش به قله های بالاتر بازار سهام با جذب نقدینگی
کد خبر : ۵۲۴۸۳۲

روز چهارشنبه شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران پس از ۴۵ واحد رشد به رقم ۸۱ هزار و ۷۴۱ واحدی رسید و شاخص کل هم وزن با سه واحد افت تا عدد ۱۷ هزار و ۶۲۵ واحدی پایین آمد

مرتضی ابراهیمی در جهان اقتصاد نوشت: روز چهارشنبه شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران پس از ۴۵ واحد رشد به رقم ۸۱ هزار و ۷۴۱ واحدی رسید و شاخص کل هم وزن با سه واحد افت تا عدد ۱۷ هزار و ۶۲۵ واحدی پایین آمد. شاخص آزاد شناور نیز با ۹ واحد رشد به رقم ۸۹ هزار و ۷۵۷ واحدی رسید و شاخص بازار اول و بازار دوم هر یک به ترتیب ۱۳ و ۱۹۹ واحد رشد کرد. شرایط کنونی کند شدن جریان نقدینگی به بازار سهام زمینه‌ساز تشدید فشار فروش در میان صنایع بزرگ‌تر بازار شده است.این امر موجب شده معامله‌گران در بازار سهام با دو نگاه متفاوت دادو‌ستدهای خود را انجام دهند. گروهی به دنبال ایجاد تحرک در شرکت‌های کوچک‌تر بورس باتوجه به سطوح حمایتی تکنیکی قیمت این سهم‌ها هستند. گروهی دیگر نیز مترصد استفاده از فرصت ایجاد شده پس از اصلاح قیمت در نمادهای بزرگ‌تر بورس هستند.

فرشید اردبیلیون جهانی مدیر عامل کارگزاری جهان سهم در گفتگو با جهان اقتصاد با اشاره به دلایل بی تحرکی شاخص بورس گفت: عمده دلیل کاهش شاخص کل بورس این است که سرمایه گذاران کلان در بازار سهام رو به کاهش هستند. منظور بنده از سرمایه گذاران کلان بیشتر حقیقی ها هستند تا حقوقی ها.

جهانی گفت: امکان دارد سرمایه گذاران حقیقی کلان به سمت بازار های رقیب مانند بازار ارز با توجه به افزایش نرخ ارز و بازار طلا و مسکن کشیده شده اند.

مدیر عامل کارگزاری جهان سهم افزود: اما عمده دلیل کاهش سرمایه گذاران کلان در بازار سهام این است که این افراد هر کدام در اقتصاد بیمار ایران گرفتار شده اند و از ورود به بازار سهام نگرانند. لازم به توضیح است که پول های کلانی هم اکنون در تعاونی ها، بانک ها و به خصوص بخش مسکن که رکود بر ان حاکم است، گیر کرده است.

با توجه به سخنان آقای جهانی به نظر می رسد در شرایط کنونی، نقدینگی موجود، تنها قدرت حرکت به سمت نمادهای کوچک‌تر بازار را دارد. در عین حال انگیزه‌های سفته‌بازانه آنچنان قدرتمند نیستند که بتوانند سهام شرکت‌های بزرگ و اثرگذار را برای مدتی طولانی تحت تاثیر قرار دهند چرا که فروشنده‌های بالقوه حقوقی در نمادهای بزرگ‌تر فعال هستند.به عبارت دقیق‌تر، چنانچه خریداران بالقوه سهام توان مالی و نقدینگی کافی داشتند، احتمالا با خریدهای خود باعث رشد دسته‌‌جمعی قیمت‌ها می‌شدند. اما در حال حاضر فعالان بازار نمادهایی را برای ورود انتخاب می‌کنند که فروشنده بالقوه خاصی ندارند. بر این اساس حضور فعال معامله‌گران در نمادهای بزرگ بازار سهام در سمت فروش باعث شده است تا نمادهای کوچک‌تر بازار در مرکز توجهات قرار بگیرند.در عین حال به نظر می‌رسد قیمت نمادهای کوچک‌تر بازار سهام به سطوح تکنیکال حمایتی نزدیک شده‌اند و این موضوع می‌تواند در ادامه تقویت معاملات سهام این نمادها را به دنبال داشته باشد.

بدین ترتیب روز چهار شنبه معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های خدمات انفورماتیک با ۳۹ واحد، کشتیرانی ج.ا.ا با ۱۹ واحد و پترول با ۱۵ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های پالایش نفت بندر عباس با ۱۷ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با ۹ واحد و فولاد مبارکه تا ۵ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات روز چهار شنبه بورس تهران به بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان رسید که ناشی از دست به دست شدن بیش از ۷۲۵ میلیون سهم  و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۴ هزار و ۲۹  نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات روز چهار شنبه نماد معاملاتی شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران، شرکت کارگزاران بورس اوراق بهادار، نهادی معاملاتی بورس اوراق بهادار، کارت اعتباری ایران کیش، مجتمع‌های گردشگری و امور رفاهی کارگزاران پارس، مالیبل سایپا، سرمایه‌گذاری تدبیرگران فارس در خوزستان، رهشاد سپاهان، فنی و مهندسی مشانیر، فولادافزا سپاهان، تولید پلاستیک شاهین، جوش و اکسیژن ایران، شیرین دارو، پشم‌بافی افشار یزد از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌بیمه سینا متوقف شد.

روز چهار شنبه در بازار ۲ بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد بیش از ۱۶۰ میلیون سهم کشتیرانی ج.ا.ا به ارزش کمتر از ۶۳ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد. در پتروشیمی جم اما کمتر از ۱۲۷ میلیون سهم به ارزش بیش از یکصد میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه شد.

همچنین کمتر از ۳۴ میلیون سهم گروه دارویی برکت به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده مواجه بود.

در بیمه سینا نیز کمتر از ۱۵ میلیون سهم به ارزش یک و نیم میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد، همچنین ۷ میلیون سهم گروه صنعتی بارز به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان کد به کد شدد.

در سرمایه‌گذاری مس سرچشمه نیز ۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان کد به کد شد.

براساس این گزارش، روز چهار شنبه بورس تهران در حالی همسو با معاملات پرحجم درون‌گروهی سهامداران عمده در بازار ۲ شاهد تحرک خریداران سهام اغلب حقیقی بود که حمایت ناچیز برخی حقوقی‌ها در نمادهای شاخص‌سازی همچون کشتیرانی، خدمات انفورماتیک، پالایش نفت تبریز و پترول باعث شد تا نماگرهای بورس روز چهار شنبه سبزپوش باشند، هر چند که بازار دومی‌ها نیز همچنان با اقبال خریداران سهام مواجه هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز