بزرگترین جزایر جهان را بشناسید/ تصاویر
جزایر متعددی روی زمین وجود دارد که از لحاظ سایز، موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و طبیعت کاملا با هم متفاوت هستند. تقریبا بیش از ۲۰۰۰ جزیره در اقیانوسهای مختلف قرار دارند که حتی برخی از آنها هنوز شناخته شده نیستند و نامی ندارند.
اما بزرگترین جزایر دنیا بسیار نام آشنا و شناخته شده هستند. با لست سکند همراه باشید تا با ده جزیره بزرگ جهان بیشتر آشنا شوید.
جزیره گرینلند (Greenland island)
اگر میخواهید بدانید دقیقا بزرگترین جزیره دنیا چه نامی دارد پاسخ آن جزیره گرینلند است. گرینلند با فضایی برابر ۲۱۳۰۸۰۰ کیلومتر مربع بزرگترین جزیره جهان است که بین اقیانوس اطلس و اقیانوس منجمد شمالی قرار گرفته است. گرینلند متعلق به کشور دانمارک است. ۸۰% این سرزمین از یخ پوشیده شده است و فقط ۵۷۶۰۰ نفر در این جزیره زندگی میکنند.
گینه نو (New Guinea Island)
جزیره گینه نو در غرب اقیانوس آرام قرار دارد و دومین جزیره بزرگ جهان با ۷۸۵ کیلومتر مربع مساحت است. این جزیره متعلق به دو کشور است، بخش غربی آن بخشی از خاک اندونزی و پخش شرقی آن تحت نظر پاپوا گینه نو است. جزیره گینه نو منبع غنی از طلا و مس است. بیشترین گونههای متنوع و زیبای پرندگان در این جزیره زندگی میکنند.
جزیره بورنئو (Borneo Island)
جزیره بورنئو در غرب اقیانوس آرام قرار گرفته است و تنها جزیره جهان است که توسط سه کشور اداره میشود. این سه کشور شامل اندونزی، مالزی و برونی میشوند. بیشترین بخش این جزیره متعلق به کشور اندونزی است. بورنئو سومین جزیره بزرگ جهان است که تقریبا دو برابر کشور آلمان میباشد. بلندترین قله جنوب شرقی آسیا که در کوهستان کیمابالو قرار دارد در این جزیره میباشد.
جزیره ماداگاسکار (Madagascar Island)
جزیره ماداگاسکار در سواحل شرقی آفریقا در اقیانوس هند واقع شده است. گفته میشود تحقیقات نشان داده که جزیره ماداگاسکار ۸۸ میلیون سال پیش با جدا شدن از شبه قاره هند، شکل گرفته است. تقریبا ۲۵۰۰۰۰ گونه مختلف حیوانات در این جزیره زندگی میکنند و نکته جالبتر اینست که تقریبا ۷۰% این حیوانات در هیچ جای دنیا یافت نمیشوند.
جزیره بافین (Baffin Island)
بافین بزرگترین جزیره در کانادا است که مساحتی برابر ۵۰۷۴۵۱ کیلومتر مربع دارد. بافین یک جزیره فوق العاده سرد که که متوسط دمای آن -۸ درجه است. حیوانات مختلف و مشهوری در این جزیره یافت میشوند از جمله خرس قطبی و گرگهای قطبی.
جزیره سوماترا (Sumatra Island)
جزیره سوماترا در کشور اندونزی قرار دارد و دومین جزیره بزرگ در اندونزی است. سوماترا جزیره ایست که بیشترین تعداد زمین لرزه و سونامی در آن رخ میدهد. بیشتر قسمتهای جزیره پوشیده است جنگلهای گرمسیری است. جزیره سوماترا همچنین خانه بسیاری از گونههای تحت انقراض حیواناتی است که فقط در همین جزیره یافت میشوند همانند ببر و اورانگوتان سوماترایی.
جزیره هونشو (Honshu Island)
جزیره هونشو، بزرگترین جزیره در ژاپن است. این جزیره تقریبا ۶۰% از خاک ژاپن را به خود اختصاص داده است و پنج شهر مهم ژاپن نیز در این جزیره قرار دارند که شامل توکیو، کیوتو، هیروشیما، یوکوهاما و اوساکا میشوند. بلندترین کوه ژاپن، کوه فوجی، نیز در این جزیره واقع شده است. هونشو همچنین بزرگترین دریاچه ژاپن را نیز در اختیار دارد.
جزیره ویکتوریا (Victoria Island)
جزیره ویکتوریا در کانادا قرار دارد و دومین جزیره بزرگ کانادا میباشد. همانطور که از نامش پیداست، نام جزیره به احترام ملکه ویکتوریا انتخاب شده است. این جزیره با اینکه وسعت زیادی دارد اما فقط ۱۸۷۵ نفر جمعیت دارد و ۶۵۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
بریتانیای کبیر (Great Britain Island)
جزیره بریتانیای کبیر در شمالغربی قاره اروپا واقع شده است و علاوه بر اینکه نهمین جزیره بزرگ جهان لقب گرفته است بلکه بزرگترین جزیره در قاره اروپا نیز میباشد. جزیره بریتانیای کبیر شامل انگلستان، اسکاتلند و ولز میشود و پرجمعیتترین منطقه در اروپا نیز به شمار میرود.
جزیره الزمیر (Ellesmere island)
الزمیره، سومین جزیره بزرگ در کانادا است که بیشتر فضای آن پوشیده از یخ و کوهستان است. اینطور گفته میشود که جزیره الزمیره از آخرین عصر یخبندان باقی مانده است. این جزیره از شرق از گرینلند، از جنوب از جزیره دوون و از غرب از جزیره اکسل هایبرگ جدا شده است.